Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lauž sev ceļu Ukrainā

Cerīgu nākotni Latvijas futbolistam Vitālijam Jagodinskim solīja jau sen. No 17 gadu vecuma aizsargs spēlēja virslīgā Jūrmala-VV kreklā, mācoties no ilggadējā Latvijas izlases aizsardzības šefa Igora Stepanova, kurš 2010. gadā vēl spēlēja klubā. Par spīti labajām rekomendācijām no dažādiem treneriem, prese viņa talantu vērtēja piesardzīgi.

Pat tad, kad Jagodinskis iekļāvās Mariana Pahara veidotajā izlases kandidātu sarakstā, kuluāros baumoja, ka, redz, tas jau tikai tāpēc, ka futbolista aģents Romāns Bezzubovs ir labs draugs Paharam (grūti ticēt, ka godkārīgais Pahars kaut ko tādu jebkad darītu...), bet, piemēram, citam Bezzubova klientam Ivanam Lukjanovam, kurš regulāri spēlēja izlasē Aleksandra Starkova vadībā, tas nelīdzēja. Arī Ukrainas futbola simbols Kijevas Dynamo, 2012. gadā pārbaudot gan Vitāliju, gan daudzsološo uzbrucēju Valēriju Šabalu, parakstīja līgumu tikai ar aizsargu.

Kijevas Dynamo piederošais aizsargs spēcīgajā klubā aizvadīja visu pirmssezonu un arī pārbaudes spēles, bet spēļu prakses iegūšanas nolūkos tika izīrēts Hoverla klubam, kur aizvadīja stabilu sezonu. Vienā no čempionāta pēdējām kārtām Jagodinskis tika iekļauts arī simboliskajā vienpadsmitniekā. «Pēc katras spēles saņemam detalizētu statistiku par savu veikumu tajā un treneru komentārus. Tīri statistiski tā man bija laba spēle, bet ne labākā sezonā. Kopumā bija gan veiksmīgākas, gan mazāk veiksmīgas spēles, taču iegūta neatsverama pieredze,» pēc atgriešanās Latvijā Dienai sacīja aizsargs.

Viņam ir spēkā līgums ar Ukrainas grandu līdz 2016. gada janvārim, un tuvākajās nedēļās izšķirsies viņa karjeras tālākais liktenis. UEFA ieviestā Financial Fair Play likuma dēļ Dynamo prezidents Igors Surkis pavasarī paziņoja, ka klubam jāuzņem jauns kurss - jāpārdod esošie spēlētāji par labu naudu, un jādod vieta labi sagatavotiem jauniešiem, kādu pulkā ietilpst arī Jagodinskis. Pats Vitālijs par savu nākotni vēl neko nezina, pat ne to, vai būs jādodas uz Dynamo pirmssezonas treniņnometni, taču atklāja, ka ir interesants variants karjeras turpināšanai, bet nekas vēl nav izlemts. Aizsarga aģents Bezzubovs atklāj, ka tiktāl Dynamo klubā visi ir apmierināti ar Vitālija progresu, taču līguma pagarināšanas sakarā daudz kas būs atkarīgs no tā, vai klubs pārdos kādu no pašreizējiem aizsargiem. Lielāka skaidrība varētu būt šonedēļ vai pēc piektdienas mača ar Nīderlandi.

Ņemot vērā, ka izlases pamatsastāva aizsargs Kaspars Dubra pēc pārejas uz Borisovas BATE ziemā ticis pie neliela spēles laika, Jagodinskim ir labas izredzes pārbaudīt savus spēkus pret Nīderlandes uzbrucējiem. Ar vienu no «oranžo» sastāvā iekļautajiem - Kijevas Dynamo uzbrucēju Žermēnu Lensu - viņš jau ir pazīstams. «Jā, viņš Ukrainā izceļas ar savu spēles stilu, kas atšķiras no vietējiem uzbrucējiem. Dažos elementos viņš ir labāks, dažos - sliktāks.»

Ugunskristības izlasē Jagodinskim bija jau marta pārbaudes spēlē Ukrainā, kurā viņš aizvadīja pilnu spēli. «Biju dubulti un trīskārši gatavs spēlēt Ukrainā pret vairākiem saviem kluba biedriem. Bija liels satraukums, taču mēģināju gatavoties mierīgi, vienkārši darīt savu darbu.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vitālijs Jagodinskis

Futbolists, aizsargs
Dzimis: 1992. gada 28. februārī Rīgā
Augums/svars: 191 cm/84 kg

Klubu karjera: Daugava Rīga (2009, 1 spēle/0 vārtu), Jūrmala-VV (2009-2011, 57/1), Dynamo-2 Kyiv (Ukraina, 2012-2014 27/1), Hoverla (Ukraina, 2014-2015, 25/1)
Latvijas izlasē: aizvadījis 2 spēles

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?