Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Līderi attaisnoja savu lomu

Vārtsargs pavilka, un pirmais trijnieks uzņēmās līdera lomu priekšējā līnijā. Latvijas hokeja valstsvienība pirmajā Eiropas Izaicinājuma turnīra spēlē Norvēģijas pilsētā Stavangerē uzvarēja Dāniju ar 4:1. Edijs Brahmanis guva divus vārtus, un Ervīns Muštukovs atvairīja 42 no 43 dāņu metieniem. Piektdien pulksten 20 pēc Latvijas laika spēle ar Norvēģiju, sestdien plkst. 14 - ar Franciju.

Pirms spēles augstāk kotējās Dānijas izredzes, jo no 2014. gada pasaules čempionāta (PČ) sastāva viņiem bija desmit, Latvijai - pieci spēlētāji. Dāņiem PČ atmosfēru vēl izbaudīja vārtsargs Sebastians Dāms, taču tā arī neieguva treneru uzticību doties laukumā. Atgādinājumam - Latvija pēdējā PČ ieņēma 11. vietu, Dānija - 13. vietu.

Pēc vienas spēles nevar izdarīt tālejošus secinājumus, taču laikam jau labāk ir, ja vārtsargs pazīst pretinieku spēlētāju stiprās un vājās vietas, nevis otrādi. Latvijas hokeja izlases jaunais galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis visai loģiski pret Dāniju vārtu sargāšanu uzticēja Ervīnam Muštukovam, kurš Dānijas virslīgā spēlē jau trešo gadu. Šosezon viņš sargā Aalborg komandā. Muštukova pārliecinošais sniegums bija galvenais panākumu iemesls.

Beļavskis pirms došanās uz Dāniju uzsvēra, ka visiem tikšot dota iespēja sevi apliecināt, bet rezultāts arī būšot svarīgs. Jāatzīst, trenerim vārdi saskanēja ar darbiem. Piemēram, jaunais aizsargu pāris - Kristers Freibergs un Kristaps Bazevičs -, tāpat arī 18 gadu vecais centra uzbrucējs Rodrigo Ābols ieguva spēles laiku pat skaitliskajā mazākumā. Izlases debitanti turējās cienīgi, taču atsevišķās epizodēs kļūdījās ar pozīcijas izvēli un pieņēma neapdomīgus lēmumus. Pēc atklāta Kristera Freiberga pārkāpuma viduszonā dāņi ieguva skaitlisko vairākumu, kura laikā sodīts tika arī Jēkabs Rēdlihs, un situācijā pieci pret trīs pretinieki panāca 1:1 izlīdzinājumu.

Jaunajiem treneriem ir raksturīgi arī izteikties, ka visiem būšot iespēja sevi apliecināt. Ņemot vērā šo solījumu, būs interesanti pavērot Beļavska turpmāko rīcību. Pret dāņiem priekšējā līnijā komandu pavilka pieredzējušie uzbrucēji Edijs Brahmanis un Aleksejs Širokovs. Uz pēdējo PČ 33 gadus vecais Aleksejs Širokovs vairs netika aicināts, savukārt trīsdesmitgadnieks Brahmanis visu savu karjeru bijis rezultatīvs Latvijas, Baltkrievijas un Kazahstānas līmenī, bet vienmēr valdījis uzskats, ka viņš nav gatavs augstākam lidojumam. Lielā mērā šāds pieņēmums bijis balstīts uz to, ka Edijs ir pirmās vai otrās maiņas spēlētājs. Viņam nav vietas sastāvā vadošajām lomām, savukārt melnā darba darīšanai citi ir piemērotāki.

Vēl gan priekšā ir divas spēles. Ja Brahmanis turpinās spēlēt tikpat rezultatīvi, raudzīsim, kā pavasarī rīkosies Beļavskis, jo Rīgas Dinamo ar realizāciju šosezon nesokas. Protams, KHL gūt vārtus ir sarežģītāk, bet ripu iedabūt vārtos ir jāprot jebkurā līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dānija 1
Latvija 4

(1:1, 0:1, 0:2)
Dānija: J. Jensens (Franks, Storms, vair., 19.)
Latvija: Brahmanis (A. Širokovs, T. Andersons, 15.), Bajaruns (M. Širokovs, Bērziņš, maz., 31.), Brahmanis (A. Širokovs, T. Andersons, 41.), A. Širokovs (Brahmanis, tukšos vārtos, 60.)
Latvija: Muštukovs; J. Andersons - Galviņš, T. Andersons - A. Širokovs - Brahmanis, M. Širokovs - J. Rēdlihs, Mickevičs - Bērziņš - Bajaruns, Gipters - M. Jass, Maslovskis - A. Ozoliņš - K. Jass, K. Freibergs - Bazevičs, J. Ozoliņš - Ābols - M. Lipsbergs
Metieni: 43:21 (18:5, 13:10, 12:6)
Sodi: 6-16
Skatītāji: 215

Diena vērtē

Priecēja
Ervīns Muštukovs
Edijs Brahmanis
Aleksejs Širokovs

Der sapurināties
Māris Jass
Kristers Freibergs
Artūrs Ozoliņš
Labākie: Ervīns Muštukovs un Jespers Jensens

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?