Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Līdz vēlēšanām pietrūka divu mēnešu

Divus gadus un septiņus mēnešus amatā pabijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) pēdējos divus mēnešus līdz vēlēšanām pavadīs ierindas deputāta statusā - ar astoņām balsīm, četriem atturoties, viņu vakar ārkārtas domes sēdē atcēla no amata. Iespējams, jauno priekšsēdētāju ievēlēs jau šodienas kārtējā domes sēdē, bet kandidāta vārds līdz vakardienas pēcpusdienai tika turēts noslēpumā.

Truksnis kopš 2009. gada vēlēšanām ir jau trešais Jūrmalas domes priekšsēdētājs. Galvenais kolēģu neapmierinātības iemesls ir mēra reklamēšanās par nodokļu maksātāju naudu. Pats gāztais mērs min citus iemeslus savai krišanai - viņš parakstījis rīkojumus par revīzijas uzsākšanu pašvaldības SIA Jūrmalas namsaimnieks un Jūrmalas siltums, kā arī iebildis pret Jūrmalas siltuma privatizāciju. Viņš arī atkārtoja jau agrāk izteikto apgalvojumu, ka Jūrmalā ir investori, kam nepatīk domes ieviestās nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, jo viņi gribot panākt, ka cilvēki nespēj samaksāt un atbrīvojas zeme jauniem projektiem. «Kā pierāda šodienas balsojums, saprātīgus lēmumus tik sadrumstalotai domei ir grūti pieņemt,» norādīja G. Truksnis, kuru 2009. gadā ievēlēja kā vienīgo no LPP/LC, LZS un KDS saraksta. Viņš ne mirkli nešaubās, ka nākamajā domē atgiezīsies pie varas: «Esmu pilnīgi pārliecināts, ka situācija krasi mainīsies un nebūs deputāti no 11 sarakstiem uz 15 vietām.»

Jaunās valdošās koalīcijas mērķis ir pārskatīt šāgada pašvaldības budžetu, kurā jau janvārī esot pieņemti grozījumi, stāsta viena no deputātēm, kura atbalstīja G. Trukšņa atbrīvošanu - Iveta Blaua (Vienotība). Pretēji bijušā mēra apgalvojumiem, ka viņš atcelts, jo pretojies SIA Jūrmalas siltums privatizācijai, deputāte tieši viņa darbībā, atbalstot stratēģiskā investora piesaisti, saskata riskus: «Privatizācija mūsu valstī ir beigusies. Tā ir spēlēšanās ar jēdzieniem un acu mālēšana ar muļķībām.» Viņa arī norādīja, ka labie darbi, ar kuriem lepojas G. Truksnis, esot līdzšinējās opozīcijas rosināti, piemēram, brīvpusdienas, nekustamā īpašuma nodokļa atlaides u. c. Vaicāta, vai viņa pati varētu kļūt par domes priekšsēdētāju, I. Blaua atzina, ka drīzāk gan ne.

Pret G. Trukšņa atcelšanu nebalsoja neviens no koalīcijas partneriem. Deputāts un G. Trukšņa padomnieks Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas) norādīja, ka atturēšanās jau tā pati balsošana pret vien esot, un piebilda: «Pārmetumi, kas attiecas uz pašreklamēšanos un visu domes nopelnu piesavināšanos sev, ir pamatoti. Mēs tikai neatbalstām, ka jāsoda, noņemot no amata, vajadzēja dot iespēju laboties.» Līdzšinējais R. Munkevica partijas biedrs deputāts Vladimirs Maksimovs pievienojies G. Trukšņa gāzējiem un, visticamāk, vēlēšanās piedalīsies no miljonāra Aleksandra Bašarina partijas Uz priekšu, Latvija! saraksta. A. Bašarins iepriekš paudis atbalstu G. Trukšņa atcelšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?