Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lielais mērķtiecības gads

Ir jānotic sev un jāsāk veidot sabiedrību tādu, kādā vēlamies dzīvot, uzskata Sintija Nīcgale, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolniece. Viņa šovasar kļuvusi par pirmo Latvijas pārstāvi jauniešu konkursa Your Big Year pusfinālā - no 55 000 visas pasaules konkursantu Sintija iekļuvusi starp 120 pusfinālistiem. Uzvarētājs gan būs tikai viens.

Your Big Year jau trešo gadu rīko starptautiskā organizācija World Merit Lielbritānijā. Konkursā var piedalīties angļu valodu protoši jaunieši vecumā līdz 30 gadiem no jebkuras pasaules valsts. Konkursa ideja ir kļūt par platformu talantīgiem, mērķtiecīgiem un darīt gribošiem jauniešiem, lai palīdzētu viņiem attīstīt līdera potenciālu, prasmi sadarboties ar cilvēkiem visā pasaulē un kopīgi īstenot savas ieceres un risināt globālas problēmas.

Sintija ir aktīva, strādā brīvprātīgo darbus un informācijai par Your Big Year uzdūrusies nejauši, meklējot iespējas pabūt par brīvprātīgo kādā vasaras projektā ārzemēs. «Tagad visu laiku veltu šim konkursam. Sākumā gan tas likās pilnīgi nereāli, pēc pirmajiem uzdevumiem biju kādā 4000. vietā. Bet pamazām iemīlēju šo «ģimeni» - dalībnieki cits citu atbalsta, arī organizatori sarakstās ar mums, dod padomus.»

Sintija stāsta, ka katrā konkursa kārtā jātiek galā ar dažādiem uzdevumiem. Pirmajā kārtā bija aktīvi jāblogo vai jāiesaistās grupu darbā, jāveic aptauja, jāveido reklāma organizācijas brošūrai. 120 pusfinālistiem savā valstī jāorganizē pasākums saistībā ar World Merit vērtībām un jāintervē seši viedokļu līderi. Sintija jūnija beigās sarīkoja bezmaksas jogas nodarbību ar iespēju ziedot projektam Paēdušai Latvijai, kā arī jau intervējusi Inesi Vaideri un vienojusies par sarunu ar Vairu Vīķi-Freibergu. «Būs arī trešais uzdevums, bet to vēl neatklāj. Nav zināms arī, kas būs jādara 12 finālistiem Londonā,» Sintija teic. Par uzvarētāju un World Merit vēstnieku kļūs tikai viens, un viņš gadu ceļos pa pasauli, kā brīvprātīgais aprūpējot lauvas Dienvidāfrikā, piedaloties vides projektos Lielajā Barjerrifā utt.

Sintija sapņo kļūt par Latvijas vēstnieci, tāpēc dalību Your Big Year uzskata par labu treniņu. «Konkurss ir atspēriens pieredzes gūšanai un lai pārbaudītu, uz ko esmu spējīga. Iegūstu arī kontaktus pasaulē: no rīta internetā parunājos ar draugiem no Indijas, Jaunzēlandes, Filipīnām, vakarā - ar draugiem ASV, Kanādā, Brazīlijā.» Šīgada Your Big Year jau ir pusē. Taču Sintija aicina piedalīties arī otrā World Merit konkursā Merit Next, kas startēja jūnijā. Arī tas domāts jauniešiem no visas pasaules, bet pie galvenās balvas - pabūšanas Lielbritānijā un ASV un divu nedēļu prakses kādā lielā pasaules uzņēmumā - tiks 360 jauniešu.

Sīkāk - www.worldmerit.org.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?