Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

LTV Pirmajā kanālā nebūs nišas raidījumu

Latvijas sabiedriskās televīzijas (LTV) misija ir būt informācijas līderim ar virsuzdevumu ietekmēt informatīvo telpu, to paredz LTV izstrādātā jaunā sabiedriskā pasūtījuma koncepcija nākamajam gadam. Tās trīs galvenās prioritātes ir: informatīvi analītiskie raidījumi, kultūras raidījumi un bērnu un jauniešu raidījumi.

To vakar preses konferencē paziņoja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte. Viņš norādīja, ka viens no jaunā sabiedriskā pasūtījuma tapšanas iemesliem ir ekonomiskās krīzes laikā reklāmas ieņēmumu krituma dēļ sašķobījusies redakcionālā neatkarība un saturiskā daudzveidīguma mazināšanās.

Galvenais sabiedriskā pasūtījuma jauninājums - atteikšanās no satura plānošanas pēc konkrētām tēmām veltītu stundu principa, tā vietā saturiskās prioritātes integrējot kopējā televīzijas piedāvājumā. «Mēs ejam prom no sistēmas, kad katrai tēmai bija savs raidījums ar savu šauro mērķauditoriju. Piemēram, pašlaik svētdienās ir viens raidījums par armijas tēmām ar visai niecīgu skatītāju loku. Tas nav labi nedz skatītājiem, nedz armijai. Labāk būtu ar armiju saistītos jautājumus iekļaut kopējā saturiskajā piedāvājumā dažādos raidījumos,» norādīja I. Belte. Viņš arī uzsvēra, ka šāda sistēma ļaus samazināt kontrolējošo institūciju ietekmi uz LTV saturu, kā arī stiprinās redakcionālo neatkarību.

Kā skaidroja LTV satura direktore Rita Ruduša, LTV Pirmajā kanālā nebūs viena specifiska raidījuma par, piemēram, reliģijas tēmām, bet šī tematika tiks atspoguļota daudzos raidījumos, sākot no diskusijām ar reliģiskajiem līderiem informatīvi analītiskos raidījumos līdz sakrālajai mākslai un mūzikai kultūras raidījumos. LTV valde ir pārliecināta, ka šāda pieeja daudz efektīvāk ļaus sasniegt auditoriju nekā programmas saskaldīšana nelielos nišas raidījumos specifiskām auditorijām. R. Ruduša norādīja, ka jaunā integrētā pieeja paredz daudz ciešāku sadarbību ar raidījumu veidotājiem, kā arī neatkarīgajiem producentiem, skrupulozāku raidījumu tematisko plānošanu, kā arī ciešu sadarbību ar ekspertiem.

LTV programu attīstības direktors Sergejs Ņesterovs uzsvēra, ka LTV arī turpmāk par savu saturiskā piedāvājuma stūrakmeni uzskatīs viedokļu daudzveidības nodrošināšanu. LTV Pirmais kanāls iecerēts maksimāli plašam skatītāju lokam, līdz ar to tajā nebūs nišas produktu, savukārt LTV7 orientēsies uz gados jaunu auditoriju, kā arī specifiskām tēmām veltītiem raidījumiem, kas domāti konkrētai mērķauditorijai. Turpmāk, plānojot raidījumus, tiks domāts nevis par katru kanālu atsevišķi, bet uzlūkojot tos mijiedarbībā, turklāt sabiedriskais pasūtījums arī paredz ciešāku sadarbību ar Latvijas Radio un apvienoto ziņu portālu Lsm.lv.

Izstrādātais sabiedriskais pasūtījums ietver arī izmērāmus sasniedzamos rādītājus: par 10% jāpieaug LTV skatīšanas laika daļai, īpaši ekonomiski aktīvajā auditorijā, kā arī divtik jāpalielinās reklāmas ieņēmumiem.

Sabiedriskais pasūtījums vēl jāapstiprina Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP). Tās priekšsēdētājs Ainārs Dimants Dienai norādīja, ka NEPLP uz LTV piedāvājumu raugās piesardzīgi, taču konceptuāli to atbalsta. «Mēs neiebilstam pret to, ka LTV 1. kanālā nebūs nišas raidījumu, taču mums rūp, lai attiecīgās tēmas tiktu pietiekami plaši un regulāri atspoguļotas dažādos raidījumos. Jaunais sabiedriskais pasūtījums no LTV prasa lielu tematiskās plānošanas darbu, lai raidījumos iekļautu visas sabiedriski nozīmīgās tēmas, pašreklāmu, lai skatītāji zinātu, kādos raidījumos meklēt sev interesējošo, kā arī žurnālistu profesionalitātes stiprināšanu un ekspertu piesaisti.» A. Dimants uzsvēra, ka neredz iemeslu neapstiprināt sabiedrisko pasūtījumu, un tas varētu notikt jau 21. novembra NEPLP sēdē. Nākamā gada LTV budžets satura nodrošināšanai ir 6,7 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?