Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lucavsalas bērnu laukumu apsargās

Patlaban Lucavsalā tiek ierīkots lielākais bērnu rotaļlaukums Rīgā. Lai cīnītos pret vandaļiem, tā teritorijā tiks uzstādītas videonovērošanas kameras un izveidots pastāvīgs pašvaldības policijas postenis, kas teritorijā nodrošinās kārtību visu gadu. Šāda uzraudzība nepieciešama, jo bērnu rotaļlaukumu demolēšana joprojām ir aktuāls jautājums, piemēram, Pārdaugavas izpilddirekcija vidēji gadā bērnu laukumu remontam un atjaunošanai tērē 3000-5000 latu.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas direktors Māris Kalve Dienai norādīja, ka bērnu laukums Lucavsalā pilnībā tiks pabeigts maija beigās, jūnija beigās varētu sākt darboties policijas postenis. Lucavsalas ziemeļu daļā 11 ha platībā plānota arī peldvietas ierīkošana, atpūtas soliņu un atkritumu urnu izvietošana, volejbola un basketbola laukumu ierīkošana, kā arī divu pārģērbšanās kabīņu un tualešu izvietošana, pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis. Viņš gan piebilda, ka patlaban nav skaidrs, kad atpūtas zona būs pilnībā pabeigta, jo iekārtošanas darbus plānots veikt pa daļām vairāku gadu garumā. Pašlaik gan ir skaidrs, ka iedzīvotāji uz atpūtas vietu varēs doties arī ar savu automašīnu, jo jau tagad pie pašas atpūtas zonas var novietot apmēram 20 automašīnu, netālu no atpūtas zonas ir arī pagaidu autostāvvieta ar šķembu segumu apmēram 50 automašīnām, norādīja M. Kalve.

Lucavsalas atpūtas zonas ierīkošanā kopš 2011. gada pašvaldība kopumā ieguldījusi apmēram pusmiljonu latu, sacīja U. Vidauskis. Atpūtas zonas uzturēšana katru gadu izmaksās ne mazāk par 20 000 latu, pastāstīja M. Kalve. Izmaksas galvenokārt veidos zāles pļaušana, atkritumu novākšana un tualešu nodrošināšana. Teritoriju uzturēs Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija kopā ar uzņēmumu Rīgas meži.

Runājot par rotaļlaukumu bojāšanu, Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja vietnieks Edijs Pelšs Dienai sacīja, ka izpilddirekcija, apsaimniekojot bērnu rotaļlaukumus, pēdējos trīs gados ir iekļāvusies vidēji 3200 latu robežās gadā. Savukārt Rīgas Austrumu izpilddirekcijai šogad bērnu rotaļlaukumu remontam ir piešķirti 15 000 latu, pastāstīja tās izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs. Viņš gan norādīja, ka aizvien mazāk ir gadījumu, kad laukumi tiek izdemolēti, jo šādu gadījumu novēršanā aktīvāk iesaistās iedzīvotāji.

Lai novērstu demolēšanu, piemēram, uz AB dambja, kur arī notiek bērnu atpūtas laukuma ierīkošana, tāpat kā Lucavsalā, tiks uzstādītas novērošanas kameras, norādīja M. Kalve. Arī pašvaldības policija savos maršrutos iekļauj lielākos bērnu laukumus, pastāstīja U. Vidauskis. Tomēr Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane Dienai norādīja, ka šīs vietas policija iekļauj patrulēšanas maršrutos tikai tad, ja tiek saņemta informācija, ka tur regulāri pulcējas iereibušas un agresīvas personas.

Pēc E. Pelša domām, visbiežāk tiek demolēti bērnu rotaļlaukumi, kuros ir izvietoti soliņi vai rotaļu elementi ar nojumītēm, jo, iestājoties diennakts tumšajam laikam, šajās vietās pulcējas personas, kuras lieto alkoholu. Viņš gan norādīja, ka kopš 2010. gada tiek veidoti tikai Eiropas drošības standartiem atbilstoši bērnu laukumi, kuri ir izturīgāki. Kopumā pilsētā ir apmēram 200 bērnu rotaļlaukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?