Taču savā būtībā esmu ļoti praktisks cilvēks un parasti izvairos dzejot par vīniem, kuru cena veikalu plauktos (ja vien vispār tie ir tur atrodami) ir krietni virs vidējā.
Svarīgāk liekas izvilkt veiksmīgo lozi - atrast labu vīnu ikdienas lietošanai. Diezgan bieži sastopamies ar situācijām, kad veikalā vēlamies pavadīt laiku pēc iespējas mazāk. Galvenais sarūpēt produktus vakariņām, nopirkt atbilstošu vīnu un viss!
Esam izvēlējušies liellopu gaļu un stāvam pie vīna plaukta, laiks iet, izvēle milzīga... Labi, ka izveicīgie franču vīndari ir padomājuši par šādām situācijām un izveidojuši produktu klāstu, kas mums pasaka priekšā par vīna un ēdiena saderību. Chops & Burgers Pairing Collection ar simpātiska raglopiņa bildīti uz etiķetes ir Bordo apelācijas vīns, kurš ir paslēpies zem šīs netradicionālā noformējuma. Pagatavots no klasiskākajām bordo vīnogu šķirnēm Merlot un Cabernet Sauvignon, trīs mēnešus izturēts amerikāņu un franču ozolkoka muciņās, šis sarkanvīns mums piedāvā gatavu sarkano augļu, kazeņu un vaniļas aromātu. Garšā tas ir strukturēts, augļains ar noapaļotiem tanīniem un pikantu pēcgaršu. Vīns bez lielām pretenzijam uz gudru spriedelēšanu par tā slēptajiem talantiem - lielisks sabiedrotais ikdienas maltītei, kurā dominē sarkanās gaļas ēdieni.
Otrs šodienas sarkanais ir ar līdzīgu saturu, taču ar pilnīgi neko priekšā nepasakošu etiķeti. Roodeberg Red ir sausais sarkanvīns no Rietumu Zemesraga apelācijas Dienvidāfrikā.
Roodeberg ir senākā Dienvidāfrikas vīna koncerna KWV (Koᅢᄊperatieve Wijnbouwers Vereniging) flagmanis. Atšķirībā no francūža šajā vīnā dominē Cabernet Sauvignon, kuru papildina Shiraz un Merlot. Shiraz vīnogas klātbūtne mums neļauj šo vīnu nosaukt par «tīrasiņu bordo blendu*. Pēc 12 franču un amerikāņu ozolkoka muciņās pavadītiem mēnešiem vīns ir elegants ar labu bordo tipa struktūru. Aromātā dominē svaigu aveņu un skābo ķiršu notis ar nelielu melno piparu niansēm. Garša sabalansēta ar labi integrētām zīdainām miecvielām un noturīgu pēcgaršu. Cepta vai grilēta gaļa, grilēti vistas spārniņi bārbekjū mērcē ļoti labi saderēs ar šo Dienvidāfrikas sarkanvīnu.
*pēc Bordeaux apelācijas noteikumiem, šajā reģionā drīkst gatavot sarkanvīnu no Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec and Carmᅢᄅnᅢᄄre vīnogām