4 personām vajadzēs: 4 lauku vistu olas, 1 l ūdens, 1. ēd. k.
etiķa; 100 g spinātu, nomazgātu, nosusinātu, saplucinātu mazos
gabalos, 1 smalki sagrieztu šalotes sīpolu, 2 ēd. k. sviesta, sāli,
piparus pēc garšas; 100 g mannas, 300 g piena, 1 timiāna zariņu, 50
g smalki sarīvēta cietā siera, sāli, piparus pēc garšas; 250 g
gaileņu, 1 šalotes sīpolu, 1 ēd. k. sviesta, 100 g sausā baltvīna,
1 timiāna zariņu, sāli, piparus pēc garšas
1. Katliņā uzvāra
ūdeni, kad tas vārās, pievieno etiķi un, strauji maisot, lēni ieceļ
virpuļa vidū olu, turpinot maisīt ūdeni. Vāra uz lēnas uguns 2-7
minūtes.
2. Pannā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus, cep
3-5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti, tad pievieno spinātus, sāli
un piparus. Viegli apmaisa un gatavo 2 min.
3. Katliņā uzvāra
pienu kopā ar sāli, pipariem, timiānu. Kad piens uzvārījies, lēni
pievieno mannu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, tad
pievieno sieru.
4. Pannā izkausē sviestu un uz straujas uguns
apcep gailenes, pievieno sāli, piparus, timiānu. Kad gatavs,
pievieno šalotes sīpolus, baltvīnu un turpina sautēt 5-7
minūtes.
5. Dziļā šķīvī liek 3 ēd. k. gatavās mannas putras, tad
sautētus spinātus, spinātiem vidū olu un virsū sautētas gailenes.
Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.