Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mājup ar uzvarām

Daudz pozitīvu emociju guvām, taču nedrīkstam ieslīgt pašapmierinātībā - pēc atgriešanās Rīgā Dienai sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Aizvadītajā nedēļas nogalē viņa vadītā komanda Euro Hockey Challenge ietvaros izbraukumā divreiz apspēlēja Dāniju - 6:4 un 4:3. Pirmais solis gatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta maijā Krievijā sperts cerīgi.

Pirms došanās uz spēlēm Latvijas izlases treneru korpuss norādīja, ka galvenais uzdevums abos mačos ir pārbaudīt tā dēvētos 50 pret 50 spēlētājus, kuru iespējamā lietderība pasaules čempionātā ir zem jautājuma. Tiesa, visvairāk abos mačos izcēlās hokejisti, par kuru dalību izlases sastāvā maijā šaubu būtībā nav. Papildu plusiņus droši vien nopelnīja pirmajā mačā divus vārtus guvušais Rodrigo Ābols. Tomēr Beresņevs nevēlējās kādu izcelt, aizstāvot arī otrajā mačā pēc otrās ielaistās ripas malā nosēdināto Frenku Razgalu.

«Neteiktu, ka viņam debija neizdevās. Puisis ļoti gribēja sevi parādīt no labākās puses, un tā gribēšana varbūt kādā epizodē pat mazliet patraucēja. Jā, samainījām viņu pret Edgaru Kuldu. Devām viņam iespēju, tomēr spēles līmenis bija pietiekami augsts, un viņš sen nav spēlējis. Razgalam ir acīmredzams potenciāls, taču vēlējāmies spēlēt uz rezultātu, uz uzvaru, un tādā situācijā izšķīrāmies par labu citam,» izvēli skaidroja Beresņevs.

Līdzīgi bijis arī pirmajā mačā ar vārtsarga Ervīna Muštukova nomainīšanu spēles vidū. Beresņevs atzina, ka sākotnējā iecere bijusi katram vārtsargam dot pa vienai pilnai spēlei, taču ne vienmēr viss notiek, kā plānots.

«Mazliet trūka pārliecības Ervīna darbībās, taču nekādā ziņā vārtsarga maiņa nebija saistīta ar viņa paša sniegumu vien. Gribējām sapurināt komandu. Esot vadībā ar 4:2 un minūtes laikā izsējot šādu pārsvaru... Visai komandai mazliet trūka koncentrēšanās. Gribējām norādīt viņiem, ka jācīnās par uzvaru.»

Bez divām uzvarām mājup pārbraukts arī ar diviem īslaicīgiem zaudējumiem sastāvā. Juris Upītis un Ēriks Ševčenko guvuši traumas, kuru dēļ treniņprocesā nāksies izlaist vismaz vienu nedēļu. Upīša savainojums neesot nopietns, bet par Ševčenko skaidrības vēl nav - jānosūta aizsargs uz rūpīgāku apskati pie speciālistiem.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas izlasei būs šo ceturtdien un piektdien Rīgā pret Baltkrieviju, kas guva divas uzvaras Francijā - 2:1 pēcspēles metienos un 8:1. Vaicāts, vai izlase gatavosies nākamajām pārbaudes spēlēm tādā pašā sastāvā vai tomēr teiks kādam hokejistam paldies par cenšanos, Beresņevs atbildēja izvairīgi. «Pašlaik viss paliek tāpat. Ja arī būs kādas izmaiņas, par tām spriedīsim tikai pirmdien. Tā esam norunājuši, ka ar secinājumiem nesteigsimies.»

Arī par vārtsargiem nekādas skaidrības vēl nav. Treneris gaidīs izlasē Kristeru Gudļevski un Elvi Merzļikinu, savukārt par Ivara Punnenova aicināšanu uz izlasi vēl līdz galam nav izlemts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dānija 4
Latvija 6
Dānija 3

(2:3, 2:1, 0:2)
Dānija: M. Poulsens (Kristensens, Froms, 8.), Froms (Madsens, Bjorkstrands, vair., 14.), Āgārds (Karvinens, Mejers, 29.), Madsens (30.)
Latvija: Meija (Indrašis, Upītis, 1.), Ābols (13.), Skvorcovs (M. Širokovs, 15.), Meija (maz., 25.), Ābols (Džeriņš, 41.), Pavlovs (Bukarts, Skvorcovs, 59.)
Latvija: Muštukovs (no 29:09. Kalniņš); Cibuļskis - Sotnieks, Indrašis - Meija - Upītis, Jerofejevs - Galviņš, Ābols - Džeriņš - Bukarts, M. Širokovs - Freibergs, Skvorcovs - Pavlovs - Saulietis, T. Andersons - Bičevskis - E. Kulda, Birziņš, Jeļisejevs
Metieni: 22:28 (6:9, 9:8, 7:11). Sodi: 10-12
Skatītāji: 1889
Labākais: Gints Meija

Dānija 4
Latvija 6
Dānija 3

(1:1, 2:1, 0:2)
Dānija: Karvinens, Lio, Grīns, 11.), Storms (Froms, Bjorkstrands, vair., 24.), Bjorkstrands (Lasens, Mejers, 30.)
Latvija: Džeriņš (Bukarts, Ābols, 13.), Ābols (E. Kulda, 22.), Džeriņš (Bukarts, vair., 48.), Cibuļskis (Saulietis, Bičevskis, 56.)
Latvija: Kalniņš; Cibuļskis - Sotnieks, Indrašis - Meija - Upītis, Jerofejevs - Galviņš, Ābols - Džeriņš - Bukarts, M. Širokovs - Ševčenko, Skvorcovs - Pavlovs - Jeļisejevs, Razgals - Bičevskis - Saulietis, Freibergs, E. Kulda
Metieni: 23:22 (11:8, 7:6, 5:8). Sodi: 14-20
Skatītāji: 1317
Labākais: Kristaps Sotnieks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?