Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mani apzaga! Barselonas ķeza

Pases un maka nozagšana manam draugam šovasar bija gatavais trilleris. Maku, kurā bija pase, no kabatas veikli izķeksēja Barselonas pievakarē. Tas nav nekāds brīnums, jo nesen portāls Tripadvisor lietotāju aptaujā tieši Barselonu pasludināja par kabatzagļu apsēstāko pilsētu pasaulē. Visbiežāk kabatas un somiņas «iztīrot» pilsētas centrālajā - Ramblas bulvārī.

Mums ir vairākas versijas, kur tas varēja notikt: kāpjot ārā no metro, ejot pa Ramblu, stāvot pie viesnīcas. Tas notika desmit minūšu intervālā: kad devāmies no Katalonijas laukuma mājup ar metro, maks vēl bija kabatā, jo no tā izņēma metro karti. Atgriežoties viesnīcā, tā vairs kabatā nebija. Aleluja, policijas iecirknī bija policists, kurš runāja angliski, jo viņa pienākums bija strādāt tikai ar apzagtajiem ārzemniekiem. Kamēr draugs aizpildīja dokumentus, mēs, trīs ceļabiedri, devāmies uz veikalu un iegādājāmies vīnu bez etiķetes, tikai ar svītrkodu. Tikai tādu pieklājas malkot cilvēkam bez pases.

Kad dokumenti bija aizpildīti, policists norādīja, ka tiešajos reisos pietiek ar akta par nozagšanu uzrādīšanu un vilka pasi nemaz nevajag, taču, uzzinājis, ka lidosim ar Ryanair, viņš atmeta ar roku - šī aviokompānija to neakceptējot. Puisis laipni pastāstīja, ka vilka pasi var iegūt Latvijas vēstniecībā Madridē, taču esot arī pārstāvniecība Barselonā. Nākamajā rītā, svētdienā, protams, neviens tur uz zvaniem neatbildēja. Līdz izlidošanai bija tieši 14 stundu laika. Ar ātrvilcienu varētu paspēt līdz Madridei un atpakaļ, ja vien zinātu, vai vēstniecībā grib mums palīdzēt svētdienā. Labi, ka draugi Latvijā operatīvi ieguva vajadzīgos kontaktus. Vēstniecības darbiniece Madridē piekrita palīdzēt. Vienīgā rūpe - vai vēstniecība nav pilsētas otrā galā, jo Madridē draugam bija tikai stunda laika līdz pēdējam vilcienam, kas atvestu atpakaļ uz Barselonu. Par laimi, vēstniecība bija iepretim stacijai un vilka pasi izgatavoja pāris minūtēs. Ceļojums uz Madridi izmaksāja sālīti, daudz vairāk nekā biļete uz Spāniju. Tomēr tas izmaksāja mazāk nekā vēl viena nakts viesnīcā un biļete Barselona-Rīga ar airBaltic, jo apsvērām arī riskanto variantu iekļūt airBaltic ar aktu par nozagšanu. Todien solījos, ka ar Ryanair dzīvē vairs nebraukšu. Taču stāsts ir par to, ka jāuzmanās un ka vēstniecībā bija izpalīdzīgi cilvēki, kuri varēja arī atbildēt - nāciet pirmdien, svētdiena mums brīvdiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?