Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Maza, ātra, vienkārša

Man patīk fotogrāfēt, taču ikdienā ņemt līdzi spoguļkameru nav ērti. Tādēļ vajag otru fotokameru, kas būtu vienmēr pa rokai. Nemanāmu, ātru, kompaktu un vienkāršu. Internetā atradu četras jaunas kameras, no kurām divas nāk no Sony - modeļi WX1 un TX1. TX1 ir ļoti kompakts un plāns, tas varētu viegli pazust sievietes rokassomā. WX1 izskatās pēc tradicionālas fotokameras, kaut arī neliela izmēra, turklāt filmē video.

Ar atmiņas karti un akumulatoru WX1 sver tikai 150 gramu, kas ir nemanāms svars žaketes vai bikšu kabatai. Aparāts ir labi nostrādāts, ar solīda paskata metālu imitējošas plastmasas korpusu, kas neatstāj pirkstu nospiedumus. «Seju» rotā tikai F2.4-F5.9 24-120 mm Sony G zoom lēca, kas izslēgta ierāvusies korpusā, zibspuldze un sarkanā autofokusa asistējošā apgaismojuma spuldzīte. Aizmugurē tradicionālās vadības pogas un 2,7 collu ekrāns.

Fotografējot automātiskajā režīmā, fokusēšanos pavada dažādas ikonas - kadra stabilizācija, sejas noteikšana, makro režīms, fokusēšanās vietas un citas. Tā kā kompaktkamerām sērfošana pa izvēlēm ir ļoti neērta, šis režīms sniedz to, ko vairākums lietotāju vēlas, - maksimāli labu attēlu jebkuros apstākļos bez iedziļināšanās fotografēšanas niansēs. Izvēlne saucas Intelligent auto adjustment.

WX1 ir nesatricināms pat ļoti sliktā apgaismojumā. Fokusēšanās notiek bez problēmām, attēli ir asi un pareizi izgaismoti. Acīmredzot darbojas labi stabilizācijas algoritmi. Zibspuldzi var izslēgt, jo, lai gan tā pielāgojas situācijai, lielā daļā tuvplānu man šķiet par gaišu. Āra apstākļos atsevišķos attēlos var tikai nojaust par tās klātbūtni. Sportiskākiem pasākumiem noderēs režīms ar 10 kadriem sekundē. Ārā fotografēt ar šo kameru ir tīrais prieks. Zoom lēca noderēs visām dzīves situācijām, attēls ir ass un dažādu iebūvētu algoritmu dēļ ir dinamisks, un krāsas pareizas.

Fotografējot vājākā apgaismojumā, kadra uzņemšanas ātrums bija par lēnu. Protams, pēc spoguļkameras viss liekas lēnīgs, tomēr fakts paliek fakts - dažkārt mirklis tika nokavēts. Manuālā režīma šai kamerai nav, un ierobežotā apgaismojumā, iegūstot asus un pareizi izgaismotus attēlus, zaudējam ātrumu. Te derētu vienkāršāks režīms. Foto var apstrādāt datorā un dabūt gan gaišākas, gan pareizā tonī, bet nokavētu kadru neatgūsi.

Lai neko nepalaistu garām, varam izvēlēties videorežīmu, kas izrādās pārsteidzoši labs šāda izmēra fotoaparātam. 1280 x 720 punktu platekrāna HD video MPEG4 formātā ar 30 kadriem sekundē. Bērnu eglīte vājā apgaismojumā tiek nofilmēta gana labā asumā, arī skaņa ir kvalitatīva. Kvalitāte prasa ietilpīgu atmiņas karti, jo video ēd līdz pat deviņiem megabaitiem sekundē. Šī kamera aizstās viduvēju mājas videokameru ar vienu nosacījumu - ir jānopērk papildu akumulators, jo baterija pasākuma beigas nesagaidīja.

Telpās automātiskais baltais balanss bija par siltu. Ārā rezultāts bija labāks, un sniegs izdevās balts. Krāsas koriģēt var datorā, tiesa, JPEG failiem, jo RAW formāts nav pieejams. Liela daļa patērētāju to nelietos, tomēr spoguļkameru īpašniekiem, kam WX1 varētu būt kā otrā kamera, tas var būt izvēles kritērijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sony DSC-WX1

+Pilns automāts, gudri algoritmi
+Ass attēls pat vājā apgaismojumā
+Videorežīms

-Nav RAW formāta
-Vājš akumulators
-Nav manuālā režīma
-Lēns sliktā apgaismojumā

Cena ap Ls 200

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?