Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mazliet vairāk pacietības!

Janvāra sākumā, atgriežoties pēc neliela pārtraukuma, apmeklēju ierasto jogas nodarbību. Uh, laikam Jaungada apņemšanās dzīvot veselīgi vai izmēģināt ko jaunu - ierasto astoņu līdz desmit cilvēku vietā šoreiz atnākuši astoņpadsmit! Pat veseli divi vīrieši! Sarūmējamies kā siļķes mucā mazajā Urban Yoga Riga telpā, un es klusībā ceru, ka nākamreiz uzsnigs un viņi būs devušies slēpot, jo, lai vai kā, man patīk mazie formāti un personīga komunikācija.

.. Iespēja saprasties no pusvārda, vienkārši rīkoties līdzīgi, paredzēt nākamo kustību, jo kaut kā, nezin kā zini, kāda būs, tāpēc, ka esat uz viena viļņa un patīk, ka ir tā, kā ir... Tiešām nākamreiz jau bija uzsnidzis, visi, nocietušies pēc slēpošanas, nedēļas nogalē aizskrēja uz mežiem un kalniem, un atkal bija miers. Neatkarīgi no laikapstākļiem svētdienās eju uz jogu. Nu kas tad tur tāds, vai ne? Katrs otrais trešais latvietis, it sevišķi biroju darbinieki, pīāristi, mārketinga speciālisti un tamlīdzīgu profesiju pārstāvji, spēka gados to dara, joga, man šķiet, latviešiem ir ļoti populāra! Varbūt tāpēc, ka kaut kādu nesaprotamu iemeslu dēļ mums ir grūti priecāties par dzīvi vai nomierināties no visādiem kreņķiem, vai būt pacietīgiem un pateicīgiem... Protams, ja man piederētu slēpošanas kalns, ar kura ienākumiem šoziem vajadzētu pabarot ģimeni un vēl sapelnīt ceļojumam uz kādu gaišu, saulainu un eksotisku valsti, es arī nespētu būt ne pacietīga, ne pateicīga! Tirgus ekonomika, globālā sasilšana un ģeoetniskā piederība ir tik neizbēgamas...

Kamēr mazlietiņ bija sasalis, iemācījos slidot. Pie jūras Mangaļsalā, kur starp kāpu joslām un ūdeni (jūra bija vaļā) parasti ir tādi kā dīķīši, nu tie bija aizsaluši, izveidojot dabiskus ledus laukumus ar mazu, mīlīgu, grūtības pakāpi paaugstinošu sniega kārtiņu. Man kaut kā šķiet, ka slidošanai ir drusku sakars arī ar jogu, jo koncentrēšanās, līdzsvars un paļāvība - un es ne reizi nenokritu, jo līdz šim nebiju slidojusi tieši tāpēc, ka (muļķīgi taču, vai ne?) baidījos nokrist! Vēl arī - pacietība. Ļoti svarīga. Jo, kad gribas, tad gribas visu, uzreiz un daudz.

Parasti jogas nodarbības beigu daļā ir piecas līdz septiņas minūtes ilga relaksācija, skolotāja (vai varbūt pareizi jāsaka - pasniedzēja?) apčubina savus jogotājus, sakārto plediņus un - mani laimīgie brīži! - katram uzpilina lavandas eļļas pilienu uz pieres. Es nezinu, vai tā tam jābūt saskaņā ar teorijām un rituāliem, bet man patīk. Kaut ko darot, manuprāt, svarīgi nevis meklēt piederību standartiem, bet paņemt nepieciešamo, kas varētu integrēties ikdienā, parastā dzīvē un uzlabot to. Šo svētdien tiku pie neliela izaicinājuma, kura sekas sāpošu muskuļu veidā jūtamas vēl pāris dienu... Izmēģinājām jaunu nodarbības veidu - aštanga jogu. Aštanga joga atšķiras ar lielāku slodzi, ko nodarbībā piedzīvo ķermenis, noteiktu jogas pozu (asanu) secību un meditatīvu prāta stāvokli, ko sasniedzam, pateicoties elpas un kustības salāgošanai visas nodarbības laikā. Zinātāji saka, ka šis jogas veids ir jāpraktizē ar lielu pacietību, centību un ticību, un rezultāts - ķermenis kļūs enerģijas pilns, prāts - mierīgs un skaidrs. Un miegs, neskatoties uz valdošo pilnmēnesi, salds!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?