Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Medījot stāstus, cer atrast dimantus

Magda Riekstiņa

Šovasar Rīgā jau trešo gadu pēc kārtas gaidāma TEDxRiga konference. Plānots, ka šoreiz tā noritēs 12. jūnijā jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā Gaismas pils.

«Mums jau ir vienošanās ar LNB par konferences rīkošanu, tomēr patlaban ar bažām domājam, vai Gaismas pils līdz konferencei būs pilnībā pabeigta. Ceram, ka tomēr būs, jo TEDx ideja ļoti labi sader ar bibliotēkas māju, ar zināšanu nesējas tēlu,» Dienai stāsta konferences TEDxRiga organizators Pāvils Jurjāns.

Galvenais TEDxRiga konferences mērķis šogad, tāpat kā iepriekšējos divus gadus, ir rosināt kvalitatīvu ideju apmaiņu starp dažādu nozaru pārstāvjiem. «Esam pieraduši, ka ir šovbiznesa pasākumi, ir kultūras pasākumi, ir dažādu biznesa nozaru konferences, bet neesam pieraduši, ka publiski apspriež zinātni vai filozofiju. Ar savas konferences palīdzību vēlamies veidot vidi, kurā to, ko saka kāds putnu pētnieks vai kāds filologs, ar interesi klausās arī cilvēki, kuri ikdienā no putnu pētniecības vai filoloģijas ir ļoti tālu,» TEDxRiga ideju izklāsta P. Jurjāns.

Plānots, ka konferencē varēs būt klāt aptuveni 300 apmeklētāju. P. Jurjāns teic, ka ar potenciālajiem konferences lektoriem šobrīd notiek sarunas, tāpēc vēl esot pāragri nosaukt konkrētus uzvārdus. Lai «atrastu konferencei lektorus tur, kur pat neesam domājuši tos ieraudzīt», šogad jau otro gadu tiek rīkotas Stāstu medības. Šādā veidā «ceram atrast kādu nenoslīpēto dimantu. Ja stāsta ideja būs pelnījusi, ka tiek pausta mūsu konferencē, tad stāsta autoram tiks piedāvāta visa sagatavošanās mašinērija, lai dimantu izslīpētu, cik vien daiļi iespējams», skaidro TEDxRiga organizators.

Modernā izpratnē stāsts ir vēstījums, kurā cilvēks iepako kādu savu ideju, lai ar iepakojuma palīdzību nodotu saviem skatītājiem un klausītājiem, uzsver P. Jurjāns un piebilst: «Pērn saņēmām studentes pieteikumu idejai, ka pieklājība - pat vārdi «paldies», «lūdzu», «labdien» - var mainīt pasauli. Tā ir ļoti svarīga ideja, protams, tā nav nanotehnoloģija, bet pietiekami būtiska, lai tajā iedziļinātos.» Informācija par stāstu iesniegšanu atrodama www.diena.lv/tedxriga un www.tedxriga.com.

Diena jau vēstīja, ka TED tulkojumā no angļu valodas apzīmē «tehnoloģijas, izklaidi un dizainu». TED konferences ir starptautiska mēroga, savukārt TEDx konferences - nacionāla vai reģionāla mēroga pasākumi, ko rīko vietējie TED ideju atbalstītāji. TED konferencēs uzstājušās tādas pasaules mēroga slavenības kā Bils Geitss un Stīvs Džobss. Jāpiebilst, ka šogad Kanādā noritēja jau 30. starptautiskā TED konference.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?