Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mērķis aizdzīs nogurumu

«Esam četru uzvaru attālumā no starta olimpiskajās spēlēs. Tā ir iespēja, kura jāizmanto,» Dairis Bertāns, sākot gatavošanās posmu olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, raksturo noskaņojumu Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības nometnē. Komanda pirmdien devās uz Valmieru, kur gan ierindā nebūs visu kandidātu, jo daži vēl savu klubu sastāvā cīnās par tituliem citās valstīs. Kvalifikācijas turnīrs no 4. līdz 9. jūlijam notiks Belgradā.

No sākotnējā 25 spēlētāju kandidātu loka dažādu iemeslu dēļ vairāki valstsvienībai šovasar palīdzēt nevarēs. Savainojumi lieguši dalību Kristapam Janičenokam, Ronaldam Zaķim un zināmā mērā arī Armandam Šķēlem, kurš pēc saspringtās sezonas un Latvijas čempionāta finālsērijas nejūtas fiziski gatavs vēl vienam darba ciklam. Komandā nebūs arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) pārstāvja Kristapa Porziņģa un centra uzbrucēja Iļjas Gromova, kurš devies uz ASV, lai pierādītu savu lietderību pirms NBA drafta. Pirmajos treniņos nebūs arī Jāņa Strēlnieka, Ojāra Siliņa, Kaspara Vecvagara un Dāvja Bertāna, kuri turpina cīņu klubu sastāvā, kā arī Jāņa Timmas, kuram pēc smagās sezonas piešķirtas pāris brīvu dienu. «Šis sagatavošanās posms atšķiras no ierastajiem, jo vairumam tikai nesen beigusies klubu sezona. Parasti zinājām, kādi spēlētāji un kādā kondīcijā ir mūsu rīcībā, cik daudz laika nepieciešams, lai sagatavotos,» izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atzina, ka pirmajās dienās ir gana daudz nezināmo, taču treniņnometnes pirmajās dienās Valmierā gatavošanās darba ritms tiks pieskaņots visu gatavībai.

«Šoreiz tiešām ir pavisam citādi, jo visiem vēl ir jūtams nogurums pēc garas sezonas, taču uzreiz jāsāk gatavoties. Mērķis, doma par olimpiādi, mums liks aizmirst nogurumu un dzīs uz priekšu. Tas ir jebkura sportista sapnis!» žurnālistiem uzsvēra Dairis Bertāns. Komandas kapteinis Jānis Blūms norādīja, ka galvenā atšķirība ir turnīra likmē. «Šis vairs nav Eiropas čempionāts. Šis būs pasaules līmeņa turnīrs ar attiecīgi ļoti lielu uzmanību. Kā komandai tas mums ir jauns izaicinājums un jauns mērķis. Protams, gribam tikt uz olimpiādi, taču apzināmies, ka nedrīkstam pieļaut kļūdas. Tā izspēles sistēma ir nežēlīga.» Kvalifikācijas grupā Belgradā latvieši spēlēs pret Japānu un Čehiju, bet divas labākās komandas pusfinālā sacentīsies ar otras apakšgrupas (Serbija, Puertoriko, Angola) uzvarētājām.

Blūms izteica īpašu nožēlu par to, ka traumas dēļ ierindā nebūs Kristapa Janičenoka, kurš paveicis ļoti daudz, lai valstsvienībai vispār būtu iespēja startēt olimpiskajā kvalifikācijā. Arī Blūms pats sezonas otro pusi savainojuma dēļ bija spiests izlaist un pēdējos trīs mēnešus trenējies individuāli. «Esmu ļoti nogribējies pēc basketbola. Ja kāds pēc sezonas ir noguris, tad ar mani ir tieši otrādi. Sākot treniņus, man enerģijas netrūkst, un jau tagad varētu [blakus sēdošajam] Dairim ar elkoni ievilkt,» jokoja sportists.

Valstsvienība Valmierā gatavosies līdz piektdienai, bet pirms došanās uz pārbaudes spēlēm Francijā vēl aizvadīs divas treniņu dienas Rīgā. No 18. līdz 24. jūnijam paredzēta treniņnometne Liepājā, kuras ietvaros komanda divreiz tiksies ar Tunisiju, bet gatavošanās posms tiks pabeigts Rīgā ar pēdējām pārbaudēm pret Jaunzēlandi un Irānu. Arī visi pārbaudes spēļu pretinieki gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienības kandidāti
Jānis Strēlnieks (Brose Baskets, Vācija), Kaspars Vecvagars (Žalgiris, Lietuva), Ingus Jakovičs (VEF Rīga), Žanis Peiners (Ventspils), Aigars Šķēle (Valmiera/Ordo), Dāvis Lejasmeiers (Kings, Zviedrija), Dairis Bertāns (Bilbao, Spānija), Jānis Blūms (Avellino, Itālija), Kristaps Gludītis (Barons/LDz), Jānis Bērziņš (VEF Rīga), Mārtiņš Laksa (Valmiera/Ordo), Jānis Timma (Zenit), Dāvis Bertāns (Laboral Kutxa, Spānija), Ojārs Siliņš (Reggio Emilia, Itālija), Mareks Mejeris (VEF Rīga), Rolands Šmits (Fuenlabrada, Spānija), Kaspars Bērziņš (Zenit, Krievija), Rolands Freimanis (Kalev/Cramo, Igaunija), Mārtiņš Meiers (VEF Rīga), Anžejs Pasečņiks (Herbalife, Spānija)

Pārbaudes spēles
15., 16.VI pret Franciju (Po)
22., 24.VI pret Tunisiju (Liepājā)
27.VI pret Jaunzēlandi (Rīgā)
28.VI pret Irānu (Rīgā)
Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs
4.VII pret Japānu
5.VII pret Čehiju
8.VII pusfināls
9.VII fināls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?