Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Metās pakaļ notriecējiem

Saiva tovakar bija neomā. Džudo sacensībās meitenei neveicās, tāpēc dzestrajā novembra vakarā pa izdangātu Ādažu ieliņu viņa devās mājup nokārtu galvu. Līdz mājām bija netālu, kad viņa izdzirda mašīnas rūkoņu. Pagrieza galvu un redzēja - tā piebraukusi aizdomīgi tuvu. Paspēja vēl paiet mazliet nostāk un tad arī mugurā sajuta triecienu. Nākamajā mirklī meitene jau attapās notriekta grāvī.

Šoferim, visticamāk, būtu izdevies no notikuma vietas aizbēgt nesodītam, taču cita Ādažu iedzīvotāja Liesma Teivane-Daukste trāpījās īstajā vietā un īstajā laikā, lai redzētu notiekošo. Uzsaukusi guļošajai meitenei, lai viņu gaida atgriežamies, Liesma apgriezās un brauca pakaļ mašīnai cauri Ādažiem, lai vainīgais neizspruktu sveikā.

Bija niknums

Ieliņa, kurā notika negadījums, arī dienasgaismā izskatās gana nomaļa, tomēr tumsā tā tiekot apgaismota. L. Teivane-Daukste apgalvo, ka arī tumšajā novembra vakarā Saiva Eglīte esot bijusi saskatāma, taču mašīnas šoferis bijis acīmredzami piedzēries un nespējis vadīt auto. Liesma, kam tobrīd viens bērns sēdēja mašīnā, bija ceļā pie otra bērna auklītes. Viņa mašīnai braukusi nopakaļ, un tā jau šķitusi aizdomīga: «Viņš tādas piruetes taisīja uz ceļa, divreiz iebrauca pretējā joslā.» Veiksme bijusi tā, ka šoferis vismaz nejoņojis, bet braucis lēnām.

Pēc tam, kad meitene jau gulēja notriekta, mašīna līkumā apgriezās un apstājās, atvērās logs, kāds vīrietis izbāza galvu un pārliecinājās - cilvēks tiešām notriekts. Un aizbrauca.

Liesma tobrīd bija piebraukusi gana tuvu, lai redzētu, kas notiek. «Man nebija bail. Manī bija šausmīgs niknums,» viņa atceras. Pēc tam gan piebilst: «Bija bail, ka es nevarēšu neko izdarīt, jo man bērns bija mašīnā.» Braucot pakaļ mašīnai, Liesma piezvanījusi pazīstamiem ceļu policistiem, kas gan todien nestrādāja, bet palīdzēja izsaukt glābējus un policiju. No mašīnas pa ceļam izlaists kāds vīrietis, un pēc tam auto apstājies pie daudzdzīvokļu mājas. «Tas bija šeit,» Liesma saka, aizvedusi mūs ar fotogrāfu līdz četrstāvu ķieģeļu ēkai. No notikuma vietas līdz tai ir dažu minūšu brauciens. Tur mašīna apstājusies, motors izslēgts, bet šoferis ārā nekāpis. «Es aizgāju apskatīties, kas tur notiek. Attaisīju durvis, bet sapratu, ka es ar viņu neko nevaru izdarīt. Ko es viņam teicu? Tas droši vien bija diezgan rupji un daudz,» stāsta Liesma. Vīrietis tikmēr esot klusējis. Tad Liesma sapratusi, ka jāsteidzas atpakaļ pie guļošās Saivas - pa galvu, pa kaklu aizbraukusi atpakaļ, bet meitenes tur vairs nebija. Saiva stāsta, ka aizgājusi mājās, kas bija pavisam netālu, pie durvīm sabrukusi un raudājusi.

Nevajagot slavināt

Saivas ģimene Liesmu pieteikusi kā Latvijas lepnuma kandidāti, jo viņa nepalika vienaldzīga. Bez viņas vainīgais būtu aizbraucis, un tas būtu beidzies ne ar ko.

Pašai Saivai pērnā gada notikums atstājis muguras sāpes, un pagaidām izskatās, ka aprāvušās viņas sporta gaitas. Meitene bija ieguvusi godalgotas vietas džudo sacensībās ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā.

Atšķiras gan versijas, kā uz šo notikumu reaģējusi policija. Saiva apgalvo: viņai neesot ziņu, ka vainīgais būtu saņēmis sodu. Kad ģimene vērsusies policijā, tur esot norādīts, ka kriminālprocesu nevar sākt, jo Saivas traumas esot pārāk mazas. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis savukārt norāda, ka 1964. gadā dzimušajam vīrietim, kurš aizbēga no notikuma vietas, sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, uzlikts 300 latu naudassods un astoņi soda punkti. Kriminālprocess neesot sākts, jo Saivas vecāki paši iesniegumā esot norādījuši, ka nevēlas, lai kriminālprocess tiktu sākts. Taču arī policijā Dienai atzina, ka L. Teivane-Daukste palīdzēja noķert vainīgo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?