Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mežaparka bāzes liktenis joprojām neskaidrs

Lai gan vēl pagājušā gada pirmajā pusē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atbalstīja rekonstrukcijas turpināšanu sporta centrā Mežaparks, gada nogalē ministrija nolēma bāzi tomēr neattīstīt un līdzekļus novirzīt sporta centram Lielupe.

Neizpratni rada jautājums, kādēļ vajadzēja ieguldīt vairākus simtus tūkstošu latu Mežaparka projektā, lai jau vēlāk pieņemtu lēmumu par Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bāzes veidošanu Lielupē. Pārceļot sporta centru no Mežaparka uz Lielupi, uz Jūrmalu tiktu pārcelta arī LOV, taču nav skaidrs, kas notiks ar sporta bāzes 4,2 hektāru īpašumu Mežaparkā, pašā Ķīšezera krastā. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija pagājušajā nedēļā iepazinās ar situāciju Mežaparkā, lai lemtu par sporta kompleksa nākotni un piemērotāku risinājumu sportistu vajadzībām.

Tikšanās laikā nekādi lēmumi gan netika pieņemti, taču aktualizēts jautājums par LOV darbību un attīstību līdz 2018.-2019. gadam, apliecina SIA Sporta centrs Mežaparks pārstāvis Jānis Rūtens. Viņš Dienai norādīja, ka «šobrīd spēkā esošs ir valdības lēmums par Lielupes bāzes attīstīšanu, tomēr tas vēl var mainīties, ņemot vērā tehniskos ierobežojumus realizācijai». J. Rūtens arī skaidro, ka Mežaparks atbilst nacionālās sporta bāzes statusam, tādēļ nav šaubu, ka tas ir piemērots sporta sacensību un treniņu norisei.

Saeimas Sporta apakškomisijas pārstāvis deputāts Dzintars Ābiķis (Vienotība) Dienai uzsvēra, ka tenisa centram ir jābūt Lielupē, taču LOV būtu jāpaliek pašreizējā vietā Mežaparkā, jo tur sporta bāze ir krietni ērtāk pieejama nekā Jūrmalā, bet tas ir sevišķi svarīgi, jo runa ir ne tikai par treniņiem, bet arī par rehabilitācijas vietu, kur atgūties pēc savainojumiem.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters atzina, ka LOK patlaban meklē iespējas, kā mainīt IZM domas par šī sporta centra pārcelšanu. «LOK piedāvā, lai šis centrs tiek nodots LOK bezatlīdzības apsaimniekošanā vismaz līdz brīdim, kad tiek realizēts kāds cits (Lielupes, Daugavas stadiona u. c.) projekts, kur varētu izmitināt Latvijas Olimpisko vienību,» norādīja M. Mālmeisters.

Tieši kur varētu būt alternatīvā LOV atrašanās vieta, gan joprojām skaidrības nav. «IZM ir radusies ideja pārcelt Latvijas Olimpisko vienību kaut kur citur, taču nav īsti skaidrs - kurp. Visticamāk, tas varētu būt Lielupes tenisa centrs,» atkārtoti norāda LOK pārstāvis. Vienlaikus viņš atzīst - patlaban pirmajā vietā organizācijai ir gatavošanās olimpiskajām spēlām Sočos, arī atbildīgās ministrijas vadība ir mainījusies, tādēļ problēmas ap Mežaparka sporta centru pieklusušas. Tomēr pēc olimpiādes diskusijas par šo jautājumu noteikti tiks aktualizētas.

LOV apvieno Latvijā labākos sportistus, kas pretendē uz augstākajām godalgām Eiropas un pasaules mērogā. LOV sportisti saņem nepieciešamo finansiālo un medicīnisko atbalstu treniņu un sacensību procesam, līdzdalībai starptautiskās sacensībās, ekipējuma iegādei, kā arī dzīvības un veselības apdrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?