Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mežs, daļiņa tuksneša un vēl

Dankana Džonsa izvēle uz kinoekrāna iedzīvināt vienu no visu laiku populārākajām videospēlēm ir drosmīgs solis. Britu režisoram, kurš kaismīgiem mūzikas cienītājiem zināms arī kā rokmūzikas klasiķa Deivida Bovija dēls, šī ir trešā pilmetrāžas filma. Iepriekš viņš uzņēmis atzinīgi novērtētās Mēness/Moon (2009) un Pirmkods/Source Code (2011), vairākas īsfilmas un reklāmas. Intervijā, kas tapusi filmu studijā Universal Pictures*, Džonss stāsta, kāpēc vēlējies izmēģināt ko jaunu fantāzijas žanrā.

Kāpēc Warcraft. Sākums?

Līdz šim esmu veidojis tikai divas filmas - Mēness/Moon un Pirmkods/Source Code - un abas zinātniskās fantastikas žanrā. Zinu, ka par agru raizēties par atkārtošanos, bet, tā kā man piedāvātajos projektos bijis ne mazums zinātniskās fantastikas, lūkojos pēc iespējas darīt ko atšķirīgu, ko tādu, kas pieļautu stila daudzveidību, tāpēc nolēmu mesties nezināmajā un izmantot izdevību. Iesaistoties sīkākos projektos vai jau pazīstamās, ievērību guvušās franšīzēs, vēlos ar tām strādāt no paša sākuma, nevis pievienot savu veikumu jau iesāktajam.

Esmu liels fantāzijas žanra un datorspēles Warcraft cienītājs. Warcraft pasaule man bija ļoti labi pazīstama un tīkama. Mani interesēja fantāzijas žanrs, jo biju uzaudzis, daudz lasot zinātniskās fantastikas un fantāzijas grāmatas. Man patiešām bija sajūta, ka esmu pilnīgi piemērots šim piedāvājumam. Tā bija iespēja fantāzijas pasauli atspoguļot kino tā, kā nevienam vēl nebija izdevies.

Vai iespaidojāties no citiem avotiem?

Gredzenu pavēlnieka filmas bija bezgala iedvesmojošas, un mēs zinājām, ka tās būs vērtējuma mēraukla. Pītera Džeksona veikums, milzīgu jaunu skatītāju loku iepazīstinot ar fantāzijas žanru... Es neticu, ka visi, kas gāja skatīties Gredzena brālību/The Lord of the Rings. The Fellowship of the Ring, bija lasījuši Tolkīnu. Džeksons ievadīja publiku šīs pasaules pārpilnībā un tikai pēc tam, kad cilvēki jau sāka saprast, par ko ir filma, iepazīstināja ar sižetu. To pašu esmu iecerējis paveikt ar Warcraft - radīt vai vismaz atspoguļot šo faniem labi pazīstamo vizuālo visumu, lai tas uzrunātu abas auditorijas - lai fani justu, ka atgriežas mājās, un tie, kuri par to neko nezina, būtu aicināti iepazīties ar ko jaunu.

Tomēr mēs vēlējāmies atšķirties, tāpēc centāmies radīt arī ko savu. Tas, ka mūsu stāstā darbojas cilvēki un orki, turklāt varoņi ir abās pusēs, pamatīgi sarežģīja sižeta izklāstu. Bija jāņem vērā arī vizuālā puse - Blizzard Entertainment spēlēm raksturīgā estētiskā bagātība un krāsu pārpilnība, šī koncentrētā pasaule, kurā viss notiek. Kad mēģinājām to atainot uz ekrāna, nācās atrast veidu, kā atsevišķos kadros atspoguļot daudzveidīgo vidi, piemēram, vienā un tajā pašā panorāmā iekļaut mežu, daļiņu tuksneša un vēl kaut ko. Manuprāt, tā tika radīta šī mazā pasaule, kas atšķiras no Pītera Džeksona veikuma.

Atveidojot orkus, jūs lietojāt kustību fiksācijas kostīmus un piesaistījāt Tobiju Kebelu (filmas Pērtiķu planēta/Dawn of the Planet of the Apes aktieri - red.), kuram šai ziņā ir pieredze.

Mēs vispirms gādājām par to, lai dažiem orku atveidotājiem būtu šāda pieredze, pirms iesaistījām cilvēkus, kuriem tā svešāka. Austrāliešu aktrise Anna Gelvina bija tik laba Drakas lomā! Viņa iejutās tēlā, neizjūtot ne mazāko mulsumu par savu sudrabkrāsas pidžamu. Aktieriem, kad viņi uzvelk šo tērpu, parasti pēkšņi pazūd raksturīgais ego. Tiem, kuri atveidoja orkus, manuprāt, bija ārkārtīgi jautri. Man pat šķiet, ka viņiem, iespējams, bija jautrāk nekā citiem filmēšanas laukumā.

Vai filmas uzņemšanā kaut kas palika neīstenots?

Protams, strādājot pie šādas filmas, vienmēr ir alkas pievērsties tam, kam nav ne laika, ne naudas, vai pat tam, ko sižets nepieļauj. Tāpēc, ja publikai filma patiks tik ļoti, lai mums rastos iespēja uzņemt turpinājumu, mēs vēlētos izmēģināt vēl daudz, daudz vairāk.

Vai esat sprieduši par triloģiju?

Ar Blizzard Entertainment sižetu autoru Krisu Mecenu esam apsprieduši, kas varētu notikt tālāk. Esam izdomājuši ko tādu, kas, manuprāt, ļoti jauki izdotos triloģijā, bet Warcraft aiz muguras jau ir divdesmit sižetu pārpilni gadi, tāpēc ir milzums motīvu, ar kuriem turpināt. Manuprāt, vislielākās grūtības rada studiju politika, kas prasa veidot turpinājumus īsā laikā, un rodas jautājums, vai iespējams iekļauties filmu izrādīšanas grafikā. Vai starp Marvel filmām, Zvaigžņu kariem un DC komiksu ekranizācijām būs brīvas nedēļas nogales citiem stāstiem?

*Universal Pictures publicitātes materiāls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?