Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mīlestība un ideāli augstā temperatūrā

Linda Liepiņa

«Viegli jau nenāk neviena loma, sevišķi - ja pirmizrāde ir sezonas noslēgumā,» smejas Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, kuram ticis tas gods spēlēt titullomu jauniestudējumā Lielais Getsbijs. Viņš uzreiz arī piebilst, ka «vēl jo īpaši emocijas ir interesantas tāpēc, ka daudziem atmiņā nesen redzētā filma ar Leonardo di Kaprio Getsbija lomā». Kad E. Pujāts uzzinājis, ka režisors Dž. Dž. Džilindžers Liepājā iecerējis iestudēt šo darbu, nopriecājies. «Filma - tas ir pavisam kaut kas cits!» aktieris saka.

Liepājas teātra izrādei par pamatu ņemta Hristo Boičeva luga, kas tapusi pēc Frānsisa Skota Ficdžeralda pasaulslavenā romāna. F. S. Ficdžeralds tiek dēvēts arī par džeza laikmeta rakstnieku - savos darbos viņš aprakstījis jaunās un bagātās paaudzes spožumu un postu, tieksmi pēc vieglas dzīves, uzdzīves un izšķērdības. Romāns Lielais Getsbijs tiek uzlūkots kā viens no izcilākajiem amerikāņu literatūras darbiem, un pēc tā uzņemtas arī vairākas filmas, taču sarežģītās struktūras dēļ teātrī darbs iestudēts reti.

«Par mīlestību,» vienā vārdā izrādes ievirzi raksturo Edgars Pujāts. Visgrūtākais aktierim šobrīd esot pierast pie tā, ka nav dota iespēja ieskrieties, bet izrādē «tā temperatūra, uznākot uz skatuves, ir jau vismaz 90 grādu. Katrs pieskāriens, katrs skatiens! Lai emocijām noticētu, profesionālā ziņā sevi ļoti intensīvi jādarbina jau no paša pirmā izrādes skata».

Lai gan stāstam ir traģiskas beigas, melodrāma Lielais Getsbijs, pēc E.Pujāta domām, ir - pēc ilgāka laika - skaists mīlas stāsts. Starp citu, aktieris nenoliedz, ka var vilkt paralēles starp Getsbiju un sevi pašu. «Arī es kaut kādā ziņā esmu ideālists, romantiķis un arī vēl liels sapņotājs. Tas mums ir kopīgs,» viņš smejot atzīst. Arī mērķi viņiem sakrītot. «Taču laiks ir mainījies, tagad jau lielu ideālu nav, ir tiekšanās pēc naudas un varas,» aktieris piebilst.

Kopumā par aizejošo sezonu E. Pujātam ir prieks. «Ja sezonā ir trīs labi darbi, kuros piedalos, viss ir kārtībā. Neskaitu kvantitatīvi - cik lomu esmu nospēlējis. Gribu mierīgāk - strādāt ar baudu, bez stresa!» Tāpēc arī vasaru aktieris plāno mierīgu, lai gan šur tur būšot arī koncerti. Ar ģimeni nekādos tālos braucienos E. Pujāts nedosies, ja nu tikai līdz Stokholmai. Vislabākā atpūta - laukos, netālu no Liepājas, jūras pusē.

Bet vēl sezonas izskaņā Lielais Getsbijs būs skatāms 20. un 31. maijā. Džeja Getsbija mīļoto Deiziju atveidos Anete Berķe. Citās lomās - Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Signe Ruicēna, Edgars Ozoliņš, Ilze Jura, Everita Pjata, Laura Jeruma, Leons Leščinskis, Kaspars Kārkliņš, Rolands Beķeris. Iestudējuma scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa, horeogrāfe - Inga Krasovska, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Feldmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?