Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Miniet pedāļus un spodriniet stūres!

Ilze Auzāne

Dienā, kad notiks slavenā daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia pēdējais posms, tepat Latvijā norisināsies Rīgas velomaratons - 1. jūnijā uz starta izies vietējie aktīvās atpūtas un riteņbraukšanas cienītāji. «Viss iet pēc plāna!» ar gatavošanās procesu ir apmierināts velomaratona rīkotājs Igo Japiņš, kuram aiz muguras ir ne tikai daudzu sacensību organizēšana, bet arī nomīti neskaitāmi kilometri.

Šogad Rīgas velomaratons norisināsies jau 31. reizi, un tas ir kļuvis par vienu no masveidīgākajiem sporta pasākumiem ne tikai galvaspilsētā, bet arī visā Latvijā. «Galvenais šīgada jaunums ir tāds, ka pasākums notiks starp diviem tiltiem - Dienvidu un Vanšu,» I. Japiņš piebilst, jo iepriekš vienmēr ir braukuši ārpus pilsētas. Gandrīz 16 km garās trases kontūras no putna lidojuma atgādina zvēriņu, kuram pa vidu ir Daugava. «Pirmkārt, mēs gribam paskatīties, cik tas būs interesanti Sporta braucienam, jo tas ir pasaules formāts - ar laiku to varētu attīstīt un sarīkot kaut ko lielāku,» par iespējamām nākotnes perspektīvām saka I. Japiņš. Savukārt otrs iemesls ir saistīts ar apstākli, ka šādā veidā netiek nosprostots tik daudz ielu, cik iepriekšējos gados.

«Tradīcijām bagātās sacensības šogad norisināsies trijās distancēs, ļaujot ikvienam atrast sev piemērotāko braucienu,» informē www.velo.lv. Organizatori ikvienu aicina startēt kādā no savām spējām piemērotām distancēm - Sporta (79 kilometri), Tautas (31,6 kilometri) vai Spices Ģimeņu (15,8 kilometri) braucienos. «Šī ir unikālā iespēja vecākiem ar bērniem izbraukt vienu apli slēgtā trasē,» teic Igo Japiņš, kurš uzskata, ka jaunākajiem pedāļu minējiem tas varētu kļūt par neaizmirstamu piedzīvojumu. Par skatītājiem neaizmirstamākajiem iespaidiem rūpēsies garākās distances braucēji, kuri ikdienā aktīvi trenējas riteņbraukšanā. Pagājušajā gadā Sporta braucienā uzvarēja Aleksejs Saramotins. «Mēs ar Armandu izspēlējām finišu - diemžēl es paliku trešais,» Rihards Bartušēvics atcerējās pagājušā gada cīņu ar Armandu Bēci.

Šīgada velomaratons sola ne tikai citu sacensību scenāriju un balvas ātrākajiem, bet arī citus pārsteigumus - ar sacensību atbalstītāju veltēm apbalvos darba kolektīvu, kas piedalīsies ar lielāko darbinieku skaitu, balvas tiks pasniegtas vecākajam dalībniekam vai dalībniecei, ekskluzīvākā velosipēda īpašniekam, atraktīvākajiem un stilīgāk ģērbtajiem dalībniekiem. Spodriniet stūres un gludiniet drēbes! «Šogad akcents tiks likts uz britu stilu,» Igo Japiņš dod mājienu visiem potenciālajiem dalībniekiem. Rīgas velomaratonam līdz 27. maijam var pieteikties interneta vietnē www.velo.lv, kā arī tirdzniecības centrā Spice. Par paaugstinātu maksu pieteikties varēs arī sacensību rītā 11. novembra krastmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?