Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Muhamedi drīkst stāvēt

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija apmierināja futbola klubu Skonto un Daugavpils Daugavas apelācijas par LFF-A licences nepiešķiršanu. Lai arī ne viens, ne otrs klubs nebija izpildījis LFF Licencēšanas komisijas izvirzītās prasības, viņiem panāca pretī. Ceturtdien vēlu vakarā, mazāk nekā diennakti pirms Latvijas futbola virslīgas starta, abi klubi beidzot saņēma atļauju piedalīties pašmāju čempionātā.

«Veicām rūpīgas analīzes, uzklausot klubu pārstāvju argumentus un izvērtējot iesniegtos argumentus. Turklāt LFF patur tiesības jebkurā šīs sezonas brīdī pārbaudīt klubu stāvokli, un, ja dotie solījumi netiek pildīti un situācija neuzlabojas, federācija var vērst sankcijas arī sezonas vidū,» portālam Sportacentrs.com atklāja Apelāciju komisijas priekšsēdētājs Kārlis Villerušs, kurš savulaik nogremdēja FK Rīga, novedot to līdz bankrotam. Kad klubam 2008. gadā bija milzīgi parādi, prezidents Villerušs solīja samaksāt spēlētājiem kavētās algas no dienas uz dienu, bet pirms kluba maksātnespējas izsludināšanas tas tā arī nenotika.

Tieši finansiālu problēmu dēļ LFF-A licenci spēlēšanai virslīgā 2014. gadā nesaņēma Skonto. Kluba vadība esot iesniegusi ļoti plašu dokumentāciju, ar kuru pārliecinājusi Apelāciju komisiju, ka spēs finansiāli uzturēt klubu šīs sezonas gaitā un atmaksāt savus parādus. Droši vien viens no dokumentiem bija Valērija Šabalas transfērs vasarā uz Beļģijas klubu Brugge. Lai arī klubs nav iesniedzis dokumentus par visu parādu dzēšanas iespējām, tā argumenti Apelāciju komisijai likušies pārliecinoši.

Pēc pozitīvā sprieduma ceturtdienas vakarā Skonto kluba prezidents Vladimirs Koļesņičenko tviterī pauda gandarījumu par startēšanu virslīgā, solot naudu sezonai atrast. Gandrīz piecu tūkstošu eiro parādu biedrībai Latvijas Futbola virslīga (LFV) Koļesņičenko solījis samaksāt pirmdien. Ja tas netiks izdarīts, jādomā, ka LFV biedriem balsošana par Latvijas futbola flagmaņa uzņemšanu savā pulkā var būt ne tik viennozīmīga, kā ierasts. Kamēr ne Skonto, ne Daugava nav LFV biedri, klubi vēl nevar justies pilntiesīgi virslīgas dalībnieki, jo pašmāju čempionāta augstākajā līmenī drīkst startēt tikai klubi, kuri ir gan LFF, gan LFV biedri. Pēdējo pulkā pagaidām ir tikai astoņu klubu pārstāvji.

Daugavpils klubam bija problēmas ar jaunatnes akadēmijas neesamību, ko tas joprojām nav īsti atrisinājis. Līdz šim Daugava formāli izmantoja Daugavpils vienīgo jaunatnes akadēmiju, kas tagad ir virslīgas debitanta Daugavpils piramīdas pamatā. Šī gada 26. februārī prasības klubiem par akadēmijām tika mazliet mīkstinātas - drīkstēja parakstīt sadarbības līgumu ar virslīgā nespēlējoša kluba akadēmiju. Taču pieejamie varianti neiekļāvās reglamentā minēto 50 kilometru rādiusā no kluba bāzes vietas. Problēmas risināšanai Daugava iesniedza Apelāciju komisijai projektu par jaunas akadēmijas izveidi.

«Daugava mums prezentēja nopietnu plānu šādas akadēmijas izveidei. Šī plāna izpildes termiņš ir līdz oktobrim, taču Daugava piedāvāja konkrētu darba pārskatu pa mēnešiem, un LFF jebkurā mirklī var pārbaudīt, vai tas tiek pildīts. Mums nav jāgaida līdz oktobrim, lai uzliktu Daugavai sankcijas,» teica Villerušs. Jaunatnes akadēmijā plānots piesaistīt jaunos futbolistus no Krāslavas, Ilūkstes un varbūt vēl citām pilsētām.

Villerušs kategoriski noliedza, ka būtu saņēmis kādu spiedienu no malas lēmuma pieņemšanā. Toties viņš uzsvēra, ka lieta nemaz nebūtu nonākusi līdz Apelāciju komisijai, ja vien abi klubi laikus reaģētu jau uz pirmajiem brīdinājumiem atrisināt un sakārtot problēmjautājumus. Tādā veidā tika dots mājiens, ka visa šī jezga ar abu klubu nepielaišanu pie starta virslīgā bija vairāk tāpēc, lai klubu vadītāji saprastu, ka problēmas nu ir jārisina, nevis jācer, ka LFF atkal uz visu pievērs acis. Bet sanāca tas pats - acis ir pievērtas, un kalns panācis pretī Muhamedam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?