Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mums ir skaidrs viedoklis

Pilsoniskā savienība visdrīzāk nebūs partija ar visvairāk deputātiem nākamajā Rīgas domē. Kādai ir jābūt apstākļu sakritībai, lai jūs kļūtu par Rīgas mēru?

Pirmkārt, jau vēlētāju atbalstam vēlēšanu dienā. Domāju, ka tuvāko nedēļu laikā vēlētāju atbalsts mums vēl palielināsies.

Jūs neatbalstītu Šleseru kā mēru?

Nē, protams, nē, jo es domāju, ka Rīgai neapšaubāmi ir vajadzīgs vērtību kāpums, demokrātijas nostiprināšana, nevis kritums. Un Šlesers ir tas, kas piedāvā kritumu.

Daži oponenti jums pārmet, ka nepārzināt pašvaldības darba specifiku. Ja jūs kļūtu par Rīgas mēru, vai spētu tikt galā ar saviem pienākumiem?

Tas būtu diezgan tā vieglprātīgi teikt, ka es nepārzinu pašvaldības specifiku, jo galu galā es esmu Rīgas iedzīvotājs un vēl pirms 20 gadiem tiku ievēlēts kā Ventspils pašvaldības deputāts, pirms es kļuvu par Augstākās padomes deputātu. Un jāsaka, ka esmu vadījis daudz lielākas sistēmas kā pašvaldību, un esmu to darījis ar labiem rezultātiem un panākumiem. Mana izglītība ir būvinženieris - pilsētas plānošana. Tās bija manas pirmās darba gaitas. Tieši ar šo tēmu esmu juridisko zinātņu maģistrs. (..) Tās visas ir kvalitātes, kuras ir papildinātas arī darbā Eiropas Parlamentā. Tā ka esmu ļoti piemērots šim darbam.

Ekonomikas laukā starp partiju programmām nav lielu atšķirību. Visas, to skaitā Pilsoniskā savienība, sola jaunas darbavietas, visas partijas sola attīstīt tranzītu un augstas pievienotās vērtības ražotnes. Kāpēc PS programma būtu ticamāka, nekā pārējo partiju programmas?

Tāpēc, ka mēs jau kopš partijas izveides programmā esam ekonomiskā sadaļā ļoti precīzi raksturojuši un paredzējuši ekonomisko procesu, kāds valstī notiek. (..) Mūsu Saeimas deputāti jau iepriekšējā rudenī tad, kad Godmaņa valdība stādīja 2009.gada budžetu, iesniedza veselu virkni konkrētu piedāvājumu, kas saistīti ar struktūrpolitiku, eksporta veicināšanu, ar informācijas gūšanu uzņēmēju interesēs, par kooperāciju mazajiem un vidējiem uzņēmējiem. Tātad mums ir skaidrs viedoklis, mums ir speciālisti. Mūsu komandā ir uzņēmēji, tirgotāji, ražotāji, cilvēki, kuri eksportē produktus. Tā ka es domāju, ka mēs esam kompetenti un spējīgi vadīt Rīgas dzīvi.

Jūs uzsverat kompetenci, bet tajā pašā laikā, piemēram, jūsu sarakstā ir dziedātāja Ieva Akuratere, kurai nav pieredzes pašvaldību darbā. Kāpēc viņa ir PS sarakstā kā ceturtais numurs?

Tāpēc, ka ir ļoti svarīgi parādīt mūsu vērtības, cilvēkus, kuri atbalsta mūs, kuri ir pievienojušies. Ieva neapšaubāmi nav gadījuma cilvēks, Ieva ir kultūras un atmodas procesu zīmols, vērtību nesējs. (..) Mēs arī saprotam, ka ir ļoti svarīgi jaunai partijai, lai cilvēki būtu atpazīstami, un, protams, Ieva ir atpazīstama.

Uzlīmes ar PS saukli «Rīgas birokrātiem armijas disciplīnu!» parādījušās daudzviet sabiedriskā transporta pieturvietās un citur Rīgā. Tās rada nekārtības iespaidu un papildu pūles tiem, kam šīs uzlīmes būtu jānokasa no stikliem un sienām. Vai tas ir pieņemams priekšvēlēšanu reklāmas paņēmiens?

Ja mēs paskatāmies, kas notiek reklāmā, tad ir viena partija, kura jau ir, es domāju, desmitkārt pārmaksājusi reklāmu. Es domāju, ka Šlesera kunga aģitācija ir jau pa kārtu pārmaksāta, un visiem masu medijiem un vēlēšanu izdevumu uzraudzītājiem ir pēdējais brīdis pieķerties pie šī jautājuma. Negaidīt, kad beigsies vēlēšanas, bet jau šodien vērtēt, cik kas maksā.

Mēs esam partija, kurai faktiski ir ļoti ierobežoti resursi šajā vēlēšanu situācijā. Mūsu ideja bija izsūtīt šīs uzlīmes Rīgas iedzīvotājiem ar domu, ka tas liks viņiem padomāt un ka viņi varētu šīs uzlīmes lietot pēc sava ieskata. Gribu teikt, ka mēs uzņemamies, protams, atbildību un piedalīsimies šī procesa, kurš varbūt ir aizgājis nedaudz ārpus iecerētā, likvidēšanā. Es jau pirms pāris nedēļām lūdzu šo akciju apturēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?