Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Muzikāls ceļavējš aicina uz Doles salu

Inese Lūsiņa

Pēc desmit gadu pārtraukuma 2012. gada vasarā Doles salā tika atjaunota kādreizējā tradīcija vasaras sestdienu pēcpusdienās rīkot kamermūzikas koncertus pie Daugavas muzeja, turklāt publikai pat piedāvājot speciālu bezmaksas autobusu turp un atpakaļ. Mūzikas baudīšanu gleznainajā muzeja parkā pašā Daugavas krastā arī šovasar var apvienot ar ekskursiju, iepazīstot senā parka noslēpumaino skaistumu un aplūkojot izstādi un pastāvīgo ekspozīciju muzejā. «Mūsu jaunā izstāde Ceļavējš stāsta par Daugavas transportlīdzekļiem un tirdzniecību, tajā apskatāmas Daugavas laivas, laivinieku un plostnieku lietas. Arī ēnainajā, skaistajā parkā ir daudz vēsturisku eksponātu, piemēram, vācu tēlnieka Georga Oto Šadla vāze, XIX gs. cara armijas lielgabali. Esam pašā Daugavas krastā, te var apskatīt dolomīta atsegumu, zvejnieku sētu Mellupi, lašu un nēģu aizsprostu, ir labiekārtotas piknika un ugunskura vietas. Koncertu dienās darbosies arī kafejnīca,» stāsta Daugavas muzeja direktore Daina Lasmane.

Šīs vasaras Doles salas mūzikas festivāla koncerti notiks 26. jūlijā un 2. augustā plkst. 16.00, bezmaksas transports no Rīgas Latviešu biedrības nama plkst. 14.30 un atpakaļ plkst. 18.00. Pirmajā koncertā šonedēļ dzirdēsim jau popularitāti ieguvušo Spīķeru stīgu kvartetu. Tie ir četri jauni, aizrautīgi mūziķi - vijolnieki Marta Spārniņa un Anti Kortelainens, altiste Ineta Abakuka un čellists Ēriks Kiršfelds. Ar kvartetu kopā muzicēs 2013. gada Lielās mūzikas balvas laureāts klarnetists Egils Šēfers, kura saturīgo, jūtīgo spēli Doles salas publika jau ir iepazinusi. Doles koncertā šo mūziķu izpildījumā dzirdēsim vācu komponistu J. Brāmsa un K. M. Vēbera, kā arī latviešu komponistu J. Vītola un P. Vaska skaņdarbus. Latvijas Nacionālās operas soliste mecosoprāns Laura Grecka dziedās skaistās Manuela de Faljas Spāņu dziesmas, izsmalcinātas franču komponistu un mūsu izdomas bagātā, kolorīti asprātīgā klasiķa Marģera Zariņa dziesmas.

Koncerts 2. augustā nodots Sinfonietta Rīga pūtēju kvinteta rokās. Ilona Meija (flauta), Egils Upatnieks (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots) un Artūrs Šults (mežrags) tajā muzicē kopš 2007. gada, daudz koncertē Latvijā, nesen uzstājušies Somijā. Doles programmai viņi izvēlējušies dažādību - V. A. Mocartu, Ž. Ibēru, P. Vasku un Dž. Gēršvinu. Būs arī pārsteigums - trīs tenori, taču jauna paaudze - atraktīvie Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās nodaļas studenti Raimonds Počs, Mihails Čulpajevs un Emīls Kivlenieks, kuriem jau ir pelnīti aplaudēts koncertos, operas un operetes izrādēs, kurās viņi dziedāšanu spoži apvieno ar dejas un skatuves akrobātikas meistarību. Viņu izpildījumā skanēs itāļu un latviešu komponistu dziesmas Leldes Tīreles klavieru pavadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?