Tādu - mājīgu un garšīgu - noskaņu šoreiz ar savām receptēm rada Lielupes restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers.
Našķi septembra vakariem
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Burkānu kūka 8. Kad plāksnes atdzisušas, pa vidu
2 krūzes eļļas (šeit un turpmāk - 1 krūze ir 250 ml), 3 krūzes
cukura, 6 olas, 1,5 krūzes mandeļu skaidiņu, 5 krūzes rozīņu, 4,5
krūzes rīvētu burkānu, 3 krūzes miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera,
1 tējkarote kanēļa, 1,5 tējkarotes sāls, rīvēta citrona un apelsīna
miziņa, 2,5 tējkarotes sodas, 1 ēd. k. citrona sulas, putukrējums
pildījumam un ogas pēc izvēles dekorēšanai
1. Vienā bļodā kopā
sajauc eļļu, cukuru un olas, citrona sulu.
2. Otrā bļodā kopā
sajauc mandeļu skaidiņas, rozīnes, sarīvētus burkānus.
3.
Trešajā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kanēli, sāli, citrona
un apelsīna miziņas.
4. Katras bļodas saturu atsevišķi kārtīgi
samaisa un liek ledusskapī nostāvēties divas stundas.
5. Pēc tam
visu iecilājot samaisa kopā.
6. Mīklu sadala trīs daļās. Katru
daļu liek uz atsevišķas paplātes, izlīdzina plānā kārtiņā.
7.
Katru daļu cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaini
brūna.
Cantuccini cepumi pie vīna
Sastāvdaļas: 5 olas, 75 g mandeļu, 75 g lazdu riekstu, 75 g
ciedru riekstu, 75 g pistāciju
1. Visas sastāvdaļas sasmalcina
un samaisa bļodā, izveido «desas».
2. «Desas» griež ripās un
liek uz pergamenta papīra.
3. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10
minūtes (vai līdz brīdim, kad gabaliņi kļūst zeltaini brūni).
4.
Atdzesē un bauda pie kafijas vai vīna.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 0,5 kg plūmju, 130 g sviesta, 160 g brūnā cukura, 4
olas, 1,5 tējkarotes kanēļa, 1,5 tējkarotes vaniļas cukura, 80 g
mandeļu miltu, 90 g mannas, 180 g miltu, 1,5 tējk. cepamā
pulvera
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Plūmes
sablendē.
3. Sviestu un cukuru saputo ar mikseri.
4. Olas
saputo gaisīgas, tām pievieno saputotu sviestu un cukuru, pēc tam
pārējās receptes sastāvdaļas, pašās beigās iecilā plūmes.
5.
Cepamformā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu. Liek cepeškrāsnī
200 grādos un cep 30-35 minūtes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!