Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Našķu bizness - gan ar uzreiz skaidru ideju, gan ar pamazām sameklētu

Daļai pirmsinkubācijas dalībnieku jau ir sava biznesa ideja, ko viņi apņēmušies attīstīt, savukārt daļa zina, ka vēlas savu uzņēmumu, bet pie tā idejas nonāk vēlāk, pamazām un ne bez biznesa inkubatora palīdzības.

Pie Agneses Nazarecas ideja par veselīgu našķu ražošanu atnākusi nejauši. Agnese ir svaigēdāja, kam ļoti garšo saldumi. Kad piedzimis jaunākais dēls, viņa mājās sākusi gatavot našķus no žāvētiem augļiem, riekstiem, sēkliņām, jo gribējies ko saldu, kas nekaitētu mazuļa veselībai. Arī draudzenes slavējušas garšu un labās īpašības, našķiem ir arī augsta uzturvērtība. Kopā ar draudzeni Kristīni Rinču Agnese pērnvasar nolēma izmēģināt spēkus tirdzniecībā. Kalnciema tirdziņā pārdevušas visu produkciju, kā arī ieguvušas uzaicinājumu tirgoties vairākos ekoveikalos. «Kristīne pērn iestājās LU un uzzināja par LU Biznesa inkubatoru. Mums nebija ofisa, gribējās arī uzzināt šo to vairāk par uzņēmējdarbību, tādēļ pieteicāmies. Esam ieguvušas daudz vērtīgu kontaktu, ieteikumus uzņēmējdarbības virzībai. Šī vide palīdz noticēt, ka izdosies, saņemam uzmundrinājumus. Ļoti noderēja sadarbība ar mūsu mentori Lieni Zemīti (Kūkotavas izveidotāju), viņas padomus ļoti augstu vērtējam. Šī komunikācija ir zelta vērta!» stāsta Agnese un uzskata, ka īstajā brīdī saņemts labs padoms ir vērtīgāks par kaudzi naudas, ar ko varbūt nezini, ko iesākt. Gada laikā Sēklu muss no divu cilvēku mājražošanas uzņēmuma attīstījies līdz ražotāja statusam un saražo ap 120 kg saldumu mēnesī, ko tirgo ekoveikalos, tirdziņos un lielveikalu ekopreču plauktos. Līdz šīm viss tapa Agneses un Kristīnes virtuvē, bet nu iegūtas telpas ražošanai.

Savukārt Sofja Zaharova ir tas gadījums, kad gribējās biznesu, bet nevarēja saprast, kādu īsti. Viņa kopā ar Anastasiju Vasilkovskaju meklēja iespējas, kā veidot savu uzņēmumu. Sofja ir aizrāvusies ar fitnesu un veselīgu dzīvesveidu un zinājusi, ka vēlas darboties šajā jomā. Iesaistīšanās pirmsinkubācijas pasākumos ļāva izkristalizēt ideju un atrast tai realizēšanas iespējas, jo šādi bija laiks izmēģināt ideju darbībā, nebaidoties no neveiksmes, kā arī saņemt ieteikumus no kouča un MasterMind diskusijām. Tikko durvis vērusi meiteņu veidotā kārumnīca Frutever, kas piedāvā veselīgus gardumus - augļu smūtijus, sulas un svaigēdāju saldumus - un klientiem ļauj pašiem sakombinēt kokteiļu sastāvu. LU Sociālo zinātņu fakultātes absolvente Sofja atklāj, ka Frutever sapnis ir kļūt par vispasaules augļu kārumnīcu tīklu, par kādu savulaik Starbucks kļuva kafijas bāru nišā. Ambīciju jaunajai uzņēmējai netrūkst, par to liecina pirmajai kārumnīcai izvēlētā vieta - pats Vecrīgas centrs. Iepriekš Sofja izmēģināja dažādas pieejas - veselīgu kokteiļu piegādi birojos, toršu un saldumu gatavošanu pēc pasūtījuma -, līdz saprata, ka kafejnīca ir piemērotākais risinājums. Patlaban lielāko daļu darba veic abas idejas autores, piesaistot dažus papildu darbiniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labotāja ar lielo sirdi

Mēs esam viņu redzējuši daudzos seriālos un kinodarbos. Viņa ir jauna, spara pilna, pasauli redzoša. Ar ienākumiem, izglītību, dzīvesvietu, mīļoto vīrieti, ar kuru izveidojies attiecību kala...

Sārtie dzērveņu uzlējumi

Tik izcilu dzērveņu ražu kā šogad "savā" purvā – ne dārzā mākslīgi veidotā, bet tuvākajā savvaļas purvā –, līdz kuram no mājas visvieglāk aizbraukt ar mašīnu, sen neesmu redzējis. Ogas bur...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?