Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Naudas vara

Putina, atvainojiet, Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanu iznākums pilnībā atbilst prognozēm. Vladimirs Putins trešo reizi kļuvis par krievu tautas vadoni, šī fakta dēļ pat nobirdinājis pa kādai asarai, uzrunājot sanākušos Manēžas laukumā blakus Kremlim. Arī opozīcija rīkojas pilnībā prognozēti, norādot uz neskaitāmiem balsu viltošanas gadījumiem. Populārā blogere Ksenija Sobčaka veikusi žurnālistisko izmeklēšanu, atrodot astoņpadsmitgadīgo Kristinu, kuras vārds iekļauts kāda uzņēmuma darbinieku sarakstā, līdz ar to viņa tikusi pie diviem biļeteniem.

Atšķirībā no, piemēram, Latvijas, kur katram nobalsojušajam pasē ieliek zīmogu, Krievijā šāda kārtība nepastāv - tiek izsūtīti speciāli taloni, kas, kā varēja novērot 4. martā, rada neskaitāmas iespējas datu falsifikācijai. Varas partija Vienotā Krievija jau paguvusi paziņot, ka vēlēšanas notikušas atklāti, caurspīdīgi un demokrātiski, savs vārds vēl jāsaka neskaitāmajām novērotāju organizācijām.

Viņiem iebilst komunistu līderis Genadijs Zjuganovs, paziņojot, ka tās ir neleģitīmas. Cits kandidāts, miljardieris Mihails Prohorovs grasās prokuratūrā iesniegt ziņojumu par balsu falsifikāciju. Prohorovam ir arī citi plāni - marta beigās viņš dibināšot savu partiju, kā arī esot gatavs kļūt par opozīcijas līderi, svētdienas vakarā viņš klāstīja savā štābā.

Par neskaitāmiem «karuseļiem», balsu pirkšanas mēģinājumiem, viltotiem biļeteniem vēsta videomateriāli un attēli interneta sociālajos tīklos, kā arī uz ielas satiktie maskavieši neslēpdamies stāsta - piedāvāts divarpus tūkstoši rubļu (ap Ls 50), kā arī transports, lai viņi nobalsotu piecos iecirkņos. Par Putinu. Nauda piedāvāta arī par morālo atbalstu - svētdienas vakarā Iļjinkā pie Kremļa sapulcējušies pāris simti cilvēku, taču tādi noskumuši - karogi nepland, dziesmas neskan, patriotiski saukļi netiek skandēti. Izrādās, ka viņi gaida naudu.

«Apsolīja mums 400 rubļus, ja atnāksim uz Manēžas laukumu Putinu atbalstīt. Bet mēs jau esam viltīgi, es nobalsoju par Zjuganovu, taču lai naudu man samaksā Putins,» stāsta kāds vīrs gados. Naudu gaida arī jaunieši, kuru pārliecība ir depresīva - balsot nav bijis jēgas iet. «Tā nauda ir vajadzīga, Maskavā dzīve ir kļuvusi par izdzīvošanu, taču balsot negāju, vara tāpat mums spļauj un turpinās spļaut sejā,» teic kāda studente. Pārsteidzoši, cik atklāti cilvēki par to runā - grūti saprast, tas ir cinisms vai absolūta bezcerība. Lai arī liela daļa uzrunāto ir gatavi doties uz protesta akcijām pirmdien, tikpat daudzi tās uzskata par bezjēdzīgām. Kādas elitāras Maskavas augstskolas studenti norāda, ka risks šajā gadījumā neattaisnosies un rezultāta tāpat nebūšot. Sleja top pirmdienas rītā, lielākie notikumi vēl priekšā. Taču, pat ja aukstuma dēļ cilvēku mītiņos nebūs daudz, der atcerēties, ka arī Krievijā kuru katru brīdi iestāsies pavasaris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?