Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Nedeva iespēju atgūt formu

Nepaguvis atgūt pienācīgu sportisko kondīciju pēc ASV turnīros gūta savainojuma, Ernests Gulbis Sanktpēterburgas ATP 250 sērijas pirmajā kārtā trijos setos atzina Kipras tenisista Markosa Bagdata pārākumu un nolika turnīra pašreizējā čempiona pilnvaras. Pēterburgas kortos, kaut arī vecajā arēnā, Gulbis uzvarēja pirms diviem gadiem, bet pērn turnīrs nenotika.

Ernests vēl pirms turnīra vietējiem žurnālistiem izteica cerību, ka turnīra pirmo kārtu kaut kā nebūt pārvarēs, lai iegūtu papildu treniņu dienas. «Iepriekš Amerikas turnīros kopumā biju labā formā, taču man bija rokas savainojums. Pamazām to ārstēju un tikai sestdien atsāku trenēties ar pilnu jaudu. Šobrīd man katra diena ir svarīga, tāpēc turnīra rīkotājiem lūdzu pirmās kārtas spēli ielikt otrajā dienā. Ja to izdosies uzvarēt, man būs vēl viena diena, lai uzlabotu savu kondīciju.»

Bagdatis kontrolē spēli

Diemžēl izloze Gulbim pirmajā kārtā pretiniekos piespēlēja pieredzējušo kiprieti Markosu Bagdati, pret kuru vieglu pastaigu nevarētu gaidīt pat labā formā esošs Gulbis. Tiesa, arī Bagdatis bija zaudējis trīs spēles pēc kārtas, turklāt pēdējo no tām ASV Atklātajā tenisa čempionātā nepabeidza traumas dēļ. Abi tenisisti aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, taču tās izšķirošajos brīžos daudzveidīgāk spēlējošais Bagdatis izmantoja savus trumpjus, «izdzenājot» Gulbi visa korta robežās, tāpēc lielā mērā kontrolēja spēles gaitu.

Jau pirmā seta vidū Gulbis zaudēja divus savas serves punktus pēc kārtas, dodot pretiniekam izšķirošo pārsvaru (2-5). Lai gan latvietis pēc tam tika punkta atstatumā, otro reizi pretinieka servi «lauzt» viņam neizdevās. Otrais sets aizritēja līdzvērtīgā cīņā līdz pat tā izskaņai, kad Gulbim izdevās pirmo reizi iegūt dubulto breikbumbu. Otro no tām viņš izmantoja, nodrošinot izšķirošo setu.

Tajā Latvijas tenisistam neizdevās sākums, kad viņš zaudēja pirmo savas serves punktu. Turpinājumā Gulbim lielākas problēmas sagādāja paša serves noturēšana, bet pie atspēlēšanās iespējas viņš īsti netika. Tieši otrādi - setu un maču viņš pabeidza ar vēl vienu pie savas serves zaudētu punktu.

Traumas jāatstāj pagātnē

Gulbim šis bija piektais zaudējums pēc kārtas, taču pats tenisists apgalvo - lai gan fiziskā kondīcija vēl pieklibo, ar pārliecību par saviem spēkiem viss esot kārtībā. Viņam gan šonedēļ neizdevās aizstāvēt pirms gada par Kualalumpuras turnīra trešās kārtas sasniegšanu nopelnītos 90 ranga punktus, tāpēc pasaules rangā latvietis noslīdēs uz aptuveni 80. pozīciju. Līdz sezonas beigām Gulbim jāaizstāv 145 punkti. Vēl paredzēti divi Masters sērijas turnīri Šanhajā un Parīzē, kā arī vairāki ATP 500 un 250 sērijas turnīri, tāpēc jau atkal var atkārtot - viss joprojām ir paša Gulbja rokās. «Vēl ir nedaudz jāpatrenējas, lai atgūtu to sportisko formu, kāda man bija pirms pusotra gada. Tas, ka pusgadu nevarēju normāli trenēties un kortā pavadīt nepieciešamo laiku, nav palicis bez sekām,» atzīst tenisists. «Šobrīd man sāpes plecā, kuru dēļ bija tik neveiksmīga sezonas pirmā puse, ir pārgājušas. Pirmie normālie rezultāti man parādījās vasaras beigās Kanādā, taču atkal patraucēja cita - rokas - trauma.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gulbis 1
Bagdatis 2

4-6, 6-4, 3-6
Sanktpēterburgas ATP 250 sērijas turnīra 1. kārta
Gulbis Bagdatis
4 punkti ar servi 7
9 dubultkļūdas 2
55 pirmās serves procents 53
14 iesistie punkti 6
61 nepiespiestās kļūdas 38
2/3 izmantotās breikbumbas 4/15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?