Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nelika līdzjutējiem vilties

Katram no trio dodot ieguldījumu, Latvijas motokrosa izlase Nāciju kausā Ķegumā izcīnīja augsto 12. vietu. Līdz pēdējam brīdim Latvijas komanda reāli pretendēja uz valstsvienības rekorda - 11. vietas - atkārtošanu. Tik nozīmīgs motosporta pasākums Latvijā notika pirmo reizi, un līdzjutēji varēja būt apmierināti gan ar sacensību organizāciju, gan pašmāju braucēju sniegumu.

Desmitiem tūkstošu līdzjutēju no visas pasaules aizvadītajā nedēļas nogalē pulcējās Ķegumā, kur Zelta zirga trasē 33 valstu izlases cīnījās par maksimāli augstu vietu. Sestdien kvalifikācijā Latvija vēl pārliecinošāk, nekā tika cerēts, izcīnīja tiesības svētdien piedalīties A finālbraucienā. Matīss Karro MXGP klasē ieguva 8. vietu, Roberts Justs Open klasē bija 12. labākais, savukārt viens no čempionāta jaunākajiem dalībniekiem Pauls Jonass MX2 klasē ieņēma 16. vietu. Papildus tam 17 gadu vecais Pauls arī savainoja galvu. «Tas noteikti nebija smagākais kritiens man šosezon, bet ļoti nepatīkams - ar galvu iedūros zemē, sāpēja kakls, galva bija mazliet dulla.» Paula tēvs Kaspars Jonass ar menedžeri Kristeru Serģi sprieduši, ka Paulam svētdien labāk nebraukt. «Ar galvu tomēr joki mazi... Ja šīs būtu individuālās sacensības, noteikti izlaistu, neriskētu, bet te tomēr ir cita atbildība. Paldies dievam, fizioterapeits Mareks Osovskis izmasēja viņam zināmajos punktos un iedeva pareizās zālītes, lai Pauls varētu braukt,» pēc sekmīgi pievarētiem abiem braucieniem ne bez atvieglojuma un gandarījuma atklāja Kaspars Jonass. Pauls gan atzīst, ka otrajā braucienā, sevišķi tā beigu daļā, galvas trauma atkal likusi par sevi manīt, bet, par spīti tēva ieteikumam - lai nebrauc, ja ir slikti -, līdz finišam tomēr aizbraucis. Un sekmīgi - 18. vieta.

Lai arī summā izcīnītā 12. vieta vērtējama kā labs panākums, mazliet rūgtums tomēr ir palicis, jo «džokera gājiens» neizdevās tik spēcīgs, kā plānots. Proti, vislabākais punktu pienesums (vismazāk punktu) tika gaidīts no Karro, kas arī izdevās, bet ne tik lielā mērā. Pirmkārt, Matīss abos finālbraucienos startēja ar jaudīgāku motociklu. Otrkārt, MXGP klases braucējiem finālā bija viens brīvs brauciens starpā, turpretim MX2 un Open klašu dalībnieki aizvadīja divus braucienus pēc kārtas. Pauls atzīst, ka bijis grūti, bet labi bijis tas, ka otrajam braucienam viņš jau bijis kārtīgi iesildījies. Uzreiz pēc pēdējā finālbrauciena Karro runāja pamatīgi aizelsies un knapi turējās kājās, kas apliecina, ka arī ar lielāku pārtraukumu divi braucieni nav viegli.

Matīss teicami tika galā ar startu abos braucienos, bet pirmā brauciena vidū viņš nesavaldīja motociklu, krita, un pagāja kāds laiciņš, kamēr spēkrats atkal tika pielaists. Atkritis uz 36. vietu, viņš līdz finišam aizcīnījās līdz 21. pozīcijai, bet bez kritiena Matīss noteiktu būtu ticis augstāk. Tiesa, neprognozējamajā motokrosā un vēl grūtāk paredzamajā Nāciju kausā ķibeles gadījās arī par Matīsu daudz rūdītākiem vīriem - MXGP klases pasaules čempions itālietis Antonio Kairoli, kurš Nāciju kausā startēja MX2 klasē, izstājās pēc 20 nobrauktām minūtēm, trases malā ar sāpēm turoties pie kājām. Otrajā braucienā viņš ar sāpēm izgāja uz starta, bet palika arī aiz mūsu Jonasa.

Pēdējā braucienā Latvija cīnījās pat par 10. vietu, bet beigās knapi nosargāja 12. pozīciju. Roberts Justs noturēja aiz sevis portugāli. Ja abi samainītos vietām, mājinieki atkristu uz 13. vietu, taču Roberts komandu nepievīla. «Mehāniķis lieliski noreaģēja, un man visu ļoti skaidri parādīja, tāpēc zināju, ka galvenais noturēt aiz sevis portugāli.»

Roberts, tāpat kā pārējie Latvijas izlases dalībnieki, otro braucienu veica labāk nekā pirmo. Pat par spīti tam, ka pirmajā, kā pats pēc sacensībām atzina, iespējams, salauza vai izmežģīja potīti.

Latvijas kaimiņvalsts Igaunija izcīnīja 8. vietu, kopvērtējumā apsteidzot tādas motokrosa lielvalstis kā Vācija un Krievija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Motokross

Nāciju kausa kopvērtējums
1. Francija 1 9 2 1 4 17
2. Beļģija 4 1 11 2 9 27
3. ASV 2 11 6 3 11 33
4. Lielbritānija 8 13 3 4 5 33
12. Latvija 21 23 18 13 22 97

*valsts, pieci labākie rezultāti, punktu summa kopvērtējumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?