Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nervozitāte uzbrūk

Aldis Bite

Šarlotes iela ir neliela ieliņa starp K. Valdemāra, A. Briāna un Brīvības ielu, tā stiepjas gar a/s Latvijas balzams, Rīgas pilsētas 1. slimnīcu un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti.

Par spīti rimtajai gaisotnei, ielas apkārtnē darbdienās vērojama intensīva transportlīdzekļu plūsma. Braucēji, kas no K. Valdemāra ielas pagriezušies pa kreisi uz Šarlotes ielu, dodas līdz A. Briāna ielai, kur atļauts labais un kreisais pagrieziens, kā arī taisnvirziena kustība, šķērsojot A. Briāna ielu. Tieši galvenās ielas šķērsošana šiem autovadītājiem rada lielas grūtības, jo krustojums no Šarlotes ielas puses ir nepārskatāms.

Nereti, lai veiktu pagriezienu, A. Briāna ielas intensīvās satiksmes dēļ krustojumā jāgaida pat piecas minūtes. Redzamību traucē tuvu brauktuvei esošās ražotnes un A. Briāna ielas konfigurācija. Bieži automobiļus, kas pa A. Briāna ielu brauc no Tallinas ielas puses, citi satiksmes dalībnieki pamana brīdī, kad tie izripo no līkuma, tātad dažus desmitus metru no krustojuma.

Līdzās krustojumam atrodas neapgaismota gājēju pāreja. Jau vairākus gadus, kopš darbojas netālu esošā Arēna Rīga un Olimpiskais sporta centrs, Šarlotes iela ir viens no galvenajiem sporta līdzjutēju, kā arī koncertu apmeklētāju ceļiem no Brīvības ielas puses. Dīvaini, ka gājēju pāreja nav modernizēta, aprīkojot to ar apgaismojumu, kā arī luksoforu. Iespējams, tas atvieglotu dzīvi arī pa Šarlotes ielu braucošajiem autovadītājiem, jo bieži vien A. Briāna ielu tie var šķērsot vienīgi brīdī, kad pāri gājēju pārejai dodas cilvēki.

«Pa galveno - A. Briāna - ielu braucošā privātā un sabiedriskā transporta blīvums gājējiem neļauj droši šķērsot slikti pamanāmo gājēju pāreju,» Auto Dienai raksta lasītājs J. Cīrulis un norāda, ka Rīgas domes Satiksmes departamentam «derētu pēc iespējas ātrāk šajā krustojumā gājēju pāreju padarīt regulējamu, kā arī aprīkot to ar labāku apgaismojumu».

Tomēr galvenā problēma šajā satiksmes šķērsojumā ir tā, ka «krustojums nav pārredzams. Ja nav iespējams vienoties ar privāto teritoriju īpašniekiem un pārcelt žogus tālāk no brauktuves, vajadzētu liegt iespēju no Šarlotes ielas pagriezties pa kreisi, kā arī liegt taisnvirzienā šķērsot A. Briāna ielu, jo tas satiksmi minētajā krustojumā padara bīstamu», domā J. Cīrulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Jāpaļaujas uz vadītāju godaprātu

Bez nosaukuma

Ojārs Vētra
autožurnālists
Braucēju komfortam un nervu sistēmai neērts Šarlotes un A. Briāna ielas krustojums bijis vienmēr. Nemaz nav tik viegli K. Valdemāra ielas intensīvajā satiksmē pamanīt vietu, kur drīkst pagriezties pa kreisi uz Šarlotes ielu. Daudzi šoferi domā, ka tur kreisais pagrieziens nav atļauts. Vajadzība uzlabot satiksmes organizāciju šajā krustojumā saistīta arī ar gājēju drošību. Kopš uzbūvēta Arēna Rīga, Šarlotes iela ir viena no ielām, pa kuru no/uz pasākumiem plūst ļaužu masas. Kādēļ tad, piemēram, Grostonas ielā arī ikdienā krustojumi ir regulējami? Tur taču satiksme ir daudz retāka nekā A. Briāna ielā!

Bez nosaukuma

Ainārs Zariņš
uzņēmējs
Gadījumi, kad radās nepieciešamība šķērsot Šarlotes ielas un Aristīda Briāna ielas krustojumu, man palikuši atmiņā ar lielu laika patēriņu. Uzskatu, ka gājēju drošības dēļ tur vajadzētu uzlabot t. s. zebru. Pagaidām gājējiem jāpaļaujas tikai uz autovadītāju reakcijas ātrumu un godaprātu. Braucējam, kurš ieradies no laukiem un steidzīgā gaitā ripo pa Tallinas ielu, vēlāk - A. Briāna ielu, nav zināms, ka tūdaļ aiz asā līkuma pie kādreizējās šampanieša fabrikas būs spēji jābremzē, lai ļautu ielu šķērsot gājējiem. Tur būtu vajadzīgi papildu brīdinājumi, vai gājēju pārejai būtu jābūt labāk izgaismotai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?