Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Netrūkst iemeslu pasmaidīt

«Galvenais, ka ir ideja, kurā virzienā strādāt,» gandarīts par aizvadīto sezonu ir Latvijas kamaniņu braukšanas izlases treneris Kaspars Dumpis, kurš sarunā ar Dienu norādīja, ka izdevies spert nopietnu soli uz priekšu tehnikas attīstīšanā un vēl saskatīt iespējas tās pilnveidošanai un arī rezultāts nav izpalicis - no pasaules un Eiropas čempionāta pārvestas trīs godalgas. Sezonai punkts tika pielikts ar Rika Kristena Rozīša un Elīzas Cauces uzvaru Latvijas čempionātā, bet darbs pie tehnikas neapstāsies, kamēr vien Siguldas trasē vēl būs ledus.

Pagājušajā vasarā izlases dalībnieki tika pie pavisam jauna modeļa kamanām, kuras visjūtamāk ietekmēja Elīzas Cauces sniegumu. 25 gadus vecā sportiste jau sezonas gaitā nebeidza lielīt savu «ledus bultu», un arī treneris piekrīt, ka viņas modelis izdevies visveiksmīgākais. «Tur sakrita daudz nianšu. Arī tas, ka Elīza pati ļoti labi brauca, viņai ir spēcīgs starts, bet arī tehnikai bija liela nozīme - tā slīdēja ļoti labi,» vērtēja treneris. Viņu īpaši pārsteidzis Cauces starts Eiropas čempionātā un sezonas pēdējā posmā Vinterbergā, kur latviete iesaistījās pat cīņā par godalgām ar trases saimniecēm vācietēm. «Sezonas beigās viņa bija uz viļņa, ko jācenšas saglabāt arī nākamajā sezonā,» uzsvēra Dumpis.

Pēc sezonas Elīzas kamanas tikušas zem treneru mikroskopa, lai atrastu tās nianses, kāpēc tās slīd vēl labāk par pārējo mūsu sportistu «spēkratiem», kuri šķietami veidoti tieši tādi paši. «Ar šeit pieejamajām papildu ierīcēm un testiem trasē salīdzinām, un, visu saliekot, aptuveni secinājumi jau ir skaidri. Jāstrādā, lai šīs idejas ieviestu dzīvē,» sacīja treneris Dumpis. Ar jaunā tipa kamanām visgrūtāk gāja Kristapam Mauriņam, Artūram Dārzniekam un Ullai Zirnei, ar ko arī skaidrojami viņu rezultāti šosezon. Tiesa, katram bija arī savi iemesli, kāpēc neizdevās parādīt labāko sniegumu. Mauriņš psiholoģiski joprojām īsti netiekot pāri pagājušās sezonas vidū piedzīvotajam kritienam, savukārt Zirnei sezonas sākumu izjauca gūtie savainojumi autosadursmē ar briedi, atgriežoties no pēdējās pirmssezonas nometnes. Ar to gan grūti attaisnot ļoti neveiksmīgo sniegumu pasaules un Eiropas čempionātā, taču treneri uzskata, ka šeit pie vainas bijušas kļūdas kamanu veidošanā, kuras tiekot steigšus novērstas.

Vīriešu izlasē izveidojusies laba konkurence starp četriem vadošajiem sportistiem, taču pagaidām to neizdodas pārvērst progresā Pasaules kausa līmenī, jo nostiprināties desmitniekā joprojām nevienam neizdodas. «Mēģināsim lielajā komandā iesaistīt šosezon starp junioriem sevi labi pieteikušo Kristeru Aparjodu, lai viņš mazliet sapurina tos «vecos»,» plānus atklāj Dumpis.

Darbs pie tehnikas turpinās arī izlases pēdējo sezonu līderiem brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kuriem kamanas slīd lēnāk nekā konkurentiem cīņā par vietu labāko trijniekā. «It kā jau turpat viņi ir, bet to trijnieku var aizsniegt tikai tad, ja konkurenti kļūdās. Psiholoģiski ir grūti braukt, ja apzinies, ka tev katra kļūda maksā vairāk nekā sāncenšiem,» norādīja izlases treneris. Brāļi pirmdien devās izmēģināt olimpisko Phjončhanas trasi, kura gan saulessargu trūkuma dēļ šobrīd strauji kūstot, tāpēc nav pārliecības, vai sportisti Dienvidkorejā vispār tiks pie braukšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kamanas

Latvijas čempionāts Siguldā
Vīrieši: 1. R. K. Rozītis 1:37,430, 2. I. Kivlenieks +0,193, 3. A. Dārznieks +0,243
Sievietes: 1. E. Cauce 1:25,137, 2. K. Aparjode +1,207, 3. U. Zirne +1,420
Sacensības ekipāžu konkurencē pārceltas uz rudeni

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?