Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nevajag diktēt priekšā, ko filmēt

Kādai jābūt filmai, lai mēs ietu to skatīties? Katram uz šo jautājumu ir sava atbilde. Un kādai jābūt filmai, lai tā nokaitinātu Nacionālās apvienības līderi Raivi Dzintaru? Šī atbilde ir daudz vienkāršāka, jo viņš pats ir nosaucis, kas viņu satrauc - ja varoņi lamājas, lieto alkoholu un grauž saulespuķu sēkliņas. Tieši to politiķis novērojis, apmeklējot Jura Poškus filmu Kolka Cool.

Deputāts, rosinādams izstrādāt kritērijus filmām, kuras finansē no valsts budžeta, acīmredzot jūt arī savu vēlētāju viedokli. Prasot garāmgājēju viedokli pie kinoteātra Splendid Palace, gan valdīja pilnīga demokrātija - izteicās, kuri gribēja, un garām gāja, kuri negribēja runāt. No tiem, kuri runāja, visi pieci filmu Kolka Cool nebija redzējuši, tāpēc runājām par pašu principu, vai ir labi rādīt filmas, kurās dzer un lamājas, un vai cilvēki vispār skatās latviešu filmas. Godīgi sakot, pārāk neskatās vis. Māra atbild, ka nav bijis laika. Par Kolka Cool viņa ir dzirdējusi un lasījusi arī R. Dzintara viedokli. «Tā ir mūsu dzīves realitāte, un māksla ir tā joma, kurā var iztikt bez cenzūras un atļauties pateikt to, ko citi nedrīkst. Es domāju, ka noteikti nav jācenzē un ir jādod nauda,» viņa uzskata. Kaspars nav dzirdējis, ka būtu uzņemta kāda jauna filma. Nosaukums Kolka Cool viņam neko neizsaka. Viņš piekrīt domai, ka ir jāizstrādā kritēriji, kādām filmām piešķirt valsts finansējumu. Pats viņš ieteiktu filmēt komēdijas par mūsdienām. Kas attiecas uz alkoholu un lamāšanos, bez tā komēdija nevarot sanākt. Pēdējā latviešu filma, ko redzējis Ralfs, ir Seržanta Lapiņa atgriešanās, bet Kolku Cool aizņemtības dēļ nav noskatījies. «Manā skatījumā valstij nevajag būt muļķīgam mākslas cenzoram. Lai mākslu novērtē tie, kas tajā orientējas,» viņš saka. Ieva neskatās filmas, viņai tam nav laika. Viņasprāt, par valsts naudu jāfinansē filmas par jauniešiem, dzīvi Latvijā. Tomēr lamāšanos un dzeršanu uzsvērt nevajagot. Jurijs no latviešu filmām pēdējo redzējis Rīgas sargus. Par to, kam dot valsts naudu, viņaprāt, jālemj režisoriem, nevis politiķiem.

Vispār jau traki ar to dzeršanu un lamāšanos. Nacionālā teātra pirmizrādē Osedžas zeme arī dzer un lamājas. Deputātiem bērnus līdzi ņemt nebūtu vēlams.

Nobeigumā precizējums. Vakar slejā par klubu Dstyle esmu minējis nepareizu aprēķināto soda naudas summu. Tiesāšanās bija par Ls 12 000, taču protokoli ir rakstīti arī vēlāk, līdz ar to kopējā soda naudas summa var būt lielāka. Pirmās instances tiesa lēma, ka soda nauda klubam nav jāmaksā, taču šis lēmums ir pārsūdzēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?