Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Neziņa drīzumā izgaisīs

Ieilgušais klusums mārketinga lauciņā un bezdarbība transfēru tirgū radījusi augsni aizdomām, ka Rīgas Dinamo nākamajā sezonā KHL čempionātā varētu arī nespēlēt. Dinamo Rīga kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pirmdien telefonsarunā Dienai sacīja, ka atrodas ārpus Latvijas, bet plašāku notikumu izklāstu solīja pēc 15. jūlija. Tikmēr jau piektdien Piņķos galvenā trenera Arta Ābola vadībā komanda pulcēsies uz pirmo oficiālo treniņu.

«Nauda būs, Dinamo komanda arī. Visi var būt mierīgi,» tā vēl 26. jūnijā interneta portālam Sportacentrs.com solīja Savickis. Kopš šī paziņojuma pagājušas divas nedēļas, bet dīkstāve Dinamo turpinās. Citus gadus ap šo laiku sastāva aprises jau bija puslīdz skaidras. Patlaban līgumi uz nākamo sezonu ir tikai 11 spēlētājiem. Nav sākusies arī reklāmas kampaņa ar abonementu tirdzniecību. Dienas rīcībā ir pretrunīga informācija. It kā esot principiāla vienošanās par finansiālo atbalstu un vēl tikai palicis salikt punktus uz i. Citi hokeja augstāko aprindu ļaudis savukārt ir piesardzīgi - Dinamo nākamsezon varot arī nebūt.

Savickis apzināti lielāku skaidrību sola pēc 15. jūlija, jo nākamajā otrdienā Maskavā notiks KHL direktoru padomes sēde. Uz Maskavu pošas Savickis, kurš ir viens no vienpadsmit KHL direktoru padomes locekļiem, un arī Dinamo Rīga ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš savukārt ir KHL valdes sastāvā. Otrdien nākamās sezonas dalībkomandu sastāvam vajadzētu būt pavisam skaidram, jo cita starpā plānots apspriest arī nākamās sezonas kalendāru.

Par to, ka gandrīz visas KHL komandas jau ir puslīdz nokomplektētas un Dinamo nebūs kam spēlēt, gan nevajag bažīties. Pēc Prāgas Lev un Doņeckas Donbass komandu atteikšanās spēlēt nākamajā KHL sezonā spēlētāju tirgus kļuvis vēl piesātinātāks ar kadriem. Tiesa, labākie abu klubu hokejisti jau ir nozvejoti.

Potenciālie dinamieši jau uzsākuši individuālos treniņus Ābola uzraudzībā. KHL pirmo oficiālo treniņu dienu ir noteikusi 11. jūlijā. Līgumi uz nākamo sezonu turpinās diviem leģionāriem - Čehijas vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, kurš jau trenējas Rīgā, un Slovākijas uzbrucējam Marcelam Hosam. Principiāli spēlēt Dinamo esot piekritis Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, tāpēc pēdējā postenī divas galvenās vakances varētu aizpildīties. Rīgas Dinamo redzeslokā ir vairāki Latvijas uzbrucēji ar pieredzi ārzemju klubos, piemēram, Kaspars Saulietis, Artūrs Ozoliņš un Lauris Bajaruns. Ar Dinamo sezonai gatavojas arī Vitālijs Pavlovs, lai gan Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) par aizliegto vielu lietošanu viņam piešķīrusi pusotra gada diskvalifikāciju. Pavlova lieta ir pārsūdzēta Sporta arbitrāžas tiesā. Lietas izskatīšana paredzama turpmāko pāris mēnešu laikā. Tikmēr Dinamo liktenis, visticamāk, būs zināms nākamnedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pozīcija KHL

2008./09. - 11. vieta
2009./10. - 8. vieta
2010./11. - 8. vieta
2011./12. - 15. vieta
2012./13. - 24. vieta
2013./14. - 12. vieta

Rīgas Dinamo

(sastāvs uz 8. jūliju)
Vārtsargs - Jakubs Sedlāčeks, aizsargi - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, uzbrucēji - Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Marcels Hosa.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?