No dārza uz šķīvja
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pikantā kabaču un vasaras dārzeņu plātsmaize
6-8 porcijām vajadzēs: vienu jauno kabacīti, 2 plūmju tomātus,
1-2 sīpolus, 150 g kūpinātā tējas siera vai kūpināta tofu, 2 ēd. k.
melno olīvu, 2-3 saulē kaltētus, eļļā konservētus tomātus, pesto
(var nopirkt gatavu vai pagatavot, samaļot blenderī svaigu
baziliku, ciedru riekstus, ķiploku, sāli un olīveļļu), olīveļļu.
Mīklai: 100 g rupja maluma vai 3. šķiras kviešu miltu, 100 g smalko
kviešu miltu, 50 g sviesta vai margarīna, 1/2 tējk. cepamā pulvera,
1/2 tējk. sāls, 2 ēd. k. skāba krējuma vai biezpiena, mazliet
auksta ūdens
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
2. Bļodā
sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri.
3. Pievieno mīkstu sviestu
un starp pirkstiem berž visu kopā, līdz masa atgādina rīvmaizi.
4. Tad pievieno krējumu vai biezpienu, dažas ēdamkarotes auksta
ūdens un sastrādā visu mīklā. Atkarībā no tā, kā briest milti,
pievieno vēl ūdeni, taču uzmanīgi - mīklai tikai jāsāk turēties
kopā, taču tā nedrīkst sākt lipt pie rokām.
5. Saulē kaltētos
tomātus sagriež šaurās strēmelītēs. Olīvas pārgriež uz pusēm.
Dārzeņus un sieru sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
6. Karstā
olīveļļā uz straujas uguns apcep kabaču ripiņas - tām nav jābūt
gatavām, tikai jāapbrūnē.
7. Mīklu izveltnē uz cepampapīra
plānā kārtā (3-4 mm), izveido apmalīti.
8. Uz pīrāga rindās,
katrai nākamajai daļēji pārklājot iepriekšējo, kārto sīpolu ripas,
kabačus, tomātus, sieru.
9. Tā atkārto, līdz viss pīrāgs
nosegts.
10. Pārkaisa saulē kaltēto tomātu strēmeles.
11.
Dārzeņus un sieru plānā kārtiņā pārziež ar eļļu no saulē
kaltētajiem tomātiem.
12. Liek karstā cepeškrāsnī, cep 20
minūtes, līdz mīkla apbrūnē. Gatavu pīrāgu pārziež ar pesto,
pārkaisa ar olīvām.
Lepnais puķkāposts
Sastāvdaļas 3 porcijām: viena paliela puķkāposta galviņa
(700-800 g), 1-2 ēdamkarotes piena, 250 g saldā krējuma, svaigi
malti pipari, sāls, rīvēts muskatrieksts, 30 g rīvēta Parmas tipa
siera, 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
1. Veselu, skaistu
puķkāposta galviņu noskalo, atbrīvo no zaļajām lapām un nogriež
kātiņu.
2. Liek puķkāpostu katlā ar sālsūdeni tā, lai kāposts
pilnībā nosegts. Pievieno pienu - tas neļaus puķkāpostam vārīšanās
laikā zaudēt baltumu.
3. Uzvāra un 10-15 minūtes uz vidējas
uguns vāra.
4. Kamēr puķkāposts vārās, mazā katliņā ielej saldo
krējumu un uz nelielas uguns maisot pavāra, līdz krējums mazliet
iebiezinās. Pievieno piparus, sāli un rīvētu muskatriekstu.
5.
Izvārīto puķkāpostu ar putu karoti izceļ, notecina un liek lēzenā
cepamtraukā. Pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar rīvētu cieto
sieru. Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes, līdz
siers kļūst zeltaini brūns. Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļiem vai
maurlociņiem.
Plūmju deserts
6-8 porcijām: 10 plūmju (tik, lai, uz pusēm sagrieztas, nosegtu
cepamās formas apakšu), 340 g miltu, 150 g sviesta, 100 g brūnā
cukura, 1 ēd. k. kanēļa, rīvēta apelsīna miziņa, šķipsniņa
sāls
1. Bļodā ieber miltus, pievieno nelielos gabaliņos
sagrieztu aukstu sviestu (tikko no ledusskapja). Ar rokām sviestu
ieplucina miltos, veidojot birstošām jūrmalas smiltīm līdzīgu
masu.
2. Pievieno cukuru, rīvētu apelsīna miziņu, kanēli un
sāli.
3. Karstumizturīgu trauku izklāj ar cepamo papīru.
4.
Plūmes nomazgā, sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un kārto
formā.
5. Pāri ber drupačas un liek 180 grādu karstā
krāsnī.
6. Cep aptuveni 40-50 min.
7. Pasniedz ar saldējumu
vai putukrējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri