No dārza virtuvei
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 6-7 porcijām: 350 g lazanjas plākšņu (ideālā
variantā - pilngraudu), 500 g liesas maltās gaļas, 800 ml svaigu,
saspaidītu tomātu, 3 ēd. k. tomātu pastas, 3-4 ķiploku daiviņas,
100 ml sarkanvīna, šķipsniņa garšaugu (baziliks, timiāns,
pētersīlis, čili) pēc izvēles, 1 cukīni, 2 burkāni, 1 liels sīpols,
1 paprika, 100 g vājpiena biezpiena (plus ķiploka daiviņa,
šķipsniņa diļļu), dekorēšanai 150 g siera ar zemu tauku
saturu
1. Pannā bez taukvielām viegli apcep malto gaļu,
pievieno ķiplokus, nedaudz sarkanvīna un citus garšaugus pēc
izvēles.
2. Kamēr gaļa cepas, sagriež sīpolus, papriku, cukīni
un sarīvē burkānus. Kad gaļa apcepusies, pievieno dārzeņus.
3.
Pieliek konservētos tomātus, tomātu pastu, baziliku un nedaudz
pasautē.
4. Tad cepamajā traukā kārto lazanjas plāksnes, virsū
liek maltās gaļas un dārzeņu maisījumu, atkal plāksnes, tad atkal
gaļas un dārzeņu maisījumu. Vienā no kārtām pievieno vājpiena
biezpienu, kas pirms tam sajaukts ar ķiploku un svaigām
dillēm.
5. Visu izlīdzina. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40
minūtēm.
Zaļie salāti pie desiņām
Sastāvdaļas 0,4-0,5 l burkai: 1 glāze rīvētas zaļās paprikas, 1
glāze rīvētu gurķu vai kabaču (var būt pārauguši, mizošana - pēc
vēlmēm), 100 ml rīvētu sīpolu, 80 + 80 ml ābolu etiķa, 70-85 ml
cukura (atkarībā no tā, cik saldi konservi garšo), 10 g sāls, 1
tējk. sinepju sēklu, kaltēts čili pēc garšas
1. Sarīvētos
dārzeņus pārlej ar 80 ml etiķa, uzvāra, ik pa brīdim apmaisot, vāra
kādas 15 minūtes, līdz dārzeņi maina krāsu.
2. Met uz sieta,
notecina, liek sauso masu atpakaļ katlā, pārlej otrus 80 ml etiķa,
pieliek cukuru, sāli, garšvielas, pavāra piecas minūtes.
3.
Blīvi pilda pasterizētās burkās, aizvāko.
4. Ēdami jau tajā
pašā dienā, bet ledusskapī glabājas vairākus mēnešus. Ja jāglabā
istabā vai ilgāku laiku, tad pasterizē 10 minūtes 95 grādos.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas divām burkām: 0,7-1 l katra: 1,2 kg tomātu (der gan
zaļi, gan gatavi), 1 baklažāns vai kabacītis, vai pāraudzis gurķis,
1 sīpols, 2 sarkanās paprikas, 3-4 seleriju kāti, 1 glāze olīvu bez
kauliņiem (der gan zaļās, gan melnās), 5 ķiploka daiviņas, 300 ml
sarkanvīna etiķa (labākai garšai daļu var aizstāt ar balzametiķi,),
300 ml labas olīveļļas, 1 ēd. k. sāls, 1 tējk. svaigi maltu melno
piparu, čili pēc vēlēšanās, Provansas zaļumu maisījums pēc
vēlēšanās
1. Ja lieto zaļos tomātus, tos sagriež, apsāla,
ļauj pa nakti atsuloties, tad noskalo un notecina. Gatavos tomātus
vienkārši sagriež un lieko sulu sietā notecina.
2. Ja lieto
baklažānu, to sagriež strēmelēs, apsāla un ļauj atsuloties
(aptuveni 20-30 minūtes), tad noskalo un blanšē - piecas minūtes
patur verdošā ūdenī, tad iemet aukstā. Nospiež visu lieko
mitrumu.
3. Ja izmanto kabačus vai gurķus, pēc vēlēšanās mizo,
sagriež strēmelēs.
4. Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās, tad
plānās ripiņās.
5. Seleriju kātus sagriež plānās šķēlītēs.
Papriku iztīra, sagriež strēmelītēs. Olīvas pārgriež uz pusēm vai
sagriež ripiņās.
6. Visas sastāvdaļas samaisa ar eļļu, etiķi,
sāli un garšvielām, pilda sterilizētās burkās, cieši jo cieši
sablīvējot un visu laiku pakratot - svarīgi, lai starp dārzeņiem
nepaliktu gaisa burbulīši.
7. Pāri var pārliet eļļas kārtiņu.
Aizvāko, liek ledusskapī vai pasterizē 15-20 minūtes 95 grādos
(dārzeņiem jāizsilst līdz pat burkas vidum - ja burkas resnākas,
apaļīgākas, jāpasterizē ilgāk, ja slaidākas - mazāk).
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri