Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No labiem čomiem par naidniekiem

Kukulis Aerodium par palīdzību dalībai izstādē World Expo ticis prasīts ļoti slīpēti, un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors (LIAA) Andris Ozols pats personīgi mājienus par vajadzību dalīties devis kopīgos braucienos Ķīnā, tas izriet no Aerodium vadītāja Ivara Beitāna piektdien preses konferencē stāstītā. Soli pa solim viņš klāstīja, kad un kā uzņēmumam prasīts dalīties par palīdzību izstādē, taču iesaistītās personas viņš neminēja. Tā lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), jo plašākas informācijas sniegšana varētu traucēt izmeklēšanai.

A. Ozola versiju par Aerodium vadītāja piektdien minēto neizdevās iegūt - viņš īsziņā Dienai norādīja, ka par šo tēmu līdz izmeklēšanas beigām nedrīkstot runāt. Kā zināms, Aerodium par iespējamo kukuļa pieprasīšanu no LIAA vadītāja puses paziņoja pēc tam, kad A. Ozols izteicās par varbūtējo naudas krāpšanu Jelgavas tuneļa projektā, kam piesaistīta arī Eiropas Savienības nauda un kur figurē Aerodium cilvēku vārdi. A. Ozols sacīja, ka I. Beitāns pats esot vēlējies dot kukuli, lai LIAA piesegtu iespējamās nelikumības Jelgavas projektā, ko Aerodium vadītājs savukārt noliedz.

Pēc izskanējušās informācijas saistībā ar iespējami nelikumīgajām darbībām Jelgavā detalizētāku informāciju par šo projektu Finanšu ministrijai pieprasījusi Eiropas Komisija, ziņo LETA. I. Beitāns atzina, ka projektā ir nepilnības, jo tunelī ir pārāk augsts skaņas līmenis. Šo problēmu finansiālu grūtību dēļ līdz šim nav izdevies atrisināt, taču tunelis strādājot. I. Beitāns uzskata, ka A. Ozols, ar kuru viņam agrāk bijušas «čomiskas» attiecības, uz kara takas nostājies pēc tam, kad sapratis, ka no Aerodium prasīto nedabūs.

Pirmo mājienu no kopīgiem paziņām par kukuli Aerodium saņēmis 2009. gada agrā pavasarī - dažus mēnešus pēc tam, kad valdība piekrita piedalīties Expo un A. Ozols Latvijas paviljonu piedāvāja veidot Aerodium. Nākamreiz pats LIAA vadītājs ballītē brauciena laikā Ķīnā pērn vasaras sākumā esot sacījis, ka būšot jādalās. To, ka būšot jādod 8% no līguma summas (ap 200 000 latu), A. Ozols esot pateicis citā braucienā Ķīnā pērn septembrī. Kopīgās vakariņās A. Ozols palūdzis izslēgt telefonu un tad I. Beitānam teicis, ka Latvijā esot tāda sistēma un ka kukulis nav viņam, bet «kaut kam, kas stāv virs viņa».

Uzņēmums nereaģējis, taču, saskaroties ar dažādiem šķēršļiem paviljona izveidē, tostarp pirmās naudas saņemšanu, I. Beitāns šā gada sākumā devies pie A. Ozola uz mājām un vaicājis, kā lai kukuli nodod. LIAA vadītājs bijis izvairīgs, iespējams, baidīdamies, ka sarunu noklausās, pieļauj Aerodium vadītājs. Drīz telefoniski saņemta ziņa no citiem cilvēkiem, ka būšot jāpadalās arī ar uzņēmuma kapitāldaļām. Kad tas apsolīts, līgums par paviljonu esot padarīts labvēlīgāks Aerodium, bet uzņēmumā A. Ozola sūtīti revidenti šā gada februārī un martā pārbaudījuši finansiālo situāciju, stāstīja I. Beitāns.

Lursoft dati liecina, ka īpašnieki Aerodium grupas uzņēmumos šogad nav mainījušies. I. Beitāns preses konferencē apgalvoja, ka kukulis A. Ozolam nav dots, taču sarunā ar Dienu tik noliedzošs atbildē viņš nebija, norādot, ka šo informāciju ne apstiprinot, ne noliedzot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?