Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nolaist riepas nebūs viegli

Iekrātā negatīvā bilance savstarpējās spēlēs mudina piesardzīgi uzlūkot Austrumu konferences vājāko komandu. KHL čempionātā Rīgas Dinamo un Jekaterinburgas Avtomobilist spēles sākums Arēnā Rīga piektdien pulksten 19.30. Tiešraides LTV7 un Viasat Sport Baltic.

Spēles organizatori veiksmīgai piektdienas vakara aizpildīšanai iesaka doties uz Arēna Rīga, kur Dinamo «nolaidīs riepas» Avtomobilist. Īstenot reklāmas saukli nudien nebūs nemaz tik viegli. Mazbudžeta komanda no Jekaterinburgas ir pietiekami sīksta, ko apliecina pēdējais rezultāts - 1:0 uzvara viesos pār Ņižņekamskas Ņeftehimik - un rīdzinieku rūgtā pieredze - tikai viena uzvara četrās savstarpējās spēlēs. Ar iekrātajiem 9 punktiem Avtomobilist gan ir pēdējā 12. vietā Austrumu konferencē. Visā līgā mazāk punktu ir tikai Vitjaz (8 p.). Rīdzinieki pēc melnā septembra arī nav tālu tikuši - 11 punkti un 10. vieta «rietumos».

Jekaterinburgas kluba spilgtākā personība ir meklējama uz rezervistu soliņa - komandas galvenais treneris Iļja Bjakins. Panākumu klāstā kādreizējam PSRS izlases aizsargam Bjakinam ir 1988. gada olimpiskais zelts un trīs pasaules čempionu tituli. Interesanti, ka otrs titulētākais varētu būt Bjakina cīņu biedra ledus laukumā PSRS astoņdesmito gadu zvaigznes Vladimira Krutova dēls Aleksejs. Šovasar viņš no Cīrihes kluba Šveicē pārcēlās uz Jekaterinburgu. Ar Cīrihes Lions Krutovs jaunākais uzvarējis Šveices čempionātā, Eiropas Čempionu līgā un savdabīgajā Viktorijas kausā, kura izcīņā Eiropas kausa ieguvējs spēlē ar vienu no NHL klubiem. Cīrihes komanda pamanījās apspēlēt Ņujorkas Rangers. KHL čempionātā Aleksejs Krutovs iekrājis tikai 3 (0+3) punktus, taču komandā ir ceturtais rezultatīvākais aiz pirmā trijnieka, kurā spēlē Deniss Abduļins - 7 (7+0) p., Nikolajs Bušujevs - 5 (2+3) p. un Andrejs Subotins - 5 (2+3) p.

Rīgas Dinamo kontekstā kritiskāk jāsāk uzlūkot leģionārus priekšējā līnijā. Zviedra Bjerna Melina statistika ir melnāka par Dinamo septembri - 9 spēlēs 0 punkti un -7 plus/mīnus koeficients. Kanādietis Džeimijs Landmarks iemeta pa ripai pašā sākumā pret Ak Bars un Atlant, bet nu jau astoņas spēles ir bez punktiem. Soms Niklass Luseniuss 11 spēlēs ir bez vārtu guvuma, toties viņam ir vismaz četras rezultatīvas piespēles. Pēdējam jaunpienācējam Jakubam Šindelam arī nevajadzētu vilkt garumā piešaudi pretinieku vārtiem.

Aleksandrs Ņiživijs trešdienas spēlē ar Lev sasita ribas, taču jau ceturtdien piedalījās treniņā. Visticamāk, piektdien Ņiživijs spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

Avtomobilist rindās ir tikai viens spēlētājs bez Krievijas pases - Baltkrievijas izlases aizsargs Viktors Kostjučonoks
KHL čempionāta divās sezonas Dinamo pret Avtomobilist iekrājis negatīvu bilanci - viena uzvara (4:0) un trīs zaudējumi (1:2; 3:5; 2:4)
Rīgas Dinamo sastāvā joprojām bez vārtu guvuma ir potenciālie uzbrukuma vilcēji Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Bjerns Melins un Niklass Luseniuss

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?