Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Notēmējuši uz finālu Polijā

Jaunu lapu savā vēsturē šonedēļ pāršķir Latvijas handbola valstsvienība, kas ne tikai sāks 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, bet darīs to jauna galvenā trenera Uģa Vikštrēma vadībā. Debijā vienu no kādreizējiem izlases līderiem eksaminēs spēcīgie Zviedrijas handbolisti, taču treneris uzsver - arī pret tik spēcīgām komandām jācenšas gūt punktus, lai pretendētu uz dalību finālturnīrā, kas pēc diviem gadiem pirmo reizi notiks Polijā.

Spēle ar Zviedriju Rosvalla arēnā Nīšēpingā sāksies ceturtdien pulksten 18.15 un to tiešraidē varēs redzēt portālā TVplay.lv, bet pusnaktī to ierakstā pārraidīs Viasat Sport Baltic.

Kopš Latvijas handbolā sevi labi pieteikusi jaunā paaudze ar augstā līmenī spēlējošajiem insaida pozīcijas spēlētājiem Aivi Jurdžu un Daini Krištopānu priekšgalā, valstsvienība allaž katra cikla sākumā paudusi apņēmību beidzot pirmo reizi vēsturē sasniegt finālturnīru, taču izšķirošajā brīdī konkurenti tomēr vienmēr izrādījušies pārāk spēcīgi. Nopietna konkurence ir arī šoreiz, taču ir vairāki faktori, kas norāda, ka Latvija var pacīnīties par ceļazīmi uz finālturnīru Polijā, kur tiks apakšgrupas pirmās divas komandas, kā arī labākā no septiņu grupu trešo vietu ieguvējām.

Grupas galvenie favorīti ir zviedri, kuri ir regulāri lielo turnīru dalībnieki, taču pēdējos gados viņu pozīcijas nebūt nav tādas kā ziedulaikos. Pēdējais lielais tituls izcīnīts 2002. gadā pašu laukumā, bet 2012. gada Londonas olimpisko spēļu sudrabs drīzāk uzskatāms par negaidītu panākumu pēdējās dekādes kontekstā. Teju līdzīgās pozīcijās ar Zviedriju ir arī Latvijas otra konkurente Slovēnija, kas tieši pēdējos turnīros pieteikusi sevi starp pretendentēm uz augstākajām vietām, bet ar Slovākiju Latvijas izlases ceļi krustojās vēl pirms pusotra gada, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Skaidrs, ka arī šādā grupā Latvijas izlase nebūs favorīte, un daudz būs atkarīgs no pašu snieguma. Labā ziņa ir tā, ka uz pirmajām spēlēm izdevies sapulcēt teju spēcīgāko sastāvu. Trūks Evara Klešnika, kuru īsti negrib laist Vācijas 1. bundeslīgas klubs HSG Wetzlar, turklāt viņam traucē arī savainojums, tāpēc treneriem jādomā, kā bez iepriekšējā komandas kapteiņa stiprināt aizsardzības līniju. Nebūs arī Jānis Glušaks, kurš vēlreiz pārrāvis ceļgala krusteniskās saites un nevarēs spēlēt vēl ilgi. Tiesa, viņš izlasē dažādu iemeslu dēļ nav bijis jau vairākus gadus.

Vairāk uztrauc tas, ka maz laika kopā ar komandu bijis jaunais galvenais treneris Uģis Vikštrēms, kurš izlasi augusta vidū vadīja divās pārbaudes spēlēs Vācijā, taču toreiz nebija vairāku līderu, turklāt neliels bijis arī treniņu skaits pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas.

4000 skatītāju ietilpīgā arēna Nīšēpingā esot izpārdota jau aptuveni divus mēnešus pirms spēles, taču Latvijas handbolisti ir gatavi izmantot katru iespēju, tajā skaitā favorīta pašpārliecinātību, kas nereti bijusi raksturīga Skandināvijas komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols Uģis Vikštrēms Komanda

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija, 3. grupa
30.X Zviedrija - Latvija
1.XI Latvija - Slovēnija
29.-30.IV Latvija - Slovākija
2.-3.V Slovākija - Latvija
10.-11.VI Latvija - Zviedrija
13.-14.VI Slovēnija - Latvija

Latvijas handbola izlases treneris
Dzimis: 1969. gada 20. aprīlī Jūrmalā
Sasniegumi kā spēlētājam: PSRS 1. līgas čempionāta uzvarētājs, četrkārtējs Latvijas čempions, trīskārtējs Austrijas čempions, pieckārtējs Austrijas kausa ieguvējs
Latvijas izlasē 30 spēles, Austrijas izlasē 49 spēles
Amats: Latvijas izlases treneris, otrais treneris Švacas komandā HLA čempionātā un galvenais treneris U-20 komandā

Latvijas izlases sastāvs Zviedrijā
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (Viking, Norvēģija/2. divīzija), Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija/3. līga), Helmuts Tihanovs (Celtnieks/LSPA).
Laukuma spēlētāji: Egils Politers, Andis Ērmanis, Oskars Arājs (visi Dobeles Tenax), Arnolds Straume, Artis Kurmēns (abi Ogre/Miandum), Austris Tuminskis (Latgols), Aivis Jurdžs, Ģirts Lilienfelds (abi Eisenach, Vācija/2. bundeslīga), Māris Veršakovs (Beckdorf, Vācija/3. līga), Raimonds Trifanovs (Zweibrucken - Saarpfalz, Vācija/4. līga), Dainis Krištopāns (Tatran, Slovākija), Elvijs Borodovskis (Bad Blankenburg, Vācija/3. līga), Jānis Pavlovičs (Sandefjord, Norvēģija/1. divīzija), Ingars Dude (Istres, Francija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?