Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Noturēja, bet beigās neiemeta

Ceturtā vieta četru komandu konkurencē, nevienmērīgs sniegums un šķiršanās no uzbrucēja Laura Bajarūna - tādas ir Prāgas pirmssezonas turnīra atziņas un iznākums. Rīgas Dinamo spēlē par 3. vietu pēcspēles metienos zaudēja Ufas Salavat Julajev ar 3:4. Miks Indrašis kļuva par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Pēdējā turnīra spēlē dinamiešu galvenais treneris Artis Ābols ar izmaiņām sastāva virknējumos skaidri norādīja uz to, ka galvenais darba atskaites punkts būs sezonas garumā uzrādītie rezultāti, nevis muskuļu izrādīšana pārbaudes spēlēs. Ja reiz būtu uzstādījums par katru cenu nepalikt pēdējiem Prāgā, puslīdz droši, ka Ābols uz pēdējo spēli nebūtu izjaucis labu sapratni demonstrējušo trijnieku: Indrašis - Šekura - Bukarts. Spēlē par trešo vietu Bukarta vietā spēlēja Marcels Hosa, kuram pagaidām nekādi neizdodas piemeklēt īstos partnerus. Pāris labu izdevību Hosam bija, bet pagaidām potenciālais snaiperis ir tukšā.

Patīkami, ka savu vārtu gūšanas prasmi pirmo reizi Dinamo sastāvā pa īstam apliecināja jaunpienācējs Kails Vilsons. Situācijā viens uz vienu Vilsons meistarīgi apspēlēja Salavat Julajev pamatvārtsargu Iro Tarki. Vēl vienā epizodē Kails atrada spraugu, kur precīzi ieraidīt ripu vārtos.

Neiepriecināja divas lietas. Pirmā - rīdzinieku neizteiksmīgais sniegums trešajā periodā. Acīmredzot spēka rezerves bija tuvu izsīkumam, lielā mērā arī tāpēc, ka Prāgas ledus hallē bija tik silts, ka maču varēja vērot T kreklā. Otra sliktā lieta bija ieskicējusies jau visa turnīra garumā, proti, rīdzinieku neprasme realizēt pēcspēles metienus. Šoreiz «bullīti» nerealizēja pat atzīts šīs jomas speciālists Aleksandrs Ņiživijs. Ne viens vien treneris pēdējā laikā uzsver, ka uzvaras kausu nosvēršana vienas vai otras komandas labā pēcspēles metienu sērijā nav veiksmes, bet gan prasmes rādītājs.

Ābols ar Prāgas turnīrā novērotajām tendencēm kopumā bija apmierināts. «Aizvadījām četrus mačus, un visi noslēdzās ar vienu vārtu starpību - varējām gan uzvarēt, gan zaudēt. Mums vēl visu nepieciešams uzlabot. Mums ne tikai spēles ir viļņveidīgas, bet pat viena mača ietvaros varam gan spēlēt lieliski uzbrukumā un ne visai aizsardzībā, gan labi nocīnīties aizsardzībā, bet arī neiemest nevienus vārtus. Tomēr pēc šiem mačiem varu secināt, ka pozitīvā bija vairāk par negatīvo.»

Pēc nedēļas 26. augustā Rīgā sāksies tradicionālā Latvijas dzelzceļa kausa izcīņa, kas būs pēdējā pārbaude pirms jaunās KHL sezonas. Dalībnieku sastāvs šogad atlasīts ļoti spēcīgs. Bez Rīgas Dinamo spēlēs vēl piecas KHL komandas - Jaroslavļas Lokomotiv, Sanktpēterburgas SKA, Kazaņas Ak Bars, Minskas Dinamo un Prāgas Lev. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar Lokomotiv un Ak Bars. Turnīra laikā atklāsies jau konkrētas jaunās sezonas maiņu kontūras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 3
Sal. Julajev 4

Pārbaudes turnīrs Prāgā
Par 3. vietu
(2:2, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)
Dinamo R: Vilsons (Sotnieks, 6.), Vilsons (Cipulis, S. Ozoliņš, vair., 12.), Haščāks (Kuzmenkovs, 23.)
Salavat Julajev: Pilstrēms (Hartikainens, 13.), Hlistovs (Koļcovs, 18.), Filatovs (Hartikainens, Makarovs, 42.), Hartikainens (65.)
Dinamo R: Telkvists, K. Rēdlihs - S. Ozoliņš, Indrašis - Šekura - Hosa, Robinsons - Pujacs, Cipulis - Vilsons - Ņiživijs, Sotnieks - Laviņš, Meija - Kuzmenkovs - Haščāks, Porejs - Cibuļskis, Skvorcovs - Pavlovs - Bajarūns
Par 1. vietu: Lev - Kazaņas Ak Bars 4:1
Turnīra vērtīgākais spēlētājs: Miks Indrašis (Dinamo R)
Labākie: vārtsargs - Ate Engrens (Lev), aizsargs - Sandis Ozoliņš (Dinamo R), uzbrucējs - Tims Stepltons (Ak Bars), Rīgas Dinamo sastāvā - Pols Šekura
Rezultatīvākie Rīgas Dinamo sastāvā: Indrašis 3 (2+1), Vilsons 3 (2+1), Bukarts 2 (1+1), Cipulis 2 (1+1), Šekura 2 (1+1)

Diena vērtē

Priecēja
Kails Vilsons
Sandis Ozoliņš
Kristaps Sotnieks

Der sapurināties
Georgijs Pujacs
Mets Robinsons
Aleksandrs Ņiživijs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?