Katrai ir atšķirīgs nogatavošanās laiks - viena šķirne nogatavojas septembra sākumā, cita - beigās, vēl kāda - oktobrī vai pat novembrī. Vienu gadu saule ir dāsna tikai septembrī, bet citu gadu arī oktobrī un novembrī, līdz ar to, izmantojot vīnā vairākas šķirnes, kāda no tām konkrētajā gadā ir labāk nogatavojusies, un vīnogā pietiekamā apjomā koncentrējušies garšu, aromātu un krāsu nodrošinošie komponenti.
Tomēr vairāku vīnogu šķirņu izmantošanai viena vīna radīšanai ir arī iracionāls iemesls. Kāds Spānijas vīndaris uz jautājumu, kāpēc viņš savu vīnu gatavo no tik daudzu ogu sajaukuma, atbildēja - man tā ir interesantāk! Nekā racionāla. Šīsdienas vīni šķiet tieši tādi.
Houghton The Bandit, Sauvignon Blanc/Pinot Gris 2010. Vīna nosaukuma vaininieks ir Moondyne Joe, kas kļuva slavens ar pārdrošu un rūpīgi izplānotu bēgšanu no cietuma. Viņam bija pietiekami laba gaume, lai patvērumu meklētu vīndarītavā Houghton, kur 1869. gadā policija viņu notvēra.
Arī vīns ir pārdrošs ar savu oriģinālo vīnogu salikumu. Tas ir jauneklīgi zaļš - gan krāsā, gan aromātos, gan garšā. Tam ir zaļgani dzeltena nokrāsa, aromātā jūtamas Sauvignon Blanc raksturīgās ērkšķogas, mazliet neierasti, arī svaigi plūktu zaļo zirnīšu smarža, nedaudz bumbieris. Pinot Gris pieklusina Sauvignon raksturīgo aromāta intensitāti un veido fundamentu/skeletu. Rezultāts ir visnotaļ spirdzinošs ar atšķirības piedevu Sauvignon Blanc piedāvājuma pārbagātībā.
Ravenswood Vintners Blend, Zinfandel 2007. Tiek uzskatīts, ka Zinfandel (Zin) vīnoga ir sākusi savu dzīvi 14. gadsimtā Horvātijā, ap 18. gadsimtu ieceļojusi Itālijā un nedaudz vēlāk Amerikā. Zin stādi ir starp vecākajiem Kalifornijā, un Ravenswoon vīndarītava ir starp atzītākajām, kas rada no šīs vīnogu šķirnes plašu vīnu klāstu no pavisam ikdienišķiem, bet godīgiem līdz pat eksemplāriem ar izteiktu raksturu, kas tapuši no 90 un vairāk gadus veciem vīnogulājiem.
Vintners Blend Zin ir vidējas intensitātes rubīnsarkana krāsa, aromātā kūpinājuma, nedaudz grauzdējuma, pat vītināta gaļa. Vīns ir ideālā gatavībā, viegli baudāms un gluds, tas nav ļoti intensīvs ne garšā, ne aromātā un būtu baudāms no nelielas glāzes, varbūt pat baltvīna.