Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Olas garšos arī pēc Lieldienām

Lielais olu krāšņošanas laiks atkal ir klāt, tāpēc veikalos vispieprasītākās ir baltās, jo tajās katrs var izpaust savu gleznotāja talantu pilnā mērā. Viena nelaime - sakrāso kaudzi olu, bet svētki ātri paiet, un tad olu kaujās daudzcietušās un neapēstās olas žēl mest laukā, vai ne? Restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs piedāvā pāris skaistu ideju, kā ar šo ķibeli tikt galā bez galvassāpēm.

Viņš iesaka rūpīgi izkrāsotās olas, piemēram, ielikt salātos vai sacept kā Lieldienu maizi ar spinātiem. Par saldo ēdienu runājot, laba ideja ir pagatavot desertu Lieldienu olu formā. Ingmārs galvo - pēc Lieldienām olas nebūs jāizmet!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kārtainajā mīklā ceptas vārītas olas ar spinātiem

Četrām porcijām vajadzēs: 250 kārtainās sviesta mīklas, 200 g svaigo spinātu, 4 vārītas vistu olas, 8 vārītas paipalu olas, 1 kafijas tasīti baltmaizes rīvmaizes, 1 olu pārziešanai, 2-3 ēd. k sēkliņu maisījuma, 1,5 kafijas tases rīvēta siera
1. Vārītās olas noloba (atstāj veselas un negriež).
2. Mīklu izrullē, pārkaisa ar sieru, liek virsū spinātus, sajauktus ar rīvmaizi, un centrā kārto gan vistu, gan paipalu olas (pēdējās var pat nelobīt, kā zināms, tās var ēst ar visu čaumalu).
3. Tad mīklu saņem no abām pusēm, lai olas paliek centrā, un liek ar savienojuma vietu uz leju, pārziež ar olu un pārkaisa ar sēkliņām, liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 C un cep 30 minūtes, līdz mīkla kļūst gaiši brūna.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 200 g piena, 400 g saldā krējuma, 1 vaniļas pāksti (pogaļu), 100 g cukura, 4 olas dzeltenumus + 2 tēj. k. cukura, 20 g želatīna, 400 g apelsīnu sulas, 100 g medus, 4 ēd. k. auzu pārslu (apceptas ar cukuru), zaļumus (piparmētras dekorēšanai)

1. Pienu kopā ar saldo krējumu uzvāra, pievieno cukuru un iegrieztu vaniļas pāksti, silda, līdz jūtams aromāts, pievieno uzbriedinātu želatīnu. Veidojas krēms.
2. Atdala no masas 1/3 daudzuma krēma un tam pievieno ar cukuru saberztus olu dzeltenumus.
3. Ņem olu trauciņus un tajos salej gan balto, gan dzelteno krēmu.
4. Trauciņus liek ledusskapī, lai sastingst.
5. Svaigi spiestu apelsīnu sulu sajauc ar medu un katliņā uzvāra. Atstāj, lai sabiezē. Atdzesē.
6. Deserta šķīvī lej apelsīnu mērci, tad liek no olu formiņām izņemto krēmu, pārkaisa auzu pārslas un piparmētru zaļumus.

3. Svaigus gurķus sagriež ļoti plānās šķēlītēs un

Četrām porcijām vajadzēs: 4 vistu olas, 8 paipalu olas, 2 vidēja lieluma svaigus gurķus, 2 krešu kastītes, 8 redīsus, 150 g salātu lapu. Mērcei (apmēram 500 g): 5 olu dzeltenumus, 250 g olīveļļas, 1/2 citrona sulas, 1 buntīti svaiga bazilika, 1/2 tējk. nestipru sinepju, garšvielas (sāls, baltie pipari)

1. Vispirms sagatavo bazilika majonēzes mērci - olu dzeltenumus sakuļ virtuves kombainā un lēnām pievieno pusi paredzētās olīveļļas, tad liek klāt citrona sulu, sinepes, baziliku un turpina kult, beidzot pievieno atlikušo olīveļļu un garšvielas. Mērci uzglabā slēgtā traukā ledusskapī.
2. Vistu olas izvāra un noloba, paipalu olas met verdošā ūdenī un vāra trīs minūtes, atdzesē, griež uz pusēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?