Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Onkulis nepaklausīja

«Mēs ar brālēnu aizgājām uz dīķi peldēties, onkulis Ādolfs par katru cenu mums gribēja parādīt, kā vajag «līdaciņā» uz galvas lēkt dīķī. Viņš ielēca ūdenī un pazuda, sākumā domājām, ka viņš muļķojas, tad bridām dīķī un atradām nekustīgi guļam dūņās,» tā par pagājušās vasaras svarīgāko notikumu viņa dzīvē kautrīgi stāsta Ilūkstes 1.

vidusskolas 7.klases skolēns Aivars Zaics. Viņš, tāpat kā brālēns Ivars, kurš mācās Ilūkstes 2.vidusskolas 8.klasē, skolā nevienam par to nebija pat palielījies, tikai tuvāko māju kaimiņi zināja, ka, pateicoties šo abu zēnu drosmei un uzņēmībai, no nāves tika izglābts triju bērnu tēvs, pieaudzis vīrietis, kas savā neapdomībā un pārgalvībā nebija novērtējis savus spēkus.

Mēģināja atrunāt

Dīķī abi puikas jau bija daudzas reizes peldējušies, labi zināja, ka viena tā puse ir dziļāka, otra - seklāka un staignāka. Onkulis, iedzēruša cilvēka pārgalvībā nebija klausījies savos jaunākajos radagabalos un niršanas vingrinājumiem izvēlējies tieši seklāko galu. «Mēs mēģinājām onkuli atrunāt, bet viņš nepaklausīja, teica: skatieties, kā to vajag darīt. Ieskrējās, lēca, pirmo reizi neizdevās, paslīdēja kāja, un ievēlās dīķī, bet otro reizi ielēca uz galvas un vairāk virs ūdens neparādījās. Atradām netālu no krasta, tur bija dziļums apmēram līdz viduklim, viņam bija deguns pilns ar dūņām, nevarēja vairs paelpot. Mēs viņam mēģinājām tīrīt degunu, tad viņš mazliet atjēdzās, teica, ka it kā vairs kājas nejūtot. Atskrēja no mājām vecmāmiņa un izsauca ātros,» stāsta Aivars. Skatoties uz trauslajiem zēniem, grūti pat iedomāties, kur viņos radās spēks vilkt no dūņām pieaugušu vīrieti. «Onkulis tāds būdīgs, smags, sākumā tikai galvu varējām uz krasta izvilkt, vēlāk atskrēja no mājām pieaugušie, palīdzēja,» saka Ivars. Puikas atzīstas, ka mazliet esot bijis bail, taču nevarējuši aizskriet projām un atstāt onkuli likteņa varā.

«Ja tie puikas tur nebūtu gadījušies, tad Ādolfam beigas vien būtu. Tā jau ir, ka nepadomā, ko dara, pieaudzis vīrietis, divi mazi bērni, sieva tanī laikā teju, teju jau gaidīja trešo,» saka kaimiņš Jānis Anspoks. Ādolfs dabūja ārstēties slimnīcā, jo nelaimīgajā lēcienā tika lauzti divi kakla skriemeļi.

Dzīve norūdījusi

Aivaram rokas sastrādātas lauku darbos, viņš stāsta, ka ģimenē esot vēl jaunāka māšele, ir sava zemnieku saimniecība, mamma un tētis strādājot kooperatīvā. Ik dienu viņš brauc uz skolu ar velosipēdu, jo uz skolas autobusu ir jānāk pārāk tālu. Mācībās sokoties labi, pēc 9.klases beigšanas turpināšot mācīties vidusskolā. Aivaram vienreiz jau gadījies no slīkšanas izglābt savu draugu, kas dziļumā aizrijies ar ūdeni. Ivaram šāds gadījums dzīvē esot pirmais. Klases audzinātāja Nadežda Žoltiševa atzīstas, ka līdz šim neko nav zinājusi, taču esot bijis redzams, ka šogad Ivars kļuvis prātīgāks, arī mācības un uzvedība uzlabojusies. «Varbūt, ka šis gadījums ietekmēja, lika daudz ko pārdomāt,» saka skolotāja.

Aivars stāsta, ka dažas nedēļas pēc notikušā abi ar vecmāmiņu aizbraukuši uz Daugavpils slimnīcu apraudzīt onkuli, viņš pat neesot atcerējies, kas ar viņu noticis un kas viņu izglābis. Kad uzzinājis, tad gan teicis paldies.

«Šis gadījums ir ļoti palicis atmiņā. Laikam jau nekad to neaizmirsīsim,» kautrīgi pasmaida Aivars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?