Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Paldies par pašaizliedzību!

Mārtiņš Šmits

Piektdien, 28. martā, Latvijas Ugunsdzēsības muzejā tika atklāts jauns projekts Glābējs - darbs un misija. Tā mērķis ir pateikties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes glābējiem par pašaizliedzīgo darbu ikdienā un Zolitūdes traģēdijā, kurā bojā gāja trīs viņu kolēģi un vēl vairāki guva ļoti smagus ievainojumus.

Projekta iniciators un galvenais atbalstītājs ir Rietumu bankas Labdarības fonds, kas akcijas ietvaros VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 22 daļām un posteņiem dāvinās pašu glābēju izvēlētu ikdienā nepieciešamu aprīkojumu darbam, sadzīves tehniku, sporta inventāru un preces remontam EUR 50 000 apjomā.

Fonda vadītāja Inga Šīna pastāstīja, ka lielākais gandarījums ir glābēju patiesais prieks: «Mēs ceturtdien uz Rīgas reģiona pārvaldes 8. daļu aizvedām daļu dāvinājuma - sadzīves elektroniku priekš visiem -, un tas tiešām bija aizkustinājuma pilns brīdis. Šādu mirkļu, smaidu un priecīgo seju dēļ vien ir vērts to visu darīt.» Savukārt Rietumu bankas Labdarības fonda padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko atzina, ka, atbalstot glābējus, viņš vēlas vienkārši pateikt paldies par viņu nesavtīgo darbu.

Ar labdarības fonda atbalstu laikrakstā Diena un portālā Diena.lv lasītājiem būs iespēja iepazīties ar stāstiem par glābēju ikdienu un darbu, kā arī uzzināt tīri praktiskas lietas par ugunsdrošību un rīcību dažādās krīzes situācijās. AS Diena valdes priekšsēdētājs Edgars Kots saka: «Akcijā, stāstot par ugunsdzēsēju glābēju darbu laikrakstā Diena, aicināsim sabiedrību labāk izprast, ko mums katram ikdienā nozīmē tā drošība, ko garantē ugunsdzēsēji glābēji ar savu darbu, kuru viņi paveic, klusējot un negaidot īpašas pateicības.»

Pirmā rakstu sērijas Glābējs - darbs un misija publikācija būs lasāma 8. aprīlī, un projekts ilgs līdz pat augusta beigām. Kā pastāstīja VUGD priekšnieks pulkvežleitnants Oskars Āboliņš, ir nepieciešams arī visas sabiedrības atbalsts, lai palīdzētu dienesta puišiem atgūties no traģēdijas radītā šoka: «Es arī pats joprojām nespēju mierīgi par to runāt. Es vēlētos, lai iedzīvotāji saprot - mēs ik dienas strādājam ar pilnu atdevi, profesionāli un pēc labākās sirdsapziņas pildām savus pienākumus. Vīri tiešām ir pelnījuši, lai viņu profesijas prestiža latiņa būtu galvas tiesu augstāka, lai iedzīvotāji ar saviem glābējiem lepotos kaut nedaudz vairāk. Tas mums daudz palīdzētu un nozīmētu - šī apziņa, ka tavu darbu saprot un novērtē.»

Starp projekta atbalstītājiem ir arī tādi uzņēmumi kā Karcher, kas glābējiem piegādās aprīkojumu ugunsdzēsēju automašīnu mazgāšanai, RD Electronics un Grand Credit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?