Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Paliek Post Scriptum

Spēļu kalendārs sastādīts astoņu komandu čempionātam, pirmssezonas informatīvais izdevums nodots tipogrāfijai ar ieskatu par astoņiem Latvijas futbola virslīgas klubiem, un piektdien Liepājas Daugavas stadiona rezerves laukumā paredzēta čempionāta pirmā spēle. Bet jautājums par to, vai šogad virslīgā piedalīsies arī visvairāk titulētais pašmāju futbola klubs Skonto un regulārs Latvijas pārstāvis eirokausos Daugavpils Daugava, joprojām paliek karājamies gaisā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē vētra plosījās ne tikai Latvijas teritorijā, bet brāzmoja arī pašmāju futbola sabiedrībā. LFF-A licenci spēlēšanai virslīgā nesaņēmušie klubi Skonto un Daugava piektdien iesniedza apelācijas, kuras formāli jāizskata piecu darbdienu laikā. Dažs labs pēc garas un smagas darba nedēļas laikam mazliet «atlaida», mazinot spriedzi sev vien zināmā veidā, bet, spriežot pēc aktivitātēm sociālajos tīklos, atslābināšanās pasākumi noveda pie agresivitātes pieauguma un verbālās caurejas. Skonto kluba prezidents Vladimirs Koļesņičenko tviterī sarakstījis tik daudz apvainojumu un necenzētas leksikas, cik nav varējis, pēdējo divu sezonu laikā kopā ņemot. Lielākā daļa no tiem tika veltīti biedrības Latvijas Futbola virslīga (LFV) valdes loceklim Aināram Tamisāram.

Diezgan savdabīgs veids, kā grimstoša kuģa kapteinim rīkoties situācijā, kad ūdens smeļas mutē. Pēc viņam adresētajiem apvainojumiem Tamisārs tviterī publicēja lēmuma projektu par Skonto izslēgšanu no biedrības. Tas nozīmē, ka pat ar LFF-A licences saņemšanu Skonto var būt par maz, lai startētu virslīgā. Vēl arī nāksies biedrībai samaksāt ne īpaši lielo parādu 4785,75 eiro apmērā līdz šī gada 20. martam. Tiesa, vēl nav zvanīts, ka pārējie LFV biedri nobalsos par šī lēmuma akceptēšanu.

LFF nāca klajā ar paziņojumu, ka asi nosoda Koļesņičenko izteikumus. Bez ievērības šādu rīcību solīja neatstāt arī LFV jaunais izpilddirektors Emīls Latkovskis, lai gan jāteic, ka ir mazliet dīvaini redzēt cilvēku kratām pirkstu vienam no desmit saviem priekšniekiem un algas maksātājiem. Jā, zināms, ka Skonto ar naudas iemaksāšanu biedrības kasē grēko, bet pēc būtības Latkovskis darbojas LFV klubu, tātad arī Skonto, labā un interesēs.

Visticamāk, Koļesņičenko draud naudas sods. Cik tas spēcīgi sitīs viņam pa kabatu, grūti spriest. Taču skaidrs, ka ar savu rīcību viņš sev Latvijas futbolā ieguva vairāk pretinieku nekā draugu.

Skonto un Daugavas klubu apelācijas lēmums, visticamāk, tiks pieņemts otrdien. Skonto sakarā svarīgi ir tas, vai klubs būs iesniedzis nepieciešamos oficiālos dokumentus, kas apliecinātu, ka tuvākajā laikā viņi novērsīs finansiālās problēmas. Daugavas kontekstā jautājums ir par to, vai LFF Licencēšanas komisija nāks klubam pretī par jaunatnes akadēmijas atrašanās attālumu. Kopš 2012. gada pavasarī pieņemtā likuma tai jāatrodas ne tālāk par 50 kilometriem no kluba bāzes vietas. Iepriekšējos gados viņi tika cauri sveikā tāpat, bet šoreiz nez kāpēc nesanākot. Daži teic, ka tā ir tikai legālā svira, kā nolaist šlagbaumu priekšā aizdomīgām spēlēm virslīgā, bet citi norāda uz Eiropas Futbola federācijas (UEFA) bargo aci, kas šosezon jo sevišķi cītīgi seko nacionālo federāciju lēmumiem un darbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Latvijas futbola virslīgas 2014. gada sezonas dalībnieki
FK Ventspils
FC Jūrmala
FK Jelgava
FK Daugava Rīga
FS Metta/Latvijas Universitāte
Spartaks Jūrmala
BFC Daugavpils
FK Liepāja

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?