Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pamet Vienotību, lai pievērstos valsts attīstībai

Biedrības Latvijas attīstībai līdera, ekspremjera Einara Repšes nākotnes plāni saistīti ar jaunas partijas dibināšanu, tāpēc viņš nolēmis pamest Vienotību, iesniedzot partijai iesniegumu par izstāšanos no tās. Jautāts, vai šāds solis varētu pasteidzināt jaunās partijas dibināšanu, E. Repše Dienai atbildēja: «Kad tas brīdis pienāks, tad pienāks,» papildinot, ka domubiedru grupa strādājot pie partijas platformas un stratēģijas izstrādes un jaunu cilvēku piesaistīšanas. Tomēr viņš pieļāva, ka partiju nodibinās šogad.

Vaicāts, uz kādu vēlētāju partija būs orientēta, E. Repše izteicās, ka tas būs gudrs un tālredzīgs Latvijas cilvēks, kurš saprot, ka attīstība pati nenokritīs mūsu priekšā. «Ja līdzšinējā politika nav nesusi rezultātus, jāmaina stratēģija vai, pareizāk sakot, tā jāievieš. Šobrīd valdība vairāk reaģē uz situāciju, nevis to plāno.» Lūgts precizēt, vai viņa partijas elektorāts varētu būt tas pats vēlētājs, kas šobrīd balso par Vienotību, E. Repše atteica, ka neko daudz Vienotībai nenoņemšot.

«Es pienesīšu klāt attīstības koalīcijai balsis,» teica E. Repše, nekonkretizējot, tieši kuras partijas saskata kā šīs attīstības koalīcijas partneres.

Ņemot vērā, ka iesniegt programmatiskus dokumentus un sarastus uz Saeimas vēlēšanām var tikai oficiāli reģistrētas politiskas partijas, E. Repše norāda, ka «neizbēgami nāksies paralēli biedrībai Latvijas attīstībai izveidot arī labēju, uz Latvijas straujāku attīstību orientētu politisko partiju». Likums neļauj vienai personai darboties vairākās politiskās partijās vienlaikus, tāpēc tas esot vienīgais iemesls, kāpēc E. Repše nolēmis izstāties no Vienotības. E. Repše pauda cerību, ka abas organizācijas sekmīgi sadarbosies arī nākotnē atbilstīgi to izvirzītajām idejām un politiskajām programmām.

Vienotības līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka Repšes rīcība ir ļoti korekta un viņš esot sapratis, ka uz diviem krēsliem sēdēt nevar. Viņa arī norāda, ka Repše vienmēr paliks partijas Jaunais laiks (JL) dibinātājs un JL ir viena no partijām, kas veido Vienotību, tomēr tā esot katra cilvēka izvēle, vai viņš vēlas darboties tajā politiskajā spēkā, kura līdzveidošanā viņš piedalījies, vai dibināt kādu citu partiju. Jau vēstīts, ka Vienotībā saņemts arī Edgara Jaunupa iesniegums par izstāšanos no partijas.

Iepriekš diskusijas izraisīja biedrības Latvijas attīstībai reklāmas kampaņa, kurā bija redzams Repše, kurš vēl bija Vienotības biedrs.

Partija plānoja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, vai tā nav saistīta ar biedrības reklāmu. Arī KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs iepriekš norādīja, ka biedrības izvērstā reklāmas kampaņa bija nonākusi KNAB redzeslokā un to bija paredzēts izvērtēt saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?