Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pār pēdējo valni vēlās par vēlu

Piesardzība un uzsvars uz punktu nezaudēšanu, nevis to iegūšanu abu komandu izpildījumā noveda pie bezvārtu neizšķirta. Sestdien Rīgā SMScredit.lv Latvijas futbola virslīgas 15. kārtas centrālajā spēlē līdervienība Skonto nespēja uzlauzt čempiones Daugavpils Daugavas blīvo aizsardzību, un spēle beidzās ar 0:0.

Skonto komandas galvenais treneris Tamazs Pertija mīl celt pats savu asti, lieloties, ka viņa vadītā komanda ir gatava spēlēt pēc vairākām shēmām un pielāgoties visdažādākajām situācijām. To viņš ne reizi vien šosezon jau pierādījis arī ar darbiem, bet shēmu maiņa vien nav nekas pozitīvs. Nepieciešams, lai taktiskās izmaiņas attaisnotos. Par maču ar Daugavu to var teikt tikai daļēji.

Diskvalifikācijas dēļ rīdziniekiem sestdien nevarēja palīdzēt centra aizsargs Nauris Bulvītis, bet malējam aizsargam Vladislavam Gabovam tika dota atpūta, jo negaidīti pārliecinoši Latvijas izlases vagonos ielēkušais Gabovs līdz šim bija spēlējis visos Skonto mačos šajā sezonā. Iespējams, tieši atbilstoša Gabova aizstājēja neesamība mudināja Pertiju izvēlēties spēli ar trim centra aizsargiem, bet flangus uzticēt mobilajiem Ritvaram Ruginam un Alanam Siņeļņikovam.

Praksē tas noveda pie pieciem vīriem aizsardzības līnijā, plus vēl divi centra pussargi - nule valstsvienībā atgriezušais Juris Laizāns un Aleksandrs Fertovs - spēlēja tuvu savai aizsardzības līnijai. Šādā izkārtojumā Skonto triecienspēku uzbrukumā veidoja vien trīs vīri: Ruslans Mingazovs, Valērijs Šabala un Artūrs Karašausks. Divi no tiem ir starp trim čempionāta labākajiem vārtu guvējiem, bet ar to bija par maz Daugavas aizsardzības uzlaušanai. Arī viesi spēlēja pēc līdzīgas shēmas, sākumsastāvā sūtot sešus aizsargus.

Vārtu gūšanas iespēja bija kā vieniem, tā otriem. Daugava varēja izcelties mača sākumā un beigās, bet tādā spēlē bija jācer uz teicamu realizāciju, lai svinētu uzvaru. Skontieši divreiz sita bumbu pa vārtu konstrukciju, bet daugavpilietim Andrejam Kovaļovam sist bumbu tukšos vārtos pēdējā brīdī patraucēja Mingazovs.

Spēles pēdējās 20 minūtēs rīdzinieki pastiprināja uzbrukumu un centās izraut uzvaru, bet tas neizdevās - Skonto draudīgākā centra zona bija pārblīvēta ar abu komandu spēlētājiem, turpretim centrējumus no flangiem Daugavas raženie aizsargi nolasīja kā putni ķiršus no koku galotnēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMScredit.lv virslīgas 15. kārta
2.VIII Metta/Latvijas Universitāte - Jelgava 0:0
3.VIII Skonto - Daugava 0:0
4.VIII Ilūkste - Daugava Rīga 2:5 (Mihadjkus (s.v.) 11., Jihliašvili 83. (11 m) - Perepļotkins 19., Ļukšis 44., Savens (11 m) 73., Gripa 78., Mišins 90.), Spartaks - Liepājas metalurgs 1:2 (Mena 42. - Kalns 14., Afanasjevs 52.)
Tabula
1. Skonto 14 9 5 0 38-4 32
2. Daugava 15 9 3 3 29-16 30
3. Ventspils 13 9 2 2 26-14 29
4. Daugava R 14 8 3 3 20-9 27
5. Metalurgs 13 6 4 3 23-14 22
6. Spartaks 15 6 2 7 23-20 20
7. Jūrmala 14 4 2 8 11-24 14
8. Ilūkste 14 1 5 8 13-40 8
9. Jelgava 15 1 4 10 13-33 7
10. Metta/LU 15 1 4 10 6-28 7

15. kārtas tops

To negadās redzēt bieži
Skonto lietuviešu vārtsargs Pauļus Gribausks spēlē pret Daugavu pēc kļūdainas bumbas lidojuma trajektorijas novērtēšanas ātri ievadīja bumbu spēlē ar iemetienu no sānu līnijas. Netālu no laukuma centra. Tik tālu bija pretinieki...
Atgriežas un uzreiz izceļas
Pēc divarpus gadu pārtraukuma Latvijas čempionātā atgriezās pussargs Andrejs Perepļotkins. Daugava Rīga īpašumam bija nepieciešamas 18 minūtes, lai atkal gūtu vārtus Latvijā. Pievīla realizācija, ne radošums
Pastarīšu spēlē starp Jelgavu un Metta/Latvijas Universitāti neieguva neviena komanda. Jelgavnieki izveidoja lērumu vārtu gūšanas iespēju, kuras neprata izmantot.
Spartaks īsteno solīto atjaunināšanu
Nesen par jauna kursa uzņemšanu paziņojušais Spartaks pildījis solījumu un atjauninājis sastāvu. Mačā ar Liepājas metalurgu komandas sastāvā vecākajam spēlētājam bija 23 gadi, bet kapteiņa apsēju uzvilka 17 gadu vecais Jevgeņijs Kazačoks.
Pastiprinājums novājina
Otro maču virslīgā aizvadījušais Daugavas jaunpienācējs rumānis Bogdans Spataru spēlē pret Skonto tika nomainīts jau 43. minūtē.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?