Restorāna Desiderata šefpavāra Māra Astiča trīs pīles varianti izklausās kārdinoši, pat tikai receptes lasot. Māris teic - pīles vietā pēc šīm pašām receptēm varat droši gatavot arī zosi vai vistu atkarībā no tā, kurš putns jūsu tuvākajā veikalā vai apkārtnē vieglāk un lētāk pieejams.
Par prieku Mārtiņiem
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs: 4 pīles kājas, 5 daivas ķiploka, 1 sīpolu,
pa 1 zariņam timiāna un rozmarīna, lauru lapas, apelsīna miziņu, 1
kanēļa standziņu, pīļu taukus vai olīveļļu, 1 vidēji lielu
ziedkāpostu, 150 ml saldā krējuma, 150 ml piena, 200 g sviesta, pēc
garšas - muskatriekstu, sāli, piparus, 1 kg sarkano bietīšu,
etiķi
1. Pīles kājas iemarinē ar garšaugiem, sāli, pipariem un
apelsīna miziņu. Pievieno kanēļa standziņu un ļauj diennakti
iemarinēties.
2. Kājas liek taukos (vai olīveļļā tā, lai eļļa
apsedz kājas) un liek cepeškrāsnī 120 grādos piecas stundas. Var
sautēt arī uz plīts - tad nogriež vismazāko karstumu un ļauj, lai
kājas karsējas (taukviela tik zemā temperatūrā pat īsti neuzvārās).
Kad kājas gatavas, tās atpūtina, lēnītēm atdzesējot.
3.
Ziedkāpostus sautē pienā, pievienojot saldo krējumu un garšvielas.
Liek virtuves blenderī blendēt, pievieno sviestu. Blendē līdz
viendabīgai masai.
4. Pasniedz ar bietītēm un ziedkāpostu
biezeni.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 porcijām:
1 pīle, 300 ml alus, pa
zariņam
no katra garšauga (timiāns, rozmarīns,
pētersīlis), sāls,
pipari, sojas mērce pēc garšas, 4 ķiploka daiviņas, 1 vidējs
sīpols. Dārzeņi pēc izvēles: 1 cukīni, 1 vidēja seleriju sakne,
1 vidējs kālis, 200 g gaileņu, 1 neliels patisons, 200 g
sviesta
1. Pīli sadala porciju gabalos un viegli iemarinē,
pievienojot sāli, piparus, garšaugus un sojas mērci. Apcep uz
straujas liesmas.
2. Cepamtraukā lej alu un novāra līdz 1/3.
Tad liek traukā pīli, ķiplokus un sīpolus. Pārliek foliju un liek
cepeškrāsnī 140 grādos 2 h sautēties.
3. Kad pīle jau gatava,
tai cepamtraukā pievieno apceptus dārzeņus un 10-15 min sautē,
pārlej ar pīles gaļas buljonu.
4. Iemaisa sviestu un pievieno
garšvielas pēc garšas. Pārkaisa ar sakapātu pētersīli.
Pīles cepetis ar sarkanajiem kāpostiem
4-6 personām vajadzēs: 1 pīli, garšaugus (timiānu, rozmarīnu), 1
ķiploku, 1 sīpolu, 200 g sviesta, sāli un piparus pēc garšas.
Glazūrai: medu, sinepes un sojas mērci attiecībās 1:1:1. Sautētiem
sarkanajiem kāpostiem: 1 lielu sarkanā kāposta galviņu, 1 l ābolu
sulas, 1 kanēļa standziņu, 2 krustnagliņas
1. Pīli iemarinē un
atstāj uz diennakti. Vēderā saliek garšaugus, sviestu, ķiploku un
sīpolu. Pēc vēlēšanās var likt arī ābolus.
2. Liek pīli
cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep septiņas minūtes. Tad pazemina
temperatūru līdz 120 grādiem un cep pusotru stundu, ik pēc 20
minūtēm aplaistot ar buljonu.
3. 20 minūtes pirms gatavības
nosmērē pīli ar glazūru 3-5 reizes. Tā - lai cepetis vienmērīgi
kļūst brūns.
4. Ja izvēlaties zosi, tad tā ir jācep ilgāk. Zosij
jābūt pilnīgi gatavai, pīli var pasniegt vidēji gatavotu,
sārtu.
5. Kamēr pīle cepas, gatavo kāpostus.
6. Kāpostus
plāni sagriež un liek katlā. Pārlej ābolu sulu, pievieno garšvielas
un uz mērenas liesmas sautē līdz gatavībai. Pasniedz ar cepeti.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!