Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Parandžu viedoklis

Bundžu Jānis*

Kā jau tam jābūt, vispirms Igaunijā, pēc tam pie mums aktualizējas jautājums par islāmticīgo sieviešu sejas aizsega - parandžas - nēsāšanu sabiedrībā. Varētu jau paņemt visu «kopī-peist» no igauņiem, bet izrādās, ka pat nopietnām Eiropas valstīm tuklās kājiņas paslīdējušas šai delikātajā lietā. Tāpēc sniegsim konsultāciju PAREIZĀ VIEDOKĻA noteikšanai.

Divi ārkārtīgi cienījami un spoži Eiropas priekšniecības kungi jau aptuveni pirms pieciem gadiem lieliski un savā veidā pat godīgi nodemonstrēja savu attieksmi pret publisku parandžas nēsāšanu. Tie bija Barrozu kungs un van Rompeja kungs. Citēsim pirmā teikto, kas ir apburoši hrestomātisks savā attieksmē. Īsts PAREIZĀ VIEDOKĻA tīrradnis: «Tā nav Eiropas Savienības kompetence (..), tāpēc kā Komisijas prezidents es neieņemšu nostāju šajā jautājumā, (..) mūsuprāt, tas ir valstu kompetencē.» Draugam van Rompejam atliek vien - «tā pati atbilde». Arī tā laika Eiropas iekšlietu komisāre Malmstrema pieteic, ka šī ir katras valsts iekšējā lieta. Esam taču pilnīgi neatkarīgu valstu neatkarīga un brīvprātīga savienība.

Tomēr mums, draugi, jāapzinās, ka valsts iekšējā lieta ir arī Eiropas iekšējā lieta, jo valstis taču stāv iekš Eiropas. To var nesaprast, piedodiet, mūsu pamuļķie jaunpienācēji no austrumu puses. Lūk, pat Francija un Beļģija - šīs cienījamās Eiropas vecmāmiņas - pieņem parandžu nēsāšanas aizlieguma likumu. Lai nepieļautu primitīvu «valstu iekšējo lietu izpratni», talkā nāk cilvēktiesību komisārs Hammarbergs, kurš mazliet vēlāk asi iebilst pret parandžu aizliegšanu. Tā esot viena nožēlojama kapitulācija ksenofobijas priekšā. Apmēram pēc gada kunga teikto ar lielu sparu turpina jaunais un dedzīgais amata pārņēmējs - latvietis Nils Muižnieks. Esot laiks pieņemt musulmaņus kā Eiropas kultūras integrālu daļu, un jābeidz vērsties pret viņiem ar likumu un politikas starpniecību. Latvietis Muižnieks nebaidās kritizēt arī iepriekšminētās Eiropas grosmuteres - Briseli un Parīzi.

Nu jautājumi par bēgļiem aktuāli arī mums, un prezidents Vējonis, klusu pametis skatu uz igauņu pusi, nāk klajā, ka par musulmaņu dāmu sejsegu lietām vajagot diskutēt. Tikai diskutēt. Nekādā gadījumā nesteigties ar secinājumiem. Un tūdaļ… steidzas ar secinājumu, ka viņš tās parandžas brandžas gan uz ielām negribētu redzēt. Dzird būkšķus, dažiem konsultantiem paģībstot un atsitoties pret dzimtenes zemi.

Lai izslēgtu nevajadzīgus pārpratumus parandžu lietās, konsultants dod savu bezmaksas ieguldījumu PAREIZĀ VIEDOKĻA izveidošanā.

Vispirms - uz visiem jautājumiem par šo atbildēt ar - neskriesim ratiem (lācim, zirgam, Junkeram - pēc garšas) pa priekšu. Otrkārt - tā kā parandžu lēmums ir iekšēja lieta (sk. iepriekš), valstu centrālajām varām nevajadzētu iejaukties. Lai risina pašvaldības. Savukārt pašvaldībām ar to pašu argumentāciju - ļoti iekšēja lieta - stāsts jānobīda tālāk, katra iedzīvotāja lemšanā. Iepriecināti par šādu debesu dāvanu, iedzīvotāji tad nu lemj nākamajās vēlēšanās, iebalsojot zeļļus, pret kuriem Jānis Dombrava rādās kā iesācējs liberālis. Vieni brīnās, bet tas labi - brīnos, tātad dzīvoju. Otri grudzina - es jau sen teicu. Arī labi, pārliecība par savām spējām pareģot. Rezumējot - visiem labi, turpinājums sekos.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?