Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Paredz niknāku spēkošanos

Garākajā sezonā Pirmās formulas (F1) čempionāta vēsturē Luiss Hamiltons centīsies turpināt savu un Mercedes komandas dominanci autosporta karaliskajā klasē. «Joprojām man ir sev jāiekniebj, lai pierastu pie domas, ka jaunībā pēc skolas mēdzu vērot Airtonu [F1 leģendu Airtonu Sennu], bet nu aizvadīto sacīkšu un rezultātu ziņā esmu viņam līdzvērtīgs.

Tomēr viņam joprojām ir vairāk sasniegumu nekā man, tāpēc man ir jauni mērķi, kurus sev izvirzīt,» 31 gadu vecais brits ir apņēmības pilns nosargāt titulu. Trīskārtējais pasaules čempions ir izteikts šīs sezonas favorīts, bet par viņa galvenajiem konkurentiem tiek uzskatīti komandas biedrs Niko Rosbergs, kā arī Ferrari piloti, īpaši jau Sebastiāns Fetels, kuru Hamiltons pēdējos gados gāzis no troņa. Šīs sezonas spēku samēru vērtēsim pirmajā posmā Melburnā, kura kvalifikācija sestdien sāksies pulksten 8, bet sacīkstes - svētdien pulksten 7 no rīta. Tiešraide Viasat Sport Baltic kanālā.

«Cīņa atkal kļūs nikna,» Mercedes komandas vadītājs Toto Volfs prognozē sacensību starp komandas biedriem Hamiltonu un Rosbergu. Tajā pēdējās divās sezonās, kad vācu autoražotājs dominējis šajā sportā, brits izgrieza pogas kolēģim - konkurentam. «Ir līdzīgi kā pirms lieliem boksa mačiem, kad cīkstoņi rada naida un strīdus atmosfēru, lai mudinātu vēl vairāk cilvēku ieslēgt televīziju. Apsolām šiem abiem ļaut noskaidrot savus rēķinus trasē,» komandas boss devis zaļo gaismu atklātai cīņai, neuzspiežot komandas intereses. Rosbergs pagājušo sezonu pabeidza ar triju uzvaru sēriju, taču jāņem vērā, ka tās viņš guva brīdī, kad Hamiltons jau bija nodrošinājis titulu.

Hamiltons neaizmirst arī pārējos konkurentus, pirmkārt, jau Ferrari. «Domāju, ka viņi būs mums daudz tuvāk, nekā paši runā. Domāju, ka viņi pārsteigs. Viņi ierodas piezemēti, bet tēmē augstu.» Ferrari noteica toni piecās no astoņām pirmssezonas testu dienām Spānijā. «Uzskatu, ka ziemā mēs spērām labu soli uz priekšu. Mercedes joprojām ir favorīts, bet mūsu mērķis ir radīt pavērsienu, lai nākotnē šajā lomā jau būtu mēs. Zinām, ka joprojām esam mazliet aiz viņiem, bet mēģināsim šogad tikt tuvāk. Vēl nezinu, cik tuvu, bet mums ir izstrādāts plāns,» Fetels ir noskaņots tuvoties konkurentiem soli pa solim.

Jaunā sezona Melburnā sāksies ar jaunu kvalifikācijas sacensību formātu, ko viena no F1 leģendām Nikijs Lauda jau paguvis nosaukt par «patiešām muļķīgu». Zīmīgi, kar arī sacensību boss Bērnijs Eklstons publiski atzinis, ka nav pārliecināts par jauno formātu, taču tas tik un tā ieviests jau no pirmajām sacensībām. Kvalifikācijas pamatā ir sistēma, kurā no cīņas par pirmo pozīciju ik pēc pusotras minūtes izstājas lēnākais braucējs.

Kurš būs ātrākais sacīkstē, uzzināsim agrā svētdienas rītā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?