Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pārliecinošāk, nekā gaidīts

Daudzveidīga spēle, stabila serve un pārliecinoša serves uzņemšana Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim nodrošināja negaidīti pārliecinošu uzvaru Francijas Atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Trīs setos Gulbis ar 6:3, 6:2, 6:4 apspēlēja pasaules sesto raketi čehu Tomāšu Berdihu. Latvietis pirmo reizi karjerā sasniedzis Grand Slam sacensību pusfinālu, kurā piektdien spēlēs ar pasaules ranga vicelīderi Novāku Džokoviču.

«Laimīgs,» pirmo sajūtu, noķerts uz karstām pēdām uzreiz pēc spēles, raksturoja Gulbis, kurš jau spēles sākumā divcīņai uzlika zīmogu, ar pārliecinošu sniegumu iegūstot 4:0 pārsvaru. «Atvaino, Tomāš, ka tik bieži trāpīju uz līnijas, taču tāda ir spēle,» jokoja Latvijas tenisists. Tiesa, ne jau tikai precīzie sitieni vien nodrošināja viņam pārsvaru.

Vispirms jau Ernests servēja krietni pārliecinošāk par savu pretinieku un arī uzņemšanā darbojās agresīvāk, bieži vien ar spēcīgiem pretuzbrukumiem pārsteidzot Berdihu uzreiz pēc viņa serves. Izspēlēs Latvijas tenisists darbojās daudzveidīgāk, izraustot pretinieku uz abiem korta stūriem un bieži «noķerot» ar saīsinātajiem sitieniem. Arī došanās pie tīkla Berdiham nelīdzēja, jo uzreiz sekoja precīzs sitiens pa līniju vai cēliens pāri pretiniekam. «Šī bija mana labākā spēle turnīrā, jo visu izdarīju pareizi,» pēc mača norādīja Gulbis. Atšķirībā no iepriekšējās kārtas spēles pret šveicieti Rodžeru Federeru, kurā vēl pēdējā izspēlē nebija pilnīgas pārliecības par Gulbja uzvaru, šoreiz šaubas par latvieša pārākumu nezuda teju visas spēles gaitā.

Pirmajā setā viņš gan pēc 4:0 pārsvara iegūšanas vienīgo reizi zaudēja punktu pie savas serves. Iespējams, izšķirošais brīdis visā spēlē bija seta pēdējais geims, kad Berdiham bija otra iespēja «lauzt» latvieša servi un izlīdzināt rezultātu. Īstajā brīdī Gulbim izdevās veikt netveramu servi un pabeigt setu savā labā. Otrajā un trešajā setā Latvijas tenisists jau pirmajā geimā guva punktu pie Berdiha serves, un čeham turpinājumā tā arī neizdevās atgūt zaudēto. Vēl vairāk - Berdihs pat netika pie breikbumbas iespējas, kas jo īpaši liek paslavēt Latvijas tenisista stabilitāti servējot.

Sarunā ar žurnālistiem Gulbis gan centās saglabāt vēsu prātu un uzsvēra, ka joprojām ir ar abām kājām uz zemes. «Nevēlos būt pārāk sajūsmināts un nomākt savu prātu ar to, kas ir noticis. Man jāturpina lauzt savu ceļu uz priekšu.» Pusfinālā viņš spēlēs pret pasaules otro raketi serbu Novāku Džokoviču, ar kuru savulaik pusaudža gados kopīgi izkopa meistarību trenera Nikija Piliča vadībā. Līdzšinējās piecās savstarpējās oficiālās spēlēs latvietis uzvarējis vienu reizi, taču abi nav tikušies kopš 2011. gada. Pēdējos mēnešos Ernests ne reizi vien uzsvēris, ka trenera Gintera Bresnika vadībā kļuvis par pavisam citu tenisistu, tāpēc diezin vai līdzšinējā bilance ir vērtējama kā nopietns atskaites punkts pirms piektdienas spēles.

Grand Slam turnīros, kas ir prestižākie tenisā, Gulbis pusfinālu sasniedzis pirmo reizi un viņa deviņu uzvaru sērija ir otrā garākā viņa spēlētāja karjerā. Zīmīga ir vēl kāda sērija - Latvijas tenisists šosezon vēl ne reizi nav piedzīvojis zaudējumu Francijā. Iepriekš viņš triumfēja Marseļā un Nicā notikušajos ATP 250 līmeņa turnīros. Parīzē nopelnītie 720 reitinga punkti jau šobrīd latvietim, visticamāk, garantē vietu pasaules ranga labāko desmitniekā. Laiks atgādināt, ka Ernesta mērķis pēdējos mēnešos no iekļūšanas top desmit ir kļuvis vēl mazliet augstāks. «Lai būtu gandarīts, gribu būt sekmīgs. Aizmirstiet par naudu. Aizmirstiet par slavu. To daru sava iekšējā komforta dēļ,» - tā pēc iekļūšanas pusfinālā paziņoja Gulbis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gulbis 3
Berdihs 0

6:3, 6:2, 6:4
Francijas Atklātais tenisa čempionāts, ceturtdaļfināls
Gulbis Berdihs
10 netveramas serves 3
1 dubultkļūdas 2
59 pirmās serves procents 50
31 iesistie punkti 17
17 nepiespiestās kļūdas 25
5/8 izmantotās breikbumbas 1/3
6.VI pusfināls: E. Gulbis (Latvija) -
N. Džokovičs (Serbija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?