Kopš 2002. gada El Bulli piecas reizes ieguvis prestižo pasaules labākā restorāna godu, ko piešķir britu izdevums Restaurant Magazine. Spānijā meklējamais restorāns vienlaikus spēj uzņemt 50 cilvēkus. Ik gadu tajā viesojās ap 8 tūkstošiem laimīgo no vairāk nekā 2 miljoniem maltītes kārotāju. Vakariņas El Bulli raksturojamas kā īsts degustācijas mini maratons: apmeklētājam galdā tiek celti ap 40 ēdieniem īpaši nelielās porcijās. Ekskluzīvo vakariņu cena vienai personai sasniedza aptuveni 250 eiro (ap 175 latiem).
Tomēr šefpavārs Ferrans Adria, kurš vairāk nekā divas dekādes saimniekojis slavenajā restorānā, sola, ka 2014. gadā El Bulli atsāks savu darbību. Tomēr turpmāk tas būs kā sava veida bezpeļņas ideju laboratorija, kurā norisināsies jaunu gatavošanas tehnoloģiju un nepieredzētu garšu meklējumi, vēsta AFP. Ik gadu 20-25 pavāriem tiks piešķirta stipendija, kas ļaus tiem gada garumā smelties gatavošanas mākslas noslēpumus pie F. Adria pavāru komandas.
Šefpavārs F. Adria izpelnījies godu kulinārijas pasaulē kā neatkārtojams novators un molekulārās gastronomijas pārstāvis. El Bulli allaž darbojās pusgadu, pārējā laikā pavāru komanda laboratorijās nodevās jaunu ēdienu meklējumiem.