Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Paši ņēma, paši atdeva

Nepatīkamu zaudējumu svarīgā Vienotās līgas spēlē pirmdien piedzīvoja VEF Rīga basketbolisti, kuri vispirms izdarīja visu, lai gūtu panākumu pret Kaspara Bērziņa pārstāvēto Samaras Krasnije Kriļja, bet pēc tam paši uzdāvināja to pretiniekiem (67:70).

Pirms spēles lielāko ažiotāžu, protams, izsauca Latvijas izlases līdera un eksvefieša Kaspara Bērziņa viesošanās Rīgā pretinieku sastāvā. Žēl, ka «Latvijas labākā garā spēlētāja», kā Bērzu pirms cīņas nodēvēja viņa uzvārda brālis VEF Rīga kapteinis Artūrs Bērziņš, viesizrāde neguva pienācīgu atsaucību Arēnas Rīga tribīnēs, kas ar katru Latvijas vicečempionu spēli kļūst arvien tukšākas un tukšākas. Viela pārdomām gan kluba, gan Arēnas saimniekiem.

«Sajūta bija ļoti jocīga. Vispirms jau bija jāpierod, ka jāsēžas uz beņķīša otrā pusē, nevis tur, kur sēdēju parasti. Kad spēlēja VEF Rīga himnu, jutos kā mājās. Gatavojoties bija tāds ierastais uztraukums - vinnēsim vai nevinnēsim. Mums ir tikai viena spēle nedēļā. Ja tiek zaudēts, tad visu nedēļu ir slikts garastāvoklis,» Bērziņš pēc spēles dalījās sajūtās, atgriežoties dzimtenē. Pats par savu un komandas sniegumu gan uzbrucējs joprojām nav līdz galam apmierināts, jo arī Rīgā joprojām neizdodas parādīt to spēli, par kādu cerēja pirms sezonas.

Uzvaras liktenis izšķīrās spēles pēdējā minūtē, kad izšķirošo lomu nospēlēja amerikāņi. Krasnije Kriļja aizsargs Skots Reinoldss trāpīja no tālienes, bet centrs Kervins Bristols izcīnīja svarīgu bumbu pie vefiešu groza, kas ļāva panākt 67:70.

Tiesa, rīdziniekiem bija iespēja visu izšķirt jau iepriekš. Spēles sākumā priecēja VEF Rīga aizsardzība. Pirmajās astoņās minūtēs mājinieki samariešiem norādīja, ka uz viegliem punktiem viņiem Latvijas galvaspilsētā necerēt. Divi bloki, trīs pārķertas piespēles, agresīva aizsardzība, un Krasnije Kriļja netrāpīja nevienu no pirmajiem septiņiem divpunktu metieniem. Pāris reizes gan iekrita no tālienes, taču, laba snieguma aizsardzībā iedvesmoti, rīdzinieki uzbrukumā bija krietni ražīgāki un agri ieguva vērā ņemamu 13 punktu pārsvaru (26:13).

Krasnije Kriļja basketbolistiem izdevās salauzt sev nelabvēlīgo cīņas gaitu ar 12 punktu izrāvienu otrās ceturtdaļas vidū, kad viesi arī lielā mērā vēlreiz noticēja iespējai uzvarēt. Vefiešus pamazām sāka smacēt piezīmju nasta, kas, piekopjot tik agresīvu spēli, drīz vien sāka likt par sevi manīt. Daudz punktu tika atdots pēc tam, kad pretinieki izcīnīja bumbas pie rīdzinieku groza un guva iespēju uzbrukt atkārtoti.

Rīdzinieku sastāvā debitēja uz pārbaudes laiku paņemtais amerikāņu aizsargs Džastins Kobss. Viņa pienesumu gan objektīvi varēs vērtēt tad, kad viņš ar komandu būs aizvadījis vairāk treniņu.

Jau otrdien VEF Rīga basketbolisti dosies uz Stambulu, kur dienu vēlāk paredzēta kārtējā ULEB Eiropas kausa spēle, bet Vienotās līgas ietvaros sestdien Saratovā jāspēlē pret Avtodor.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VEF Rīga 67
Kr. Kriļja 70

(26:15, 41:34, 54:50)
VTB Vienotā basketbola līga
VEF Rīga Krasnije Kriļja
Falls 4 Toporovs 2
Kurucs Reinoldss 19
Robinsons 19 Zarjažko 8
Dilards 16 Bristols 8
Pasečņiks 4 K. Bērziņš 8
Rezervisti
Kobss Matejuns 2
Mejeris 10 Puškovs 4
Timma 8 Fidijs 4
Jakovičs Jelineks 15
Strēlnieks 2
A. Bērziņš 2
Zaķis 2
Statistika
17/40 2 p. 13/36
7/24 3 p. 7/27
12/18 1 p. 23/34
35 atlēkušās 56
20 piespēles 12
15 kļūdas 22
13 pārķertās 8
Situācija tabulā: 1. Ņižņij Novgorod 5-0, 2. Lokomotiv-Kubaņ 4-1, 3. CSKA 4-1, 4. Himki 4-1, 5. Uniks 4-0, 6. Kr. Kriļja 3-2, 7. Nymburk 2-4, 8. VEF Rīga 2-3, 9. Zenit 2-2, 10. Astana 2-2, 11. Kalev/Cramo 2-2, 12. Avtodor 1-4, 13. Jeņisej 1-4, 14. Kr. Oktjabr 1-4, 15. Bisons 1-3, 16. Cmoki 0-5
8.XI Saratovas Avtodor - VEF Rīga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?